Vanhainkotia perustamassa

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Neomarica
Junior Member
Junior Member
Viestit: 117
Liittynyt: 07:51, 18.05.2022
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja Neomarica »

Varoituksen sana niistä Jbl kuulista. Niissä on päällä jotain tyhmää savea joka sitten pölähtää altaaseen aina kun jokin osuu niiden lähelle esim lapotessa tai pohjaa tökkiessä, kasveja istuttaessa/muuttaessa paikkaa. Tosi rasittavia. Meilläkin on niitä taas vaihteeksi mutta nyt yritän itse olla ostamatta lisää :roll: Tetran Crypto tabletit on olleet käyttäjäystävällisempi vaihtoehto.
eEeEe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 07:18, 23.07.2023

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja eEeEe »

Olempas huono vastaamana nyt kun tilanne on tasaantunut (koputan puuta) ja muussa elämässä kiireinen vaihe.

Mutta joo, noiden kuulien kanssa oon kyl huomannut sen että pölähtää herkästi kun menee vähänkin liian lähelle tai vaikka piikkisilmä käy vähän kaivelemassa..

Tässä välissä osa kasveista on alkanut hiukan vahvistuun mutta osa jatkaa hapertumistaan ja läpikuultavaksi muuttumista.

Nestemäistä ravinnetta oon antanut ihan purkin ohjeistuksen mukaan.

Levätilanne on varmaankin melko samana pysynyt..? Koristeista levän oon saanut pestyä pois mutta osassa kasveista oli kiinni ja sitä myöden sitä jäi akvaarioon. Isolehtisiltä kasveilta sitä on syöty pois ilmeisesti koska sitä on kadonnut mutta pariin toiseen kohtaan on ilmestynyt uusia alkuja esiintymille.
Ei sitä voi millään ilveellä sanoa olevan kuin vähän, mutta kyllä sitä siellä silti on.

Mulla oli harkinnassa kasviakvaario, joka vois sit olla karanteeniallas, hätätapauksessa sairastupa ja vahinkotilanteen varapaikka, mutta tää kasvien hyvinvointi ja hoito vaikuttaa kyl tuskallisen paljon vaikeemmalta kun mikään muu.. jääköhän ihan haaveeksi.
Tähän huomiona etten ole vielä perehtynyt yhtään aiheeseen muutakun mitä niistä on ohimennen muiden aiheiden ketjuissa puhuttu joten taidan vielä laittaa tuon hakutoiminnon täällä sivustolla laulamaan ennenkö totaalisesti kuoppaan haaveeni.
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1800
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja kr70 »

En nyt muista kaikkea, mitä olet ja olen kirjoittanut, mutta muistelen, että laitoit kehotuksestani voimakkaan pintavedenkierron, koska sinulla oli jotain suurta happipitoisuutta vaativia kaloja. Tässähän on nyt se huono puoli kasveja ajatellen, että voimakas pintavedenkierto huuhtoo tehokkaasti vedestä CO2:sta pois. Eli CO2:n puute on yksi mahdollisuus. Mihin sitä nyt sitten panostaa...
eEeEe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 07:18, 23.07.2023

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja eEeEe »

Sen puute voi toki olla syy.

Virtaus on kyllä laitettuna niin että noin puolet pintaa liikkuu melko tehokkaasti ja puolet on tyyntä.

Kaippa mä annan niille nyt kuitenkin vielä vähän aikaa aikaa juurtua ja lähtee kasvuun ennenkö lähden ostelemaan siihenkin lisälaitteita. On siel kuitenkin jo useampi kasvi lähtenyt pukkaamaan uutta lehteä jotka ovat tämän reilun kuukauden ajan siellä vain kitkutelleet.

On ne vaan niin komeita altaita mitä pitkään harrastaneilla on, niin rehevää ja kasvillisuutta pursuavaa..

Siitä voisin kyllä todeta uudestaan että on melkosen tuskaa koittaa syöttää kaikki kalat, noi kuparitetrat on niin ahnaita ettei ole tosikaan.. Syö kaiken ennenkö ehtii pohjaan asti muille kaloille ja sen jälkeen etsivät pohjastakin loput ja syövät nuoliaisen tabletin. Ja siinä kohtaa kun ehtii pohjaan pari palleroa muillekin niin ruokaa on ainakin kakan määrästä päätellen ihan liikaa.
Voiskohan jonkun kaa vaihtaa parven pikkukaloja päikseen :p
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1800
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Kokeile antaa jotain hienoa granulaattia/raetta. Kun ruoka-annos jakautuu lukemattomiin pikkurakeisiin, eivät tetrat ehdi mitenkään syödä kaikkea eivätkä edes löydä kaikkea ja pohjakaloillekin jää ruokaa. Itse olen antanut JBL ProNovo Danio XS ja vielä hienompaa JBL ProNovo Neon XXS.
eEeEe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 07:18, 23.07.2023

Re: Vanhainkotia perustamassa

Viesti Kirjoittaja eEeEe »

Eläinkaupassa mulle neuvottiin Dajana Insect Superfood Tropical pellettejä. Silmämääräisesti näyttävät saman kokoiselta kun ensimmäisenä mainitsemasi.
Ne toimivat ihan hyvin siihen asti että tetrojen parvi kasvoi, mutta nyt he ovat niin vauhdikkaita syömäreitä että huhhuh.

Tänään keksin kokeilla pimeäsyöttöä, pikkukalat vetäytyivät toiseen päätyyn akvaariota niin laitoin ruuat toiseen päätyyn.
Siellä on tällä hetkellä se sammalmöykky aidattuna parilla isommalla kasvilla nurkkaan piikkisilmien pesänä. Joten ajattelin että menee osaksi myös suoraa heille ja muutenkin vähän etsinnän taakse. Valot olivat poissa joten eivät nähneet että heitin rakeet ja ne ehtivät suureksi osaksi laskea ennenkö pikkukaverit tajusivat.
Ikävempi puoli on se että näin hämärässä jää itseltäkin näkemättä se ruokailu lähes kokonaan ja esimerkiksi nuoliaisen kohdalla voin vaan toivoa parasta että löytää takaa oman palansa ennen muita kun sinne ei nää yhtään mitään.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”