Kaverini ja sen kalat (rääkkäyksen puolella lähestulkoon)

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Kaverini ja sen kalat (rääkkäyksen puolella lähestulkoon)

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Eli. Kaverillani on 180l akvaario, ja kun se sai sen, oli siellä jotain 5 kultakalaa, käärmekala, 2 rihmakalaa ja muistaakseni partamonni. Kaveri ei kehdannut luopua niistä, mutta kun käärmekala tuli agressiiviseksi, siitä luovuttiin.. Kultakaloja on nykyään 12 kpl, ja komeetat ovat lähemmäs 20cm, mutta huntupyrstöt 10cm :? Myös miljoonakaloja on akvaariossa, ja partamonneja 3-4kpl.. Sitten on yksi harlekiinimonninen, ja 2 verkkonuoliaista.

Yhdellä kultakalalla (komeetalla) on vesipöhö, tai ainakin eräs toinen hakverini sanoi niin (harrastamme kaikki akvaarioita) ja huomasin toissapäivänä yhdellä mustalla pallosilmä huntupyrtökalalla pilkkutaudin. Koska kiduskansissa oli valkoisia pilkkuja, vatsaevissä ja hieman yläevässäkin.. Vesipöhölle ne eivät tee mitään, ja pilkkutaudista huomautin, ja aikoivat kai tehdä sille jotain.. Sitten siellä on toinen sellainen musta kultakala, ja kun se nukkuu, se kelluu vatsa ylöspäin, pinnalla!? Normaaliako?! Niinniillä ainakin sanotaan! :frown: Jos se on normaalia, kertokaa minulle, niin annan syntini anteeksi ;D

Niiden perheessä vaan sanotaan, että aina se sillain on nukkunut :P
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
Piipukka77
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 18:04, 24.10.2006
Paikkakunta: Luvia

Viesti Kirjoittaja Piipukka77 »

Juu ja mulla on tuttavalla n.200l allas,siellä 2 tiikeri nuoliaista(oliko ne niitä jotka kasvaa isoiksi)mut kumminki semmosia oransseja mustilla raidoilla,1 affen,ilmeisesti avain ja pohjalla pari monnista.

Mitään kasveja siellä ei ole,pelkkää hiekkaa pohjalla,affenella on reikätauti ja ne nuoliaiset ajaa sitä koko ajan takaa.

Akvaario on yleisissä tiloissa(eräänlainen kauppa) ja se toinen työntekijä sanoi että se on vähän niinku rescue allas et ihmiset tuo sinne paljon omia kalojaan joita eivät enää halua pitää tms.

Ihmettelin sit oikeen ääneen et kuin siellä on sit vaan noin vähän noita kaloja vaikka sinne ihmiset niitä tuo niin vastaus oli et no kun ne kuolee stressiin heti kun ne tuodaan tähän ja ei ne viihdy...

Kyselin sit myös vesiarvoja ja puhdistuksen välejä ja kaikkia semmosia yleisiä juttuja niin tää sano vaan et hyi hitto,ei hän ainakaan tohon altaaseen koske,tiedä ikinä mitä tauteja siitä saa.

Ajattelin sit sanoa sille tuttavalle että laittaa koko altaan pois jos sen kunnosta ei huolehdita,varsinkin kun kalat on sairaita.
Eläimellinen emäntä;on koiraa,on kissaa ja nyt vielä allas ja karvanaamainen ihana mies <3
Mikkor
Senior Member
Senior Member
Viestit: 862
Liittynyt: 17:20, 23.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: loppicity

Viesti Kirjoittaja Mikkor »

Piipukka77 kirjoitti:Ajattelin sit sanoa sille tuttavalle että laittaa koko altaan pois jos sen kunnosta ei huolehdita,varsinkin kun kalat on sairaita.
No et sit kuitenkaan sanonnut vaan annoit "hoidon" jatkua.
Mistä näistä tietää..
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Ok.. Aika järkyttävää.. :x Mä aattelin ku itte hommaan 200l litran akvaarion, mutta en löydä pöytää :P Ni kalastoksi: 1 taistelukala, 6 marmoritapparakalaa, 3 piikkisilmää.. Ainakin ne.. Olen jo omistanut yli vuoden akvaarioita, ja varaudun nyt ottamaan haastavimpia kaloja, kuin millikset :P :roll:
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
rakle
Junior Member
Junior Member
Viestit: 72
Liittynyt: 19:06, 09.01.2006

Huonot olot kalasilla

Viesti Kirjoittaja rakle »

Noi kummatkin jutut on ihan eläinrääkkäystä. Kalatkin on eläviä olentoja
ja nekin tuntee kipua niinkuin kissat, koirat ym. Jos huomaa, että eläintä
myös kaloja kohdellaan huonosti ja niiden hoito laiminlyödään, kyllä on
velvollisuus huomauttaa omistajalle, tai ilmoittaa eläinsuojeluvalvojalle, sellainen kyllä pitäisi löytyä joka kunnasta.
Piipukka77
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 18:04, 24.10.2006
Paikkakunta: Luvia

Viesti Kirjoittaja Piipukka77 »

En siis ole nähnyt tätä tuttavaa vielä,ei olla kuitenkaan semmosia että soitellaan tms.

Näen hänet ensviikolla,silloin ajattelin hiukan valaista asiaa.
Eläimellinen emäntä;on koiraa,on kissaa ja nyt vielä allas ja karvanaamainen ihana mies <3
Wyrda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 725
Liittynyt: 17:14, 28.08.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Wyrda »

Entisessä koulussani oli täysikasvuinen lehtikala n. 54 litran kipossa, koska jahtasi tetroja n. 250 (?) litraisessa. Eli iso kala pikku kippoon ja kymmenpäinen kardinaalitetraparvi isoon akvarioon. Joku ei ihan täsmää tässä... :roll:
En tietenkään rohjennut mennä sitten kenellekkään valittamaan. Samaisessa purkissa oli vielä partamonnejakin. Kasveja ei käytännössä ollut (isommassa, pieni oli ihan täynnä melalehtiä), akvaarioita ei siivottu käytännössä koskaan jne. Pitääkin käydä aina välillä katsomassa nyt, onko siellä uusi kaloja. 8O Kun suurin osa on (miksiköhän..) kuollut jo, niin enpä ihmettele jos joskus hankitaan uusia kaloja... Ja siis lehtikala kuoli kun hyväntahtoiset (silloiset) kuutosluokkalaiset menivät putsaamaan akvaarion (ilmeisesti ilman mitään tietoa...).
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Mielestäni näissä asioissa auttaisi huomattavasti enemmän jos ihmiset aukaisisivat suunsa siellä paikan päällä, kuin että tullaan tänne valittamaan ja päivittelemään asiaa. Tuskin se hoito korjaantuu ja tieto lisääntyy näin. (Niin ja sitäpaitsi.. tämä on ehkä noin miljoonas vastaava ketju jo täällä. Voisi jatkaa niitä vanhoja eikä aloittaa uutta)
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Nono
Junior Member
Junior Member
Viestit: 163
Liittynyt: 11:24, 17.07.2005
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja Nono »

Monen kohdalla suora kritiikki ei johda mihinkään -päinvastoin jatkavat piintyneitä tottumuksiaan entistä sitkeämmin ja alkavat kartella liian innokkaita akvaristeja. Olen saanut muutaman harrastajan pään kääntymään edes hiukan parempaan suuntaan, kun asian esittää vähän kierrellen: "Oletko kuullut ulkosuodattimista? Pääsee paljon helpommalla tuon sisäsuodattimenkin putsauksesta, kun sitä ei tartte putsata kuin 3-4 kertaa vuodessa..Sitten ei ihan kaikki roskat tule sisäsuodattimeen ja voit senkin huuhtaista harvemmin" tai "Aikamoinen homma tuo koko altaan ja soran putsaus.. Hiekka on ihan toimiva systeemi pohjalla ja jos vaihdat viikottain n.puolet vettä ei allasta tarvitse nykysuositusten mukaan käytännössä pestä ollenkaan, jos kaikki muuten toimii hyvin. Sen kun leviä raaputtelee laseista." Tosin tiedän yhden akvaristin, joka näistä vihjauksista ja hiukan suoremmistakin kommenteista ei ole ottanut vaarin, vaan edelleen sitkeästi kerran vuoteen tyhjentää altaan ja jynssää kaiken perinpohjaisesti. Vedenvaihtoja on sentään lisännyt. Samoin perinteistä kultakalaa haaveilevalle olen ehdottanut vaihtoehona näyttävämmän taistelukalan hankintaa.
Drooms
Senior Member
Senior Member
Viestit: 575
Liittynyt: 20:46, 08.08.2006
Paikkakunta: Rovaniemi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Drooms »

Naapurilla on 80Litrasessa altaassa, kaksi partamonnia, 2 tiikerinuoliaista,platyja,miekkapyrstöjä, inkkareita ja rubiinitetroja. Kääpiörihmakin oli kaksi, mutta toinen tappoi toisen ja toinen asustaa nyt meidän 460 litrasessa altaassa.
Ruoste
Junior Member
Junior Member
Viestit: 64
Liittynyt: 23:21, 27.01.2006

Viesti Kirjoittaja Ruoste »

Mari kirjoitti:Mielestäni näissä asioissa auttaisi huomattavasti enemmän jos ihmiset aukaisisivat suunsa siellä paikan päällä, kuin että tullaan tänne valittamaan ja päivittelemään asiaa. Tuskin se hoito korjaantuu ja tieto lisääntyy näin. (Niin ja sitäpaitsi.. tämä on ehkä noin miljoonas vastaava ketju jo täällä. Voisi jatkaa niitä vanhoja eikä aloittaa uutta)
Antaa ihmisten ruikuttaa. Kai tälläkin on samanlainen puhdistava vaikutus kuin noiden katolilaisten ripittäytymisellä, ikäänkuin pyydetään anteeksi sitä ettei uskalleta paikan päällä sanoa yhtään mitään, mutta netissä voi anonyymisti vuodattaa ja siten olla parempi ihminen. Vai onko näillä ketjuilla muita tarkoitusta?
Duis nonummy, magna at scelerisque ullamcorper, nulla odio feugiat lectus, ut vulputate ante risus sed nisl.
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Olen kyllä sanonut kaverilleni, että muutamalle komeetalle pitää olla min. 800l akvaario, ja se vaa kauhistelee.. Sit se sano joku viikko sen jälkee, et ne ostaa 600l akvaarion.. Nyt n. kk sitten kysyin siltä, ni se sano, et ei me ostetakkaa, ku otetaa ehkä joku 300l akvaario! ja 12 kultakalaa sinne ämppää... :o vaikka onhan sekin parempi kuin tuo 180l.. :roll:

Muuten, jos akvaariossa on sellasta hiekkaa (ei soraa) niin miten se lapotaan? Vai lapotaanko sitä edes? :? Itse olen tottunut noihin soriin..
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Vilkaisin omaa 300-litraistani, ja totesin, ettei sinne mahtuisi mukavan näköisesti uimaan paria-kolmeakaan kultakalaa, kahdestatoista nyt puhumattakaan. :roll:

Joka tapauksessa, hiekka on ihan asiallinen akvaarion pohjamateriaali, eikä sitä tarvitse lapota, koska se on niin tiivistä, ettei sen sisään kehity lietettä. Pöyhiä sitä kyllä pitäisi silloin tällöin.
Pikkupiipero
Member
Member
Viestit: 250
Liittynyt: 20:36, 13.06.2006
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pikkupiipero »

Lisään tähän ketjuun vielä tälläisen jutun:
Kaverillani oli akvaario (en osaa sanoa litroja.. olisko 80 litran paikkeilla..
Siellä siis asui partamonni ja iso parvi joitain sekalaisia pieniä kaloja. Valitettavasti en muista mitä. :(
Kun kalat sitten sairastuivat, niitä ei lääkitty vaan ne vedettiin ELÄVINÄ alas vessanpöntöstä! Ja kun kukaan ei ollut raaskinut vetää partamonnia alas, (kun se oli virkistinyt) sen annettiin uiskennella pöntössä aikansa, kunnes se alkoi osoittaa taas huononemisen merkkejä. Niinpä sekin sitten vedettiin vessasta alas.
Täysin idioottimaista! [}:)]
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Pikkupiipero kirjoitti:Lisään tähän ketjuun vielä tälläisen jutun:
Kaverillani oli akvaario (en osaa sanoa litroja.. olisko 80 litran paikkeilla..
Siellä siis asui partamonni ja iso parvi joitain sekalaisia pieniä kaloja. Valitettavasti en muista mitä. :(
Kun kalat sitten sairastuivat, niitä ei lääkitty vaan ne vedettiin ELÄVINÄ alas vessanpöntöstä! Ja kun kukaan ei ollut raaskinut vetää partamonnia alas, (kun se oli virkistinyt) sen annettiin uiskennella pöntössä aikansa, kunnes se alkoi osoittaa taas huononemisen merkkejä. Niinpä sekin sitten vedettiin vessasta alas.
Täysin idioottimaista! [}:)]
Todellakin! Siis tuossa ei ole mitään järkeä! Vetää kalat elävinä vessasta alas.. 8O siis... Tyhmää!
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
~~IQnaz~~
Junior Member
Junior Member
Viestit: 51
Liittynyt: 10:52, 27.08.2006
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja ~~IQnaz~~ »

Mulla meinas itku tulla ku noita juttuja luin. Ihmisille pittää näyttää ja kertoa mitä tapahtuu kun laittaa kalan vessanpönttöön. Se on suunilleen sama asia ku ihminen tsunamissa jossain kaivon pohjalla. Että silleen. Ihmiset kun ei usko ennen ku näkkee ja kokee. :x
tulievä
Starting Member
Starting Member
Viestit: 40
Liittynyt: 09:33, 17.11.2006
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tulievä »

Moi! Omalla kaverillani oli 100 litrainen akvaario johon hän oli tunkenut tiikerinuoliaisen(n.20cm), 2kpl kultakaloja(n.20cm) ja mangoplekon(n.30-40cm)

No olen itse sellainen heikkomielinen että saatan karjua aivan täysin palkein suuttuessani. Kaverini ymmärsi kalojen tilanteen pitkällisen vaahtoamiseni jälkeen ja vei kalat takaisin kauppaan. Tämän jälkeen kaverini osti akvaarioon muutaman mustatetran ja maatiaispartamonnin.
kun puu kaatuu, se nojaa kaveriinsa
Pikkupiipero
Member
Member
Viestit: 250
Liittynyt: 20:36, 13.06.2006
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pikkupiipero »

Harmittaa kun en pystynyt mitenkään estämään sen mun kaverin tekemisiä... :? Ei kertonut siitä mitään, kuin vasta sitten kun olivat jo vetäneet kalat alas pöntöstä... :(
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Jaahas.. Tyhmää kun ihmiset ei kunnioita kalojen tarpeita.. [}:)]

Tietääkö joku, että miksi se musta kultakala, nukkuu vatsa ylöspäin, pinnalla? 8O
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
g.rosea
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 10:08, 27.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja g.rosea »

villihorse kirjoitti:Tietääkö joku, että miksi se musta kultakala, nukkuu vatsa ylöspäin, pinnalla? 8O

Jos sillä on uimarakossa jotain häikkää?
Froze
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 13:24, 22.10.2006
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Froze »

g.rosea kirjoitti:
villihorse kirjoitti:Tietääkö joku, että miksi se musta kultakala, nukkuu vatsa ylöspäin, pinnalla? 8O

Jos sillä on uimarakossa jotain häikkää?
Minulle tuli ensimmmäisenä mieleen, että jos sitä ruokitaan illalla ja sillä on tapana ahmia niin kovasti että nielee samalla ilmaa, ja sitten yöllä se ei enää jaksa pitää itseään pystyssä. Ainakin Akvaariomaailman ongelmapalstalta olen lukenut kultakalasta, joka ruokinnan jälkeen oli vatsa ylöspäin.

Tämä nyt oli sitten vain tällaisen kultakaloista juuri mitään tietämättömän arvaus.. :roll:
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Ok.. Mutta aina kun se nukkuu (vaikka ruokittaiski vaa kerran päivässä) ni se nukkuu silleen.. Omaksun paremmin tuon uimarakko homman, sillä sitä tapahtuu useimminkin kuin syömisen yhteydessä... Ää.. on kai se jo vanhakin.. heh.. Kuinkakohan vanhoiksi mustathuntupyrstöt edes elää..?

Mut siltä on toinen silmä lähtenyt, mutta hyvin se kuitenkin liikkuu, vielä.. :|
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Periaatteessahan kultakala voi elää helposti parikymmentä vuotta. Ikäennätys niillä taisi olla päälle 40 vuoden. Epäilenpä, ettei kultakalaa vielä vanhuus paina. :roll: Liian jalostuksen ja huonojen olojen aiheuttamat vaivat ja sairaudet sen sijaan todennäköisestikin.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Ruoste kirjoitti:
Mari kirjoitti:Mielestäni näissä asioissa auttaisi huomattavasti enemmän jos ihmiset aukaisisivat suunsa siellä paikan päällä, kuin että tullaan tänne valittamaan ja päivittelemään asiaa. Tuskin se hoito korjaantuu ja tieto lisääntyy näin. (Niin ja sitäpaitsi.. tämä on ehkä noin miljoonas vastaava ketju jo täällä. Voisi jatkaa niitä vanhoja eikä aloittaa uutta)
Antaa ihmisten ruikuttaa. Kai tälläkin on samanlainen puhdistava vaikutus kuin noiden katolilaisten ripittäytymisellä, ikäänkuin pyydetään anteeksi sitä ettei uskalleta paikan päällä sanoa yhtään mitään, mutta netissä voi anonyymisti vuodattaa ja siten olla parempi ihminen. Vai onko näillä ketjuilla muita tarkoitusta?
Niinpä. "Kaverillani on asiat näin huonosti, hän on paha ihminen. Minulla taas on asiat näin hyvin, minä olen hyvä ihminen".
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Yhdeksän vuotta sitten, minulla kuoli 5 tiikerinuoliaista, parikymmentä monnista, partamonni, tetroja, helmirihmoja, sinirihmoja. Ainakin nuo. Vain sen takia, että asuivat 128 litraisessa, johon vaihdettiin vähän vettä kerran kuussa. :roll: Tuon paketin ostin valmiina ja toimin myyjän ohjeiden mukaan.... :roll:
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”