Esittelyketju

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Ompa kiva kun ketjuun on tartuttu ja esittelyjä tulee rohkeasti lisää, hienoa. Näitähän ei voi lukea liikaa :D .
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Jennia
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 07:01, 27.07.2021
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Jennia »

Heippa,

Uusvanha jäsen ilmottautuu!
Olen täällä paljon pyörinytkin kymmenisen vuotta sitten, en kyllä muista millä nimellä :D!
Mutta ihanaa tulla takaisin!!

Olen siis Jenni, 32-vuotias eksoottisten asioiden harrastaja jo 12-vuotiaasta. Toin tuolloin salaa kotiin miljoonakaloja, joten isä sitten hommasi niille akvaarionkin. Siitä se sitten lähti.
Akvaarioharrastus jäi tauolle terraarioiden valloittaessa asuntoa, mutta koko tämän ajan on ollut hirveä ikävä vedellä lotraamista. Vieläkin kaipaan sitä pumppujen tasaista surinaa ja pulputusta, joten nyt on aika astua tähän maailmaan takaisin, NEVER STOP THE MADNESS.

Asun pienehkössä kylässä pk-seudun lähellä ja taloudessa on kissoja pari, koira, afrikkalainen kääpiösiili ja kuningasboa. Ja juu, mies. Ja nyt mahtuu taas se akvaariokin.

On kiva tulla takaisin, ja mahtavaa että tämä foorumi oli vielä tallella! Tästä on hyvä jatkaa taas!
Never stop the madness!
Felis catus 2.0, Canis lupus familiaris 1.0, Atelerix albiventris 1.0, Boa constrictor 0.1
Ja akvaario hankinnassa!
MA7xGE
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2208
Liittynyt: 12:24, 27.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja MA7xGE »

Helou, joku saattaa tunnistaa nimimerkin :D

-96 syntynyt melkein DI Tampereelta, joka palaa yli viiden vuoden tauon jälkeen näihin peleihin.

Vanhemmillani kävi 90-luvulla vesivahinko, JOKU oli ajanut leluautolla akvaarion etulasin poikki ja koko tankki oli räjähtänyt seuraavan vedenvaihdon jälkeisen kauppareissun aikana. Vuosien taistelun jälkeen 3.5.2011 sain ensimmäisen akvaarioni, 63L. Muistan miten 54L'n pohja oli samankokoinen, mutta halusin ehdottomasti 5cm korkeamman. Tiedä sitten mikä fiksaatio sekin oli... :D jossain kohtaa sain kiikutettua puolisalaa toisen akvaarion, n. 20L mutterinano (niin hiano, harmittaa ettei ole tätä enää :( ) , joka päivittyi jossain kohtaa myös puolta isommaksi. Kaloja oli vuosien saatossa ainakin useampi taistelukala (sekä tytyjä että poikia), musta- ja sinineontetroja, katinkultamonneja, jotain pieniä monnisia, korurihmakaloja (ne jopa lisääntyi!), sekä perho skotti ahvenia (?). 2014 marraskuussa olen näemmä luopunut kaikesta mikä harrastukseen liittyi muuttojen ja kaiken muun tieltä. Muistelisin hämärästi että 2017 olisin
hetken aikaa omistanut siniravun hetken aikaa. Nyt olen kuitenkin palaamassa harrastuksen pariin monen vuoden mietiskelyn jälkeen, ja tilasin eilen Nanonanon verkkokaupasta hemmottelukaluston, jotta saadaan teekkarikommuuniin tappelukalalemmikki. :) Jos jonkulla muuten on nanoon sopivia kasveja, kierteisiä, sukarapuja sun muuta niin hit me up please!


Ainiin, pidin aikoinaan päiväkirjaa puuhistani alla olevassa viestiketjussa. Pitää ehkä väkertää uusi tällekin projektille. :)
viewtopic.php?t=186873
!\/!. /\. /. x. ('';. €.
OrvokkiT
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 18:44, 19.01.2022

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja OrvokkiT »

Kirjoitampa minäkin esittelyn kun löysin tämän ketjun. :)

Ensimmäinen akvaario oli vähän aikaa lapsena joskus 70-80-lukujen vaihteessa. Pyöreä kultakalamalja, ei lämmitintä, ei suodatinta, ei valoja, vain sora pohjalla ja muutamia kasveja. Kaloina oli ainakin kultakaloja, miljoonakaloja, platyja ja miekkapyrstöjä, ei tosin kaikkia yhtäaikaa, mutta aina vähintään kahta sorttia noista edellä mainituista. Kasvit ja kalat kuolivat aina vähän ajan kuluttua ja kauppias möi uusia. Väitti, että vika oli siinä, että akvaario pestiin liian harvoin ja liian huonosti. Voi sissos sitä kuurattiin aina vaan perusteellisemmin: kalat ämpäriin, kasvit irti, sorat pois ja perusteellinen akvaarion ja soran pesu kylpyhuoneen lattialla ja sitten kaikki takaisin uuden veden kanssa. Vanhemmat kyllästyivät pian ostamaan uusia kaloja ja siellä eleli lopuksi vain pari-kolme miljoonakalaa ilman kasveja jonkin aikaa. Muistan, että ne jopa saivat poikasiakin ainakin kerran. Sitten yks kerta isä kolautti sen maljan vahingossa kylppärin lattiaan kun kantoi sen minulle pestäväksi ja se halkesi.

Vanhemmilla oli tiukkaa rahasta enkä saanut uutta akvaariota, mutta hirveällä innolla hoidettiin yhden kaverin akvaariota yhdessä. Vuosia myöhemmin luin myös kaikki mahdolliset akvaariokirjat läpi mitä lähialueiden kirjastoista löytyi ja kaukolainana sai lainattua. Siinä vaiheessa alkoi valaistua miksi kultakalamaljan kalat aikoinaan kuoli. [:I]

Sitten kun aloittelin työelämässä niin sattui heti toisessa työpaikassa pomolle iskemään akvaarioinnostus, että sellainen olisi komea sisääntuloaulassa. Kysyi kuka ymmärtäisi niistä jotain...noh arpa lankesi onneksi minulle ja sainkin hommattua semmoisen muistaakseni parisataalitraisen akvaarion ja siihen helppohoitoiset ja yhteensopivat kalat ja omasta mielestä ihan ok sisustuksenkin. Pomo oli tosi tyytyväinen. Työhommani oli vain vuoden määräaikainen sijaisuus, joten opetin pomolle ja yhdelle muulle perushoitohommat ja kirjoitin ne myös paperille. Jokaisesta kalasta tein semmosen A4-kokoisen tietoisku-lapun ja vielä listan muista helppohoitoisista kaloista, jotka sopivat yhteen akvaariossa olevien kanssa jos haluavat jotain uusia joskus kokeilla. Muutama vuosi myöhemmin kävin muissa asioissa siellä paikassa ja katsoin surullisena akvaariota, jossa uiskenteli pusukaloja, kultakaloja ja pari-kolme tetraa, jokunen tiikeribarbi, yksinäinen seeprakala sekä yksinäinen helmirihmakala (ehkä ainut alkuperäinen kala jos oli sekään). Oli siellä muitakin kaloja, mutta siinä kohdalla teki jo niin pahaa, että lähdin pois. Akvaario oli myös tungettu täyteen kaikkea metalli- ja muovikrääsää ja räikyvän värisiä muovikasveja. :(

Sitten meni vuosikausia välissä, ettei ollut minkäänlaista lätäkköä hoidettavana. Aina ukon kans puhuttiin akvaariosta, mutta ei vaan muka ehtinyt. Myös hänellä on lapsena ja vielä nuorenakin ollut akvaario, että oli selvää että sellainen joskus laitetaan yhteiseenkin kämppään. Sitten tuli vastaan lähialueella käytetty isohko akvaario ja yhtäkkiä se olikin meillä ja nyt se tuolla kypsyilee. :mrgreen: Hirveästi on asiat muuttuneet vuosien varrella, esimerkiksi näitä bakteeriymppejä ja vesitestejä on saanut opiskella, laitteita ja ruokia on miljoona erilaista ja tuntuu, että on taas se lapsi, jonka pitää lukea kaikki akvaariokirjat...nyt ne vaan on netissä. :mrgreen:
Milkalainen123
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 12:41, 19.07.2022
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta/vainikkala

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Milkalainen123 »

Tervehdys kaikille! Uusvanha akvaristi Lappeenrannasta (haapajärvi/Vainikkala) palaa linjoille.

Ikää kertynyt 37vuotta ja perheeseen kuuluu mies ja pian koulutiensä aloittava tytär. Pihassa kuopsuttelee sekalainen parvi kanoja sekä kukko ja pikkuinen parvi ankkoja.

Akvaariotonta elämää olen viettänyt melkein 10vuotta ja sitä ennen taloudesta löytyi 150l, 200l ja 320l altaat. Pian kotiutuu miun ja tytön yhteinen haave jossa litroja 180 😁
05/15 tyttösen äiti
Avovaimo
Lintulan ylinhoitaja (kanoja, ankkoja)
180l sekala
Vanellus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 15:06, 24.09.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Vanellus »

Hei kaikille!
Olen varsin tuore vantaalainen harrastaja, hankittuani tänään 30 litraisen nanoakvaarion. Joskus 80- luvun alkupuolella minulla oli kunnollisen kokoinen akvaario, mutta siitä on jo sen verran aikaa, että vasta-alkajan kengissä ollaan taas.
Olen aina pitänyt miljoonakaloista ja aika-ajoin katsellut kuvia niiden upeista variaatioista. Nyt kun sain selville, että pieneen altaaseen voi laittaa muutaman milliuroksen uiskentelemaan, ryntäsin hakemaan altaan ja tarvikkeita. Odotan kovasti, että saan laittaa kasveja ja ensimmäiset kalat sinne :)

p.s. Jos jollain on ylimääräisiä pieniä uroksia , olisin kiinnostunut.
Vanellus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 15:06, 24.09.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Vanellus »

Täällä sivustolla seikkailtuani tuli kyllä hippasen huiputettu olo, kun hyvämaineisessa liikkeessä, josta nanon ostin, sanottiin että sinne voi laittaa hyvin yli 10 kalaa. Täällä ollaankin ihan toista mieltä. Jatkan tutkimuksia ja eiköhän sinne joku sopiva asukas sitten löydy.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1998
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja kr70 »

En viittä millistä enempää laittaisi 30 l akvaarioon.
FN
Junior Member
Junior Member
Viestit: 204
Liittynyt: 19:03, 29.09.2003
Paikkakunta: Hausjärvi

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja FN »

Hienoa, että aqua-web on elvytetty. Ja näköjään elvyin itsekin. :D Ehkä joku muistaakin vielä...tai sitten ei. [;)]

Oma akvaarioharrastus alkoi joskus 70-luvulla vähän päälle 10 vuotiaana. Ja muistan yhä junnuna käyneeni HAS:in tilaisuuksissa/huutokaupoissa/esitelmissä jne. Harrastus jatkui muutaman (Edit: tai ehkei noi niin lyhyitä ollut!) tauon jälkeen 2012 saakka. Ja lopettaminen johtui muutosta. Uuteen asuntoon tänne maalle ei olisi silloin mahtunut iso (640l) pytty. Mutta tuo oli ihan hirveä case eli kiireellä joutui luopumaan. Akvaario taisi lähteä Mäntsälän suuntaan ja muistaakseni ihan viimeisinä päivinä ennen muuttoa. Kaloista osa pääsi sukulaisten ja tuttujen akvaarioon ja taisi osa päätyä aw:n kautta muualle. Onneksi täältä löytyi silloin ottaja ko. akvaariolle ja kasveille/kaloille.

Olen miettinyt lemmikkieläimen hankkimista ja ensin koiraa ja yksi peruste sille oli että tarvitsisin lenkittäjää. Nyt olen alkanut kuitenkin miettimään, että ehken kuitenkaan nyt sitten koiraa ostaisi. Kuitenkin hiukan jotain olisi kiva saada tänne kämppään seuraksi tai seurattavaksi. Siksi olenkin alkanut pohdiskelemaan akvaarion hankintaa. Tosin saattaisi olla parempi, että lenkit jäisi molemmin puolin suorittamatta. Tällä hetkellä tämä vasta idean tasolla, mutta pitääpä tutkia ja miettiä lisää. (ja täältähän ne parhaat tiedot netistä löytyy).
Nanomaailma
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 14:16, 22.10.2023
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Nanomaailma »

Hauska nähdä ettei AW ole täysin kuollut muiden somealustojen astuttua kuvaan. Foorumit ovat vain edelleen parhaita kirjoitetun tiedon etsintään ja ajatusten vaihtoon, kun päivitykset eivät huku niin herkästi.

Täällä kirjoittelee 26v likka Joensuusta, joka on aikanaan eteläsuomesta tänne susirajalle opiskelemaan muuttanut. Teinivuosinani ylläpidin perheen 180l akvaariota, jonka perustamisessa olin aktiivisesti mukana ja tämän foorumin, sekä Akvaariolinnan ohjeilla eleltiin eteenpäin. Tänne en tainnut koskaan mitään silloin kirjoittaa, mutta monen monta tuntia luin julkaisuja ja rakensin niiden pohjalta kalastoa.

Olisikohan tuo akvaario hankittu vuonna 2010/11. Hyvin tyypillinen akvaario karkealla punertavalla soralla, miekkakasveilla, vedensuosikilla, vallisnerialla ja ilmakuplia pultputtavalla autolla. Kalastona oli helmimonnisia (paroille ei ollut hiekkaa, myöhemmin enemmän opittuani rakensin niille hiekkalaatikon muovirasiasta akvan pohjaan :'D), partamonnikoiras, nokkamonni, helmirihmoja muistaakseni kolme/neljä ja paljon kardinaalitetroja. Ja pari taistoa vuosien varrella, sekä loistokääpiöahven fire red pariskunta, kun taistoista aika jätti. Jatko-opintojen aikaan akvaario jäi lapsuudenkotiin ja puolitoista vuotta myöhemmin annettiin eteenpäin muuton vuoksi. Käsittääkseni tuo nokkamonni eli ainakin vielä pari vuotta sitten uudessa kodissaan, liekkö vielä elossa tuo sinnikäs hauska otus.

Pitkään on ollut palo takaisin akvaarioiden pariin ja bongasin 30l nanon opiskelijabudjettiin sopivaan hintaan käytettynä, joten nyt on taas projekti kypsymässä. Nyt toki koetan enemmän sisustaa kuin aiemmin ja monipuolisemmin kasveja, jonkinlaista skeippiä kai yritän väkrätä, mutta katsotaan mitä syntyy.

Toivottavasti AW edelleen houkuttaa ihmisiä etsimään tietoa, tämä on aikamoinen aarreaitta kun vanhoja tekstejä lähtee pläräämään. Niin monia kiinnostavia projekteja!
Merri
Senior Member
Senior Member
Viestit: 504
Liittynyt: 00:44, 06.04.2003
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Merri »

Piiiitkästä aikaa tulin pistäytymään täällä, olipa todella kiva nähdä sivuston olevan vielä olemassa. Itse liityin tänne 2003 ja niihin aikoihin liittyy aktiiviaikani mitä tätä palstaa seurailin. (Herranjumala siitä on kauan!)

Akvaario minulla/ perheelläni on ollut ihan lapsuudestani asti. Joo olen siis 5-kymppinen naisihminen. Joitain vuosia opiskeluaikona ei ollut allasta mutta tilanne korjaantui pian ja taas oli akvaarioita. Eläinalan yrittäjänäkin on tullut oltua ja vesien kanssa on tullut puljattua ihan kunnolla 24/7. Mutta mitäpä siihen muuta voi sanoa, kun että rakkaudesta lajiin. :) Tällä hetkellä kotona porisee vain yksi satalitrainen ja siihen saa jäädä ainakin toistaiseksi. Tähän on tultu isojen altaiden ja nanojen kautta ja ihan hyvä näin.
"I'll rise but I refuse to shine"
Vastapallo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 14:06, 01.04.2024
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Vastapallo »

Ihana juttu Merri, että kirjoitit mitä kirjoitit, koska nyt minäkin uskallan.

Juttu on niin, että olen kuumeisesti yrittänyt etsiä täältä omia tekstejäni vuosien takaa. En muista millä nimimerkillä olen kirjoitellut, mutta sen muistan, että paljon täällä aikaani vietin. Keskustelimme usein asioista, jotka liittyivät alkuun löyhästi ja lopulta eivät lainkaan akvaarioihin. Toisaalta on ehkä hyväkin, etten muista nimimerkkiäni. Nuorempana en ollut välttämättä parhaiten tunnettu diplomatiastani. Mutta nyt kun nuoruuden kiihko on vaihtunut keski-iän seesteisyyteen, on varmaan hyväkin että nimimerkki on vaihtunut.

No, ajankohta oli ehkä vuonna 2005 tai 2006 kun kirjauduin tänne... Olin haaveillut kovasti akvaariosta ja ostin sellaisen kaksivuotiaalle kuopukselleni lahjaksi syyskuussa 2006. En valitettavasti keksinyt muuta tekosyytä kaikelle sille rahanmenolle, joten laitoin homman ikään kuin pikkupojan piikkiin :mrgreen: Pakkohan pojalle oli kaloja saada, eikö?

Meillä oli sitten pienehkö mutta hyvin toimiva ja kaunis akvaario kymmenisen vuotta. Kirjoittelin kyllä tänne myös perustamisenkin jälkeen. Kaikenlaisia kaloja oli, ja partamonneja myyntiin asti. Veikeänä muistona ovat säilyneet selkäuimarimonnit, jotka jaksoivat viihdyttää kaikkia, jotka niitä katselivat.

Kun sitten 2016 muutimme tähän, vanhaan puiseen omakotitaloon remontin keskelle, en perustanut tänne uutta akvaariota.

Nyt, kun lapset ovat lähteneet ja seuranani ovat vain kissa ja koira, olohuoneen ja ruokailuhuoneen remontit alkavat olla loppusuoralla ja akvaariokuume nostaa päätään sitkeästi mietin, että kai se on annettava periksi. Siis mielihaluilleen. Mielestäni 46-vuotiaana niin saa jo tehdä, eikö?

Kunnes luin näitä vesivahinkokauhutarinoita. Kiitos siis kun laitoitte mulle hiukan kiviä taskuun, myös muilla tavoin. Totta se on, että välillä tuntuu ristiriitaiselta lukea ja vastaanottaa tätä hifistelijöiden ylitsevuotavaa tietoa ja taitoa. Mielestäni hoidin akvaariotani hyvin silloin aikanaan, kalani voivat hyvin. Mutta nyt, yli 10 vuoden jälkeen palstaa lukiessani huomaan miettiväni, että miten helvetissä yksikään mun kaloistani on voinut selvitä yön yli, kun en kertaakaan akvaarion olemassaolon aikana mitannut ammoniakkia tai lisännyt turvetta tai käärinyt kasveja sukkahousuihin tai kuivatellut magnolianlehtiä tai porannut reikiä puunjuuriin ja keittänyt niitä saunapadassa. Olin vaan ja möllöttelin, ihastelin ja seurailin kalojen elämää. Ruokin niitä. Silloin tällöin vaihtelin vähän vettä ja lapposin sakkaa pohjalta.

Haluaisin ihan n. 130 -litraisen katseenvangitsijan. Toivoisin helmirihmakaloja, joitain sulkkua pohjannassuttaja/lasinpusuttajakalaa sekä jonkin isohkon, keskivaiheilla uivan pikkukalaparven, vaikka tetroja. Jotka liikkuvat kuin yhtenä isona entiteettinä, aivan kuten vaikkapa valtava tuhatpäinen naakkaparvi taivaalla. Tiiedättekö sen liikekielen? Thats it. Siinä mun kalat.

Tällä uudella kierroksella panostaisin erityisesti kasveihin ja valaistukseen, (siis kalojen ohella tietysti). Mutta kaiken sen perusteella mitä olen täältä lukenut olen ymmärtänyt, että valaistus on kehittynyt huomattavasti. Toki se kuumeneva loisteputki puoltaa edelleen paikkaansa. Luin nimittäin hetki sitten tuolta niksiosiosta, että se on ehdoton leivonnassa. Siksikin haluan led-valon, ettei kasaannu paineita leipoa mitään. Olen susipaska leipuri.

Paljon on poistuneita kuvia ja linkkejä, mutta kysyn sitten päivitystä jos oma äly ei riitä. Kiva olla täällä taas. Vähän jännittää, mihin tämä taas johtaa.

P.s. Kiinnostaisi kovasti se vuonna 2002 luvattu pdf tai video (tiedostomuodosta vähän epäselvyyttä vielä) Lundian muuttamisesta akvaariojalustaksi. Oli hieno kysely ja kaikkea: 88% vastaajista toivoi videota tai ohjetta :mrgreen:
eriador
Member
Member
Viestit: 455
Liittynyt: 02:04, 25.02.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Etelä-Karjala/Lappeenranta

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja eriador »

Täällä jossain syövereissä lienee vanha esittely, mutta tehdään uusi.
Akvaario innostus sai alkunsa jo lapsena. Äiti mulle kiekkokalat lupasi ja niitä odottelen tänä päivänä edelleen 😁
Akvaarioon en aikoinaan saanut lupaa,vaikka olin hommannut tekniikan ja pienen käytetyn altaan. Olin myös niin kuuliainen lapsi,että tottelin. Teini-ikä loppuvaiheessa meille hankittiin sitten akvaario äidin työkaverilta,joka siitä halusi luopua. Se oli noin 80 l ja siellä uiskenteli partamonni, jotain raidallisia barbeja, liekö olleet 5 raitabarbeja sekä parvi neontetroja, sekä yksinäinen kala,jolla oli jännä keltainen raita pyrstön suuntaisesti. Kalleksi nimettiin hänet ja lisää siitä sitten myöhemmin. Lemmikki liikkeestä meille myytiin sinne vielä intiaaininsulkia sekä rihmikalapari, mahdollisesti ehkä sinirihmakalat(?) ne oli mun lemppari. Kuinka ollenkaan, Kallella oli pieniä ongelmia tämän kalasopan tila jakamisessa. Énsin se tappoi rihmakala uroksen, Hannun, ja Kerttu aikansa sinnitteli leskenä kunnes luovutti. Mistään vesitesteistä ei oltu kuultukaan ja akvaarioon putsaus oli alussa sitä että kalat ämpäriin,hiekka pestiin,kaikki vesi pois ja takas. Hirvee sotku ja parketti lainehti. No,takaisin Kalleen.
Yksi kerrallaan se jahtasi porukkaa kuoliaaksi ja ansaitsi näin nimen Kauhu-Kalle. Lopulta kauhu-Kalle hallitsi koko akvaariota pelolla eikä siellä muistaakseni montaa kalaa ollut jäljellä,ainoastaan ne barbit kesti sen seuraa 😒
Kauhu- Kalle vietiin sitten kauppaan ja muistaakseni saatiin siitä vaihdossa jopa joku kasvi. Siellä se pitkän eleli,en tiiä ostiko sitä kukaan,mutta pitkään käytiin sitä siellä katsomassa. Akvaarioonkin palasi rauha ja pitkään siellä eleli partis ja ne raidalliset barbit sekä joku hassu neontetra. Kauhu-Kallen uhrien jälkeen ei tehnyt mieli enää sinne kuitenkaan uusia kaloja ostaa. Äitini hoiteli akvaariota eläkeikään asti,lasten muutettua pois kotoa.

Omat akvaariot taisi tulla 2011ja niitähän tuli kerralla sitten paljon. Joka paikka oli täysi ja innostus kova ja kalastokin taisi olla sen mukainen 🫥🤫 Muutamaan otteeseen muutettiin 5 akvaarion kanssa ja jossain vaiheessa niitä piti karsia ,koska porukkaa ei napannut tulla muuttoavuksi työleirille. Myös miehen sukulaiset katsoi mua tosi vinoon, koska kukaan järkevä ihminenhän ei laita rahaa akvaarioihin 😁 sitä laitetaan vaan Nokian osakkeisiin ja Thaimaan matkoihin 😆

No nyt ei pitäisi olla muuttoja enää luvassa, lapset on isompia,koiratkin,ja energiaa riittäisi muuhun. Vanhemmiten sitä viisastuu,eikä kaikkea tartte saada heti nyt,vaan kunhan sen akvaarion nyt saisi ja sinne sitten pari kalaa aluksi ja siitä rupeaa pikkuhiljaa hahmottelemaan. Nyt jo melkein tiedän,että ei se yhteen akvarioon jää, mutta tässähän sitä aikaa on mittailla ja pohtia. Paludaariosta haaveili,mutta sellainen iso,mistä haaveilin ei millään mahdu tähän meidän rivariiin eli pienemmässä koko luokassa pitää alkaa tutkimaan ja hahmottamaan tätä projektia ja sitten akvaariota erikseen.

👍
StarFern
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 18:00, 07.07.2024
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja StarFern »

Moi vaan kaikille, täällä uudelleen harrastusta aloitteleva vantaalainen ilmoittautuu. Tässä kun odottelen uuden akvaarion saapumista niin rupesin miettimään onkohan tämä paikka vielä olemassa ja olihan se!

Oon tosiaan ihan kakarasta asti jonkinlaisia akvaarioita harrastanut vähän on/off ja vaihtelevalla menestyksellä, vanhemmilla oli lapsuuden kodissa jo pari akvaa ja itselläni tähän menessä ollut neljä, tosin ei yhtäaikaisesti. Tällä hetkellä ei ole muuta kuin pari sukarapua väliaikaisessa pöntössä mutta toivottavasti pian tässä pääsee taas touhuamaan uuden projektin kanssa.

Tutustuin jokunen vuosi sitten "aquascaping" harrastukseen netissä ja siitä puhkesi innostus uudelleen. Hommasin siinä innossani itselleni 63-litraisen akvaarion josta lopulta tuli kyllä aika susi, mutta oppihan siinäkin jotain. Sitten tuli muutto jonka seurauksena akvaariohomma jäi hetkeksi taka-alalle. Muutossa akvaarion uudelleenasennuksen kanssa tuli kiire ja sain aikaiseksi akvaarion pilallisella pohjamateriaalilla missä ei kasvanut mikään. Nyt kuitenkin kun tässä on päässyt kunnolla asettumaan uuteen kotiin niin päätin aloittaa harrastuksen uudella akvaariolla puhtaalta pöydältä. Kaikenlaisia ajatuksen tasolla olevia suunnitelmia on jo tulevaisuuteenkin, vielä kun olisi aikaa ja rahaa enemmän. :)

Tosiaan hieno homma että foorumi on vielä hengissä, tällainen alusta palvelee yksityiskohtaista harrastuksiin liittyvää keskustelua paljon paremmin kuin yleiset somealustat joissa kaikki tieto hukkuu nopeasti mediatulvaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”