Esittelyketju

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

toukopouko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2035
Liittynyt: 19:53, 09.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja toukopouko »

Ompa kiva kun ketjuun on tartuttu ja esittelyjä tulee rohkeasti lisää, hienoa. Näitähän ei voi lukea liikaa :D .
Se parhaiten nauraa kellä on vahvin lääkitys...
Jennia
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 07:01, 27.07.2021
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Jennia »

Heippa,

Uusvanha jäsen ilmottautuu!
Olen täällä paljon pyörinytkin kymmenisen vuotta sitten, en kyllä muista millä nimellä :D!
Mutta ihanaa tulla takaisin!!

Olen siis Jenni, 32-vuotias eksoottisten asioiden harrastaja jo 12-vuotiaasta. Toin tuolloin salaa kotiin miljoonakaloja, joten isä sitten hommasi niille akvaarionkin. Siitä se sitten lähti.
Akvaarioharrastus jäi tauolle terraarioiden valloittaessa asuntoa, mutta koko tämän ajan on ollut hirveä ikävä vedellä lotraamista. Vieläkin kaipaan sitä pumppujen tasaista surinaa ja pulputusta, joten nyt on aika astua tähän maailmaan takaisin, NEVER STOP THE MADNESS.

Asun pienehkössä kylässä pk-seudun lähellä ja taloudessa on kissoja pari, koira, afrikkalainen kääpiösiili ja kuningasboa. Ja juu, mies. Ja nyt mahtuu taas se akvaariokin.

On kiva tulla takaisin, ja mahtavaa että tämä foorumi oli vielä tallella! Tästä on hyvä jatkaa taas!
Never stop the madness!
Felis catus 2.0, Canis lupus familiaris 1.0, Atelerix albiventris 1.0, Boa constrictor 0.1
Ja akvaario hankinnassa!
MA7xGE
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2208
Liittynyt: 12:24, 27.02.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja MA7xGE »

Helou, joku saattaa tunnistaa nimimerkin :D

-96 syntynyt melkein DI Tampereelta, joka palaa yli viiden vuoden tauon jälkeen näihin peleihin.

Vanhemmillani kävi 90-luvulla vesivahinko, JOKU oli ajanut leluautolla akvaarion etulasin poikki ja koko tankki oli räjähtänyt seuraavan vedenvaihdon jälkeisen kauppareissun aikana. Vuosien taistelun jälkeen 3.5.2011 sain ensimmäisen akvaarioni, 63L. Muistan miten 54L'n pohja oli samankokoinen, mutta halusin ehdottomasti 5cm korkeamman. Tiedä sitten mikä fiksaatio sekin oli... :D jossain kohtaa sain kiikutettua puolisalaa toisen akvaarion, n. 20L mutterinano (niin hiano, harmittaa ettei ole tätä enää :( ) , joka päivittyi jossain kohtaa myös puolta isommaksi. Kaloja oli vuosien saatossa ainakin useampi taistelukala (sekä tytyjä että poikia), musta- ja sinineontetroja, katinkultamonneja, jotain pieniä monnisia, korurihmakaloja (ne jopa lisääntyi!), sekä perho skotti ahvenia (?). 2014 marraskuussa olen näemmä luopunut kaikesta mikä harrastukseen liittyi muuttojen ja kaiken muun tieltä. Muistelisin hämärästi että 2017 olisin
hetken aikaa omistanut siniravun hetken aikaa. Nyt olen kuitenkin palaamassa harrastuksen pariin monen vuoden mietiskelyn jälkeen, ja tilasin eilen Nanonanon verkkokaupasta hemmottelukaluston, jotta saadaan teekkarikommuuniin tappelukalalemmikki. :) Jos jonkulla muuten on nanoon sopivia kasveja, kierteisiä, sukarapuja sun muuta niin hit me up please!


Ainiin, pidin aikoinaan päiväkirjaa puuhistani alla olevassa viestiketjussa. Pitää ehkä väkertää uusi tällekin projektille. :)
viewtopic.php?t=186873
!\/!. /\. /. x. ('';. €.
OrvokkiT
Starting Member
Starting Member
Viestit: 9
Liittynyt: 18:44, 19.01.2022

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja OrvokkiT »

Kirjoitampa minäkin esittelyn kun löysin tämän ketjun. :)

Ensimmäinen akvaario oli vähän aikaa lapsena joskus 70-80-lukujen vaihteessa. Pyöreä kultakalamalja, ei lämmitintä, ei suodatinta, ei valoja, vain sora pohjalla ja muutamia kasveja. Kaloina oli ainakin kultakaloja, miljoonakaloja, platyja ja miekkapyrstöjä, ei tosin kaikkia yhtäaikaa, mutta aina vähintään kahta sorttia noista edellä mainituista. Kasvit ja kalat kuolivat aina vähän ajan kuluttua ja kauppias möi uusia. Väitti, että vika oli siinä, että akvaario pestiin liian harvoin ja liian huonosti. Voi sissos sitä kuurattiin aina vaan perusteellisemmin: kalat ämpäriin, kasvit irti, sorat pois ja perusteellinen akvaarion ja soran pesu kylpyhuoneen lattialla ja sitten kaikki takaisin uuden veden kanssa. Vanhemmat kyllästyivät pian ostamaan uusia kaloja ja siellä eleli lopuksi vain pari-kolme miljoonakalaa ilman kasveja jonkin aikaa. Muistan, että ne jopa saivat poikasiakin ainakin kerran. Sitten yks kerta isä kolautti sen maljan vahingossa kylppärin lattiaan kun kantoi sen minulle pestäväksi ja se halkesi.

Vanhemmilla oli tiukkaa rahasta enkä saanut uutta akvaariota, mutta hirveällä innolla hoidettiin yhden kaverin akvaariota yhdessä. Vuosia myöhemmin luin myös kaikki mahdolliset akvaariokirjat läpi mitä lähialueiden kirjastoista löytyi ja kaukolainana sai lainattua. Siinä vaiheessa alkoi valaistua miksi kultakalamaljan kalat aikoinaan kuoli. [:I]

Sitten kun aloittelin työelämässä niin sattui heti toisessa työpaikassa pomolle iskemään akvaarioinnostus, että sellainen olisi komea sisääntuloaulassa. Kysyi kuka ymmärtäisi niistä jotain...noh arpa lankesi onneksi minulle ja sainkin hommattua semmoisen muistaakseni parisataalitraisen akvaarion ja siihen helppohoitoiset ja yhteensopivat kalat ja omasta mielestä ihan ok sisustuksenkin. Pomo oli tosi tyytyväinen. Työhommani oli vain vuoden määräaikainen sijaisuus, joten opetin pomolle ja yhdelle muulle perushoitohommat ja kirjoitin ne myös paperille. Jokaisesta kalasta tein semmosen A4-kokoisen tietoisku-lapun ja vielä listan muista helppohoitoisista kaloista, jotka sopivat yhteen akvaariossa olevien kanssa jos haluavat jotain uusia joskus kokeilla. Muutama vuosi myöhemmin kävin muissa asioissa siellä paikassa ja katsoin surullisena akvaariota, jossa uiskenteli pusukaloja, kultakaloja ja pari-kolme tetraa, jokunen tiikeribarbi, yksinäinen seeprakala sekä yksinäinen helmirihmakala (ehkä ainut alkuperäinen kala jos oli sekään). Oli siellä muitakin kaloja, mutta siinä kohdalla teki jo niin pahaa, että lähdin pois. Akvaario oli myös tungettu täyteen kaikkea metalli- ja muovikrääsää ja räikyvän värisiä muovikasveja. :(

Sitten meni vuosikausia välissä, ettei ollut minkäänlaista lätäkköä hoidettavana. Aina ukon kans puhuttiin akvaariosta, mutta ei vaan muka ehtinyt. Myös hänellä on lapsena ja vielä nuorenakin ollut akvaario, että oli selvää että sellainen joskus laitetaan yhteiseenkin kämppään. Sitten tuli vastaan lähialueella käytetty isohko akvaario ja yhtäkkiä se olikin meillä ja nyt se tuolla kypsyilee. :mrgreen: Hirveästi on asiat muuttuneet vuosien varrella, esimerkiksi näitä bakteeriymppejä ja vesitestejä on saanut opiskella, laitteita ja ruokia on miljoona erilaista ja tuntuu, että on taas se lapsi, jonka pitää lukea kaikki akvaariokirjat...nyt ne vaan on netissä. :mrgreen:
Milkalainen123
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 12:41, 19.07.2022
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta/vainikkala

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Milkalainen123 »

Tervehdys kaikille! Uusvanha akvaristi Lappeenrannasta (haapajärvi/Vainikkala) palaa linjoille.

Ikää kertynyt 37vuotta ja perheeseen kuuluu mies ja pian koulutiensä aloittava tytär. Pihassa kuopsuttelee sekalainen parvi kanoja sekä kukko ja pikkuinen parvi ankkoja.

Akvaariotonta elämää olen viettänyt melkein 10vuotta ja sitä ennen taloudesta löytyi 150l, 200l ja 320l altaat. Pian kotiutuu miun ja tytön yhteinen haave jossa litroja 180 😁
05/15 tyttösen äiti
Avovaimo
Lintulan ylinhoitaja (kanoja, ankkoja)
180l sekala
Vanellus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 15:06, 24.09.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Vanellus »

Hei kaikille!
Olen varsin tuore vantaalainen harrastaja, hankittuani tänään 30 litraisen nanoakvaarion. Joskus 80- luvun alkupuolella minulla oli kunnollisen kokoinen akvaario, mutta siitä on jo sen verran aikaa, että vasta-alkajan kengissä ollaan taas.
Olen aina pitänyt miljoonakaloista ja aika-ajoin katsellut kuvia niiden upeista variaatioista. Nyt kun sain selville, että pieneen altaaseen voi laittaa muutaman milliuroksen uiskentelemaan, ryntäsin hakemaan altaan ja tarvikkeita. Odotan kovasti, että saan laittaa kasveja ja ensimmäiset kalat sinne :)

p.s. Jos jollain on ylimääräisiä pieniä uroksia , olisin kiinnostunut.
Vanellus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 15:06, 24.09.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja Vanellus »

Täällä sivustolla seikkailtuani tuli kyllä hippasen huiputettu olo, kun hyvämaineisessa liikkeessä, josta nanon ostin, sanottiin että sinne voi laittaa hyvin yli 10 kalaa. Täällä ollaankin ihan toista mieltä. Jatkan tutkimuksia ja eiköhän sinne joku sopiva asukas sitten löydy.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1702
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja kr70 »

En viittä millistä enempää laittaisi 30 l akvaarioon.
FN
Junior Member
Junior Member
Viestit: 204
Liittynyt: 19:03, 29.09.2003
Paikkakunta: Hausjärvi

Re: Esittelyketju

Viesti Kirjoittaja FN »

Hienoa, että aqua-web on elvytetty. Ja näköjään elvyin itsekin. :D Ehkä joku muistaakin vielä...tai sitten ei. [;)]

Oma akvaarioharrastus alkoi joskus 70-luvulla vähän päälle 10 vuotiaana. Ja muistan yhä junnuna käyneeni HAS:in tilaisuuksissa/huutokaupoissa/esitelmissä jne. Harrastus jatkui muutaman (Edit: tai ehkei noi niin lyhyitä ollut!) tauon jälkeen 2012 saakka. Ja lopettaminen johtui muutosta. Uuteen asuntoon tänne maalle ei olisi silloin mahtunut iso (640l) pytty. Mutta tuo oli ihan hirveä case eli kiireellä joutui luopumaan. Akvaario taisi lähteä Mäntsälän suuntaan ja muistaakseni ihan viimeisinä päivinä ennen muuttoa. Kaloista osa pääsi sukulaisten ja tuttujen akvaarioon ja taisi osa päätyä aw:n kautta muualle. Onneksi täältä löytyi silloin ottaja ko. akvaariolle ja kasveille/kaloille.

Olen miettinyt lemmikkieläimen hankkimista ja ensin koiraa ja yksi peruste sille oli että tarvitsisin lenkittäjää. Nyt olen alkanut kuitenkin miettimään, että ehken kuitenkaan nyt sitten koiraa ostaisi. Kuitenkin hiukan jotain olisi kiva saada tänne kämppään seuraksi tai seurattavaksi. Siksi olenkin alkanut pohdiskelemaan akvaarion hankintaa. Tosin saattaisi olla parempi, että lenkit jäisi molemmin puolin suorittamatta. Tällä hetkellä tämä vasta idean tasolla, mutta pitääpä tutkia ja miettiä lisää. (ja täältähän ne parhaat tiedot netistä löytyy).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”