Kaverini ja sen kalat (rääkkäyksen puolella lähestulkoon)

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

akvaario_girl kirjoitti:Siis tarkoitin että siinä oli sellaista ettei siinä ollut niitä aineita siis sitä ainetta josta tulee kalaystävällistä
Suomessa hanavesi ei ole mitenkään kalavihamielistä, keskimäärin täällä on sopivan pehmeä vesi lähes kaikille tavallisimmille kaloille. Mm. jenkkilässä vedenparannusaineet on must, siellä vedessä on aika roimasti kloorijohdannaisia... Tai no, näin olen kuullut.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Adrianna kirjoitti: Mm. jenkkilässä vedenparannusaineet on must, siellä vedessä on aika roimasti kloorijohdannaisia... Tai no, näin olen kuullut.
Siellähän ei voi edes juoda hanasta
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Adrianna kirjoitti:
villihorse kirjoitti:Eivät ne olekkaan, enään.. Koska lopetin millisten kasvatuksen. [;)]

Toki huolehdin kalojen ja liskoni hyvinvoinnista..
Sinäkään et varmaan silkkaa ilkeyttäsi pitänyt kaloja ja häntäsammakoita samassa altaassa? Varmaan vahinko kävi siksi ettet tiennyt tekeväsi väärin. Sinua varmaan opastettiinkin mukavasti ja ystävällisesti. Miltä sinusta tuntuisi jos sinua oliskin haukuttu sairaaksi eläinrääkkääjäksi jolla ei ole oikeutta pitää eläimiä enää koskaan ja vauhkottu siitä miten huono ihminen olet? varmaan aika pahalta.

Suurin osa ihmisitä jotka pitävät eläimiään "väärin" tekevät niin koska eivät ymmärrä että eläin kärsii. Heitä tulisi opastaa eikä ristiinnaulata :( .
Tavallaan tiesin siitä, mutta sekään ei ollut varmaa tietoa.. Kun sitten ostin, se kauppias sanoi että voi niitä pitää kalojen kanssa.. Sitten ostimme, monnit kärsi, joten enään ne ei ole kalojen kanssa.. Ainakaan en kyllä liskoista huomannut, että olisi kärsinyt.. Mutta ei kaikki näy ulkoisesti :roll:
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
prboy
Monnispesialisti
Monnispesialisti
Viestit: 1693
Liittynyt: 09:59, 16.10.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja prboy »

crisse_83 kirjoitti: Esim. juuri tuo kalojen cm/litra asia löytyy nimenomaan maa ja metsätalousministeriön vaatimuksista, kirjoitettu kursiivilla jolloin kyseessä siis suositus. Ainakin kaiken sen järjen mukaan jonka itse vanhoja keskusteluja ja ko. aihetta koskevia sivuja tutkimalla ymmärrän.
Luepa huolella, mitä kirjoitin. Myös eläinsuojelulaissa on kohtia, joiden rikkomisesta ei rangaista. Ratkaisevaa on se, onko lain, ASETUKSEN tai MMM:n päätöksen asianomaisen säädöksen vastainen teko määritelty laissa rangaistavaksi. Rangaistavuus ei riipu siitä, onko asiasta säädetty laissa taikka MMM:n päätöksessä.
piude_85
Junior Member
Junior Member
Viestit: 142
Liittynyt: 17:51, 04.05.2006
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kirjoittaja piude_85 »

Ystävä kertoi hommanneensa akvan ja tietysti uteliaana kyselin mitä se sisältää. Kokoa taisi olla jotain 100-200 litraa. Kalasto taisi muuten vaikuttaa ookoolta (parvikaloja olisi voinut pienentää, oli siis ehkä 4 erilaista parvea), paitsi viimeisenä lueteltuna tuli kiinankellosammakko.
Kerroin hänelle että muuten on hyvällä suunnalla harrastus mutta sammakot laittaisi toiseen pyttyyn, kun kakka on niin ytyä kaloille.
Vastaus oli huvittava (varsinkin pienessä nousu sievässä): "Ei niitä ole kuin ihan vaan kaksi ja ne on vielä ihan pieniä, joten ei ne kakkaa vielä niin paljon. Myyjä sanoi eläinkaupassa että kyllä näitä kaikkia voi pitää samassa altaassa."
Harmi vain etten sen kummemmin kerinnyt udella enempää, häissä kun oltiin. Ja tietysti kaveri asuu toisella puolella Suomea (Lpranta) niin eipä siellä tule niinkään käytyä. Tulee varmaan huomaamaan ennenpitkää että kannattaako.. [}:)]
Nostalgiakaan ei ole enää sitä, mitä se ennen oli.
Memmi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 13:08, 11.07.2005
Paikkakunta: Sonkajärvi

Viesti Kirjoittaja Memmi »

No voi herra jumala! Kiinankello tarvitsee 2/3 kuivaa maata ja ei todellakaan ole luotu akvaario-olosuhteisiin. Sille ei laiteta edes vettä kuin 10-15cm altaan pohjalle. Mä taidan sännätä Iisalaamen puoleen ja tulla ryöstämään sampit omille kellosampeille kavereiksi.

Ja tiedän: tämä ei ole sammakkoeläinten foorumi. Mutta jospa nämäkin viestit auttavat siinä asiassa, että ERILAJEJA EI YHDISTELTÄISI!!!! [}:)] [}:)]
siruli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 16:21, 19.09.2004

Viesti Kirjoittaja siruli »

piude_85 kirjoitti: Harmi vain etten sen kummemmin kerinnyt udella enempää, häissä kun oltiin. Ja tietysti kaveri asuu toisella puolella Suomea (Lpranta) niin eipä siellä tule niinkään käytyä.
Kulkisiko toiselle puolelle Suomea sähköposti? Voisit vaikka laittaa linkkinä sammakoiden hoito-ohjeen... [;)]
piude_85
Junior Member
Junior Member
Viestit: 142
Liittynyt: 17:51, 04.05.2006
Paikkakunta: Iisalmi

Viesti Kirjoittaja piude_85 »

Vihjaukset A-W:stä ja herppisivuista laitettu, toivottavasti tulosta tulisi ja sivuja lukisi! :P
Nostalgiakaan ei ole enää sitä, mitä se ennen oli.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”