Akvaarioharrastajan tämän hetkiset ajatukset

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
viivis
Senior Member
Senior Member
Viestit: 774
Liittynyt: 12:04, 16.08.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja viivis »

Uudessa isommassa altaassa kasvit kasvaa vehreämmin kuin koskaan, vaikkei ennenkään valittamista ollut. Silti allas näyttää tyhjältä, se huutaa jotain näyttävämpää ja isompaa kalaa uimaan. Sinineontetrat on kateissa pusikossa, kun liikettä on olohuoneessa eikä 15 sitruunatetraa liiemmin huomiota herätä.
Mietintämyssyä pyörittelen, onko virtausta liikaa juovarihmakaloille tai lehtikaloille. Mahtaisiko haareminherra töyhtökääpiöahven ukko olla sopivaa seuraa lehtikaloille, törmäisivätkö isot egot rajustikin?
Sisustuttaisi, mutta joka puskan alla tuntuu uivan töyhtöukon jälkeläisiä, kun kaksi akkaa teki poikaset.
Altaan muuton jälkeen olis puoli sankollista vanhaa hiekkaa vielä laittamatta isoon altaaseen. Taidan heittää mäkeen. Taitaa kierteisten raadot alkaa haista jo, voi yök [:I]. Lisäsinhän vanhan hiekan alle uutta hiekkaa säkillisen, kyllä nuo riittää. Yksi uusi allas ois kiva :roll: ( vaikka juuri jouduin luopumaan yhdestä, perhesovun nimissä )..
Onnelliset ihmiset ovat odottaneet elämältä vähemmän. -Brana Crncevic-
Emmuh
Junior Member
Junior Member
Viestit: 59
Liittynyt: 16:08, 17.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Emmuh »

160 litrasessa taitaa olla jotain vialla tai kardinaalit eivät vain viihdy meillä. Kesällä ostin 14kpl Marilta tarjouksesta ja nyt on jäljellä 9.

Ensi viikonloppuna olis tarkoitus laittaa 300l käyntiin tai ainakin kuskata se äidin luo.

180l pitäisi myös jossain vaiheessa laittaa kuntoon.

180l ja 300l pitäis ostaa Eheim Compact 1000l/h, molempiin siis omat. Ja lämmittimet. Äidin luokse pitäisi ostaa myös vesitestit.. Rahaa tulee siis kulumaan. Laskin, että 100e menisi ainakin.
:: 360l ::
NINA.M
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 17:19, 05.11.2006
Paikkakunta: VANTAA

Kaikki pielessä...

Viesti Kirjoittaja NINA.M »

No täällä on kaikki pielessä :cry:
Join aika sitten 720L rupesi vuotamaan, tietty korjattiin (itse), mutta nyt
on hirveä stressi siitä, pitääkö korjaus vai ei...

Huomasin akvan etulasissa pienen ilmakuplan kokoisen jäljen, vähän niinkuin kiven iskemä auton tuuli-lasissa :frown: , mikä tietysti on omiaan lisäämään stressiä vesivahingosta... Siis halkeaako lasi ennenpitkää, vai ei...

Kissa oli ollut ongella, jonka seurauksena hieno kultasauma-urokseni löytyi päättömänä keittiön lattialta [}:)]
ja naaras hukkasi seuraavana yönä poikasensa, plääh.

Päivittäessäni e-mail osoitetta aqua-webiin, meni entinen käyttäjätunnus täysin solmuun, eli jouduin avaamaan uudeen, kotona on n. 20 astetta lämmintä -eli kalat "palelee", kun aiemmin ei lämmitintä ole tarvittu, ja nyt ollaan konkurssissa, eli lämmitintä ei pysty tähän hätään ostamaan :frown:

Tekis mieli heittää koko pönttö he*****iin ja siirtyä vaikka pitsinnypläyksen pariin...

No, tää ehkä vähän helpotti :roll:
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Kaikkihan lähti siitä, kun karsin liikaa kasveja seura-akvaariosta, akvaariohuutokauppaan, prkl. Rihma- ja tupsuleväinvaasiohan siitä seurasi ja muutenkin allas oli mielestäni ruma ja rempallaan.
Huh. Kolme päivää(iltaa) seura-akvaarion remonttia takana, eilen sain kasvit ja kalat takaisin altaaseen. Sormenpäät kipiänä hiekan pesusta, kun jouduin tyhjäämään koko altaan. Ei enää ikinä Initial Sticksejä hiekan sekaan! :frown:
Remontoitu allas loistaa ja vesi on kristallinkirkasta. Kaunista, mutta toivottavasti pääsin eroon niistä pirun levistä! Yhden illan vietin kantojen kanssa vessassa raaputtaen puukolla ja juuriharjalla tupsuja irti. Vihaan tupsulevää!
Vaihdan tavallisten ja mustien kiilakylkien tilalle jonkun muun parvikalan, olen katsellut rusokiilaa silläsilmällä, mutta katsomma nyt mitä kivaa löytyy.
Jos joku kaipaa kiilakylkiä(Isoja ja lihavia) halvalla niin ottaa toki yhteyttä. ;)

Seura-altaan lämpötila on sokkeloplekoille liian viileä, joten pulautin ne pleko-altaaseen muiden seuraan lämpimään. Samalla karsin kasveja ja vehtasin kantojen paikkoja sielläkin.
Onneksi punasilmäpleko ja isot leväbarbit pitävät tupsulevätilanteen tässä altaassa hallussa.
Parista affenesta olis luovuttava pian, jonnilainen pari kun neljästä on tainnut muodostua. Aikamoinen kansoitus tässä altaassa, kun kaksi 2252 on täynnä ja tukossa vajaassa viikossa. :|

Poikas- ja yhdistetty "O. negros"-allas odottaa myöskin räjäytystä, minulla on ollut likoamassa Akvaariokeskuksesta hankittua hämähäkkipuuta kiva käppyrä ja arvelin rakentaa tuosta näyttävän sisustealtaan.. Kunhan jaksan ja kerkeän ja selviän seura-akvaarion rempasta johtuvasta väsähtämisestä.
Seepra- ja salamanteriallas saa olla tuoltaansa, niihin riittää pelkät vedenvaihdot.
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Akvaarioinnostus sen kun pahenee, ja alkaisi pitkästä aikaa tehdä mieli uutta allastakin. :) Onneksi tilaa ei ole, eikä rahaakaan sen puoleen. Taitaa olla parempikin keskittyä vain kehittelemään vanhojen altaiden tekniikkaa ja kalastoa.

40-litraisessa alkoivat loisteputken vaihdon jälkeen kasvit kasvaa kummasti paremmin. Vanhavesiperiaatteella se ei tosin enää toimi, koska sinne tukkimani kalanpoikaset (rubiiniseepra & miljoonakala) tarvitsevat sen verran reippaasti ruokaa. Se menee kuitenkin pelkillä vedenvaihdoilla ja pienellä kasvien karsinnalla, helppo allas.

63-litraiseen olen ollut jo kauan tyytymätön, koska sen sorapohja näytti sotkuiselta ja seassa oleva kalkkisora piti pH:n tiukasti 7,5 tienoilla, vaikka millä yritin laskea. Tänään vihdoin vaihdoin tilalle hiekkaa (kiitos, Dragolainen!) ja laskin samalla kalat. Alkujaan 30 pikku rasborasta oli jäljellä 25, eli ilmeisesti ne ehtivät vääristä vesiarvoista kärsiäkin. :| Nyt on vesi sameaa huonosti pestyn hiekan takia, mutta eiköhän se siitä.
Valaistuksena on vain yksi allasta vähän lyhyempi loisteputki, eikä tässä tietenkään kasva mikään. Kun vain olisi varaa ostaa lamppuja...

Mitä taas tulee 180-litraiseen... Siinä on kohdallaan kaikki muu paitsi sijoitus ja kalojen määrä. Lasimonnit ja rubiiniseeprakalat ovat suhteellisen arkoja elukoita, eikä altaan paikka eteisessä kulkureitin varrella ainakaan auta asiaa. Molempia on parvissaan aivan liian vähän, mutta onneksi seeproja on muutama lisää pikkualtaassa kasvamassa. Allas näyttää äkkiseltään siltä kuin siellä ei olisi ainuttakaan kalaa. 8O

317-litraisessa tilanne on päinvastoin. Siellä vapaan veden kaloja on varsin kohtuullinen määrä, mutta se näyttää aivan täyteen ahdetulta, kun kaikki pienet porsaat kerjäävät ruokaa etulasin tuntumassa. :roll: Tämän sain vasta toipumaan parista kilosta kesäkurpitsaa, tosin mattosuodatin on vieläkin jonkun ihmeellisen töhnän peitossa. :?
Tämäkin akva kaipaisi kipeästi lisää valoa. Kaksi putkea ei tunnu riittävän kuin kaikkein kestävimmille kasveille, ja niistäkin intianvesitähdikki joutuu parempiin suihin sitä mukaa kun sitä lisään. Tulipyrstöllä on hyvin kehittynyt maku. :roll: Kasveina on siis lähinnä miekkakasveja, karvalehteä ja jättiläisvallisneriaa.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

Nyt tuntuu suht hyvältä, kun kalastot on muotoutuneet meleisiksi ja suunnitelmia tulevastakin on.

Mies innostui avainkirjoahvenista, ja kun niitä tuli kaksi, sovittiin samalla että hommataan ensi keväänä isompi akvaario! Suostui myös siihen, että yksi vanhoista tankeista lähtee, ja se on toi kämänen 43l pallola. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pallot pääsee 120 litraiseen, perhoskirjoahvenet, sinineonit ja pandamonniset 140 litraiseen ja avaimet, rubiinit, musta-aaveet, täplämonniset ja otot siihen tulevaan 240 litraiseen. Jesh! Eli siinä mielessä hyvältä tuntuu.

Toisaalta taas juuri viime viikolla kävi väärin tuossa 120 litraisessa. Suuri ja kaunis perhoskirjokoiraamme otti ja potkaisi tyhjää hyvin lyhyellä varoituksella. Tästä seurasi se, että perhoskirjoahven naaraamme muuttui koiraaksi. Tai siis kävi ilmi, että se oli ollut koiras koko ajan (on aika nuori ja aika pieni, oli vaan kiltisti alistunut isommalleen ja näyttänyt tytölle... 8O )

Meillä myös pallola kaikista yrityksistä huolimatta täydessä leväinaasiossa, korkkaan kyllä kuohuvan kun pääsen tuosta pikkupytystä eroon! Ja kukaan ei sitten kommentoi tyylin "Enkö mää sitä sanonu"! [}:)]
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Juurikin tällä hetkellä noiden altaiden katselu on aika rentouttavaa. Vrt. eilen samaan aikaan ei ollut, oli tullut järkkäiltyä uusiksi pari allasta illan aikana - ja siinä touhussa kun menee ikä ja terveys ja lopulta hermot.

Mutta nyt alkaa olla kivan näköistä, loppusilausta vaille. Uusi rapula on melkein valmis ja parin päivän kuluttua rapuset ja kääpiöhammaskarpit siirtyvät sinne ihailemaan mun sisustusmakua. :roll: [;)]

Ahvenet tosin häiritsee pientä päätä, on jotain parisuhdeongelmia niillä, hittolainen. Mutta mikään ei voi olla täydellistä (ainakaan kovin pitkää aikaa). Joten kattos ny tartteeko tässä toimiin ryhtyä.

Jos sitä vaan hetkeksi herkeäisi ajattelemasta ja keskittyisi vain olennaiseen, eli nautiskeluun. :D
I'm #1 so why try harder?
Höpötys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1008
Liittynyt: 15:47, 23.07.2005
Paikkakunta: vsa

Viesti Kirjoittaja Höpötys »

Oi voi, pää ihan sekaisin kaikista mietteistä!

83L jouduin siirtämään korurihmat pois, koska söivät kirsikkasukarapuja. Tosi kiva, kun allas oli nimenomaan suunniteltu koruruihmoille mieleiseksi: vain pieniä kavereita. Lisäksi pitäisi silikoonata 105L, jotta sen saisi vaihtaa tämän 83L tilalle. Samalla ajttelin laittaa siihen 3d taustan ja pääsis taas sisustamaan. Hiekkaakin pitäisi lisää ostaa, mutta kun sitä biltemaa ei täällä ole. Mietin nyt sitten, että mitäs kivaa katseen vangitsijaa tuonne laittaisi korujen tilalle kun kaikki vaihtoehdot syövät kirsikat. Niin, ja rihmalevästä pitäisi päästä eroon ja mahd. lisätä joku toinenkin suodatin, ne kaikki vain tahtovat syödä pikkufisut.

120L ei tunnu kasvavan muut köynnöstävät kuin vedensuosikki. Kokeiltu on mm. intianvesitähdikkiä, karttulehteä, argenttiinavesiruttoa, rusolehteä ja seuraavaksi tammenlehväruohoa. Tosin rihmalevä se täälläkin rehottaa. Kalastokin tuottaa ongelmia. Olin suunnitellut sinne taisto haaremia kunhan vanha taisto ja kääpiörihmakala siirtyvät paremmille vesille, mutta nyt siellä onkin korurihmoja, plääh! Tämä allas tarvitsisi myös lisää hiekkaa ja paljon.

240L olen tilannut uudet valot, 4x30w. Vielä pitäisi putket miettiä, ehkä 3x965 sekä aquastar, tai jotain muuta. Tähän altaaseen on tulossa vielä kalastoa lisää mm. 20 kardinaalikalaa ja lehtikala parvi (pariutumaan) sekä monnisia ja punanoitamonneja muutama. Sisustuskin tuntuu muuttuvan koko ajan, kun en osaa päättää karun ja rehevän väliltä ja kaiken lisäksi miekkakasveja on ihan liikaa eikä siltikään tarpeeksi :roll:

Lisäksi pitäisi ostaa muutamat imukupit suodattimeen ja vedenvaihtoletku (kun ei löydy sopivaa letkua sekä liitintä). Kaiken kukkuraksi ukko valittaa noista altaista. Ottaisi mieluummin kotiteatterivehkeet ja tietokone pöydän kun noi altaat kämppään: perheriidan paikka! :?
Oikku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 87
Liittynyt: 08:07, 04.10.2006
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Oikku »

Oon lähösä kiertään Oulun kalakauppoja.Mitähän kivaa sieltä tarttuu mukaan.Joku kiva kasvi ois hakusessa...Ukko katteli rumasti kun kuuli mun suunnitelmista,mitenhän sen sais lepytettyä :D
allablaze
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1291
Liittynyt: 18:52, 10.11.2003
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaustinen

Viesti Kirjoittaja allablaze »

Juuri tällähetkellä toivoisin mieheni olevan kotona lapsenvahtina.
Olohuoneessa kaksi ja keittiössä yksi akvaario levällään kasvien karsiminen ja vedenvaihdot kesken ja pikku herra päätti ettei kykene juuri nyt nukkumaan kuin äitin olkapäällä :mrgreen:

Nuo pussissa kotiuttamista odottelevat perhosetkin varmaan jo haluaisivat väljemmille vesille.... :roll:
Tarvitsemme eniten rakkautta silloin kun sitä vähiten ansaitsemme.
seme
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 15:10, 02.09.2005
Paikkakunta: Äänekoski

Ajatukseni

Viesti Kirjoittaja seme »

Keksin juuri, että viinipullossa on sopiva korkki kiljupullolle.
sopiva reikä läpi ja letku reijästä toimii kuin junanvessa.
120L:
12 kardinaalitetraa
1 maatiaispartis naaras
1 palettikalaa + poikaset n15 3 cm
pivip
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 09:18, 26.06.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vihanti/Lampinsaari

mietteitä..

Viesti Kirjoittaja pivip »

Pari päivää on mennyt muiden maiden akvaarioita ihaillessa ja kasveista haaveillessa..

Omassa 325l altaassa ei riitä valo eikä hiilidioksidilannoituskaan. Pari hassua miekkakasvia söjöttää ristiin ja thats it. Lisää kasveja pitäisi jostain saada ja toinen putki valaisimeen. Päätin että ei nuo palloset voi kauhiasti kiukustua valon lisäämisestä..toivottavasti..Olisihan se kiva katsoa vehreyttä eikä autiota hiekkarantaa..

Odotan tilaussettiä eräästä akvaarionettikaupasta saapuvaksi tällä viikolla ja jos jostain vielä niitä kasveja repisi..

Ehkä tuo vielä tuosta..Huomasin taas että kun muksu kasvaa niin jää jopa aikaa harrastuksillekkin taas :)
~Amor vincit omnia~
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Alkaa hieman huolestuttamaan... olen useampia viikkoja suunnitellut käytössä olevien altaiden vähentämistä yhteen... 8O

Kaikkihan alkoi siitä kun meidän 120 litrainen alkoi vuotamaan yläkulmastaan, noh olihan siinä jotain 20 vuotta vanhat silikonit. En sitten jäänyt odottelemaan että milloin räjähtää lopullisesti, vaan uudelleen sijoitin kalat ja kasvit 250 litraiseen ja 60 litraiseen.
Tuosta 250 litraisesta tuli uudelleen sisustuksen jälkeen oikeinkin kivan näköinen, mitä nyt näyttää vähän ylikansoitetulta tai pikemminkin sekavalta nuiden kahden tetraparven kanssa. Pitäisi jommista-kummista jossain vaiheessa luopua... :(
Sitten tulikin mieleeni, että olisipa täällä paljon tilaa jos olisi vaan tuo 250 litrainen pytty toiminnassa ja 60 jossain nurkassa karanteeni tms. varana.
Noh eilen sitten tarjosin miehen siskolle tuota 120 litraista, eli näillä näkymin se lähtee. Otot muuttanevat myös joskus ensi kuussa isoon altaaseen joten 60 litrainenkin poistuu varsinaisesta käytöstä.
Ei minä en voi olla ihan terve akvaristi!!!

Ehkä sitten seuraavaan asuntoon muutettaessa (jos tilaa on enemmän) tuplaan tuon "seura-sekametelialtaan" koon. [;)]
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Jakulaari kirjoitti:Alkaa hieman huolestuttamaan... olen useampia viikkoja suunnitellut käytössä olevien altaiden vähentämistä yhteen... 8O
Täällä päässä taas on meneillään projekti allasmäärän nostamiseksi neljästä viiteen. Mielipuolinen harrastus tämä. :roll: Äitikin jopa antoi siunauksensa ottaa tuo saunassa lojuva 70-litrainen uuteen käyttöön, kunhan tungen sen jomman kumman ison altaan jalustaan enkä valloita enää enempää pöytätilaa.

Imunuoliaiset saavat vihdoin oman viileävesialtaansa, kunhan saan aikaiseksi vaihtaa silikonit. [;)] Nyt ressukat joutuvat olemaan lämpötilahaarukkansa ääripäässä, jotta olot olisivat sopivat myös rasboroille.
aquasol
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1376
Liittynyt: 21:01, 20.02.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja aquasol »

Projekti 250-litraisen kimpussa etenee ajatustasolla. Muutama punapyrstöpallokala pitäisi saada uudelleen sijoitettua, jotta suunnittelemani hypancistrus-plekoja varten sisustettu allas toimisi. Sisustus kaipaisi kiviluolia tms. joita pitäisi alkaa askartelemaan kunhan sopivaa materiaalia ja aikaa löytyisi. Plekoista osa odottaa entisessä kodissaan. Toivottavasti pääsevät meille ennen joulua (ja toivottavasti allas on silloin valmiiksi sisustettu).
paul
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3302
Liittynyt: 12:39, 15.01.2005
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja paul »

Nyt on uusi ,alawi allas pystyssä ja hienolta näyttää. :D
Nyt tuo pieni malawi-allas on tyhjillään joten sinne tulee ensiviikolla kotilokutijoita.
Malawi - hietikko-biotoppi
4 x Scieanochromis fryeri iceberg
6 x Labidochromis caeruleus
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Epätoivo meinaa iskeä, kun ei keksi kalaston täydennystä 170l ja 128l. Käytännössä tyhjiä altaita katseltu jo useampi kuukausi! :roll:
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
villihorse
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 18:30, 23.11.2006
Paikkakunta: Rauma
Viesti:

Viesti Kirjoittaja villihorse »

Minulla olisi suunnitelmia:

200l käytetty allas löytyisi täältä läheltä! Siispä se on aika varmasti minun. Siihen vain jalusta ja suodatin.. :P

Jalusta 115€ metriltä! Ööh.. halvempia? Löysin lekaharkoista tehtyjen alustojen kuvia, teenpäs sellaisen :D

Kalastoksi suunnittelin: 5 marmoritapparakalaa, 5 seeprakalaa, taistelukala pariskunta, piikkisilmiä.. En halua monneja, vaikka niitä nyt onkin, koska mulla ne on ihan höpsöjä, kun eka monni ei syönyt päivällä levää, ostimme nuoren, nyt sekin on yhtä arka, kuin se toinen :frown:

Ja kasvipakettia etsiskelen, mutta olen ehkä jo tainnut löytää etsimäni.. :roll:

Ja huolenaihe; Budjetti on vain 200€! Allas maksaa sen 100€, ja kalat 68€ (siihen ei kuulu taistelukala naaraat) Ruoka, verimadot ekstra ruuaksi, suodatin, jalusta :P Toivonkin joululahjaksi vain akvaarioon rahnaa :D
Gerbiilit ja akvaariot on lemmikkejäni
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

villihorse kirjoitti: Kalastoksi suunnittelin: 5 marmoritapparakalaa, 5 seeprakalaa, taistelukala pariskunta, piikkisilmiä.. En halua monneja, vaikka niitä nyt onkin, koska mulla ne on ihan höpsöjä, kun eka monni ei syönyt päivällä levää, ostimme nuoren, nyt sekin on yhtä arka, kuin se toinen :frown:
Kommentoin vaikkei se tämän ketjun tarkoitus olekaan: Taistot tykkäisivät 28 asteisesta vedestä, seeprakalat taas noin 5 astetta viileämmästä. Jommat kummat tulevat kipeiksi. Kävisikö vaikka rusokiilakylki tai jokun muu kiva rasbora tilalle? Taistoja olisi yvä pitää haaremissa, niiden rakkauselämä kun ei aina ole sitä rauhallisinta sorttia.

Monni (partamonni?) ei ole höpsö jos se ei näyttäydy päivällä, partis on hämärässä viihtyvä erakko. Täälläkin wanha partisherra (~12 v) liikkui van öisin. Päiväajan leväsyöjiksi kävisi vaikka katinkultamonnit, noitamonnit tai nuolimonnit.

--------------------------------

Ne tämän hetken fiilikset, niin.... En enää ikinä muuta, en ikinä ikinä. Nyt on kaikki tavarat onnellisesti paikoillaan ja altaat pystyssä, ihan kamalaa hommaa. Vielä jos isomman altaan vesi selkenisi niin kaikki olisi hyvin.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Oikku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 87
Liittynyt: 08:07, 04.10.2006
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja Oikku »

Veronpalautukset tulee kohta.Sitte kyllä päästän itteni irti kalakauppoihin!
Sanokoot siippa mitä tahtoo.
ejr
Starting Member
Starting Member
Viestit: 43
Liittynyt: 16:22, 15.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja ejr »

Kuparimonniseni näkyvät arvostavan uutta kantoaan. Kuvittelin partisrouvani omivan sen alta aikayksikön, mutta kuparit julistautuivatkin sen hallitsijoiksi, eikä muilla ole sinne asiaa. Näyttää aivan käsittämättömän koomiselta, kun kuusi monnista (vanha rouva ja viisi kakaraa) vahtaavat parikymmentä kertaa itsensä kokoista juurakkoa kuin hait laivaa.
Eipä taida enää tuo taannoin kyhäämäni hiekkamonttu olla mistään kotoisin. :D

Enkä varmaan ikinä kyllästyä seeprakalojen loppumattomaan energiaan. Tuo viisitoistapyrstöinen parvi tuntuu olevan koko ajan joka paikassa.

Kuka tarvitsee TV:tä, kun on akvaario?
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Viesti Kirjoittaja Cory »

Akvaarioiden uusia paikkoja olen eniten viime aikoina pähkäillyt. 80 l on tyhjänä ja se pitäisi siirtää olkkarista "teehuoneeseen". Vaan tiellä on vielä vanha iso monitori ja muuta roinaa (huonekalujen siirtelyä tekeillä muutenkin) eikä taida muutenkaan onnistua jalustana olevan kaapin siirto yksin. Eli pitää värvätä jostain joku kaveri jalustan toiseen päähän. Jossain välissä.

Lisäksi olkkarin 160 l saisi myös siirtyä - joko toiselle seinustalle tai edes 20 cm oikealle, jotta sen viereen ilmaantuneelle sohvalle olisi paremmin tilaa. Vaan en tahdo osata päättää mitä tekisin tämän suhteen. Uusi seinusta? Vanha paikka? Vain uusi seinusta sittenkin? Ääh.

Muutenkin kämppä on jo ties monettako viikkoa kuin pommin jäljiltä, kun tuo tavaroiden ja huonekalujen siirtely tapahtuu niin pikkuhiljaa, töiden ja kaiken muun ohella. No, makuuhuone on melkein valmis ja jos jouluksi saisin vielä olkkarinkin järjestykseen. Olisi siinä sitten jo ihan hyvä olla.

Ja kunhan nuo akvat löytävät paikkansa, niin sitten voisi miettiä kalaparvien täydennyksiä. Monnisia, monnisia. Niiden parvet ovat ajan myötä kutistuneet turhan tyngiksi. Voisi tuoda hieman piristystä tähän harrastukseen, joka on jonkin aikaa elellyt kovin hiljaista eloa. Sitäkin nimittäin olen miettinyt, että pitäisikö tuon 80 l asukkaiksi sittenkin vaihtaa jotain jyrsijöitä...
RHODESIAN
Member
Member
Viestit: 492
Liittynyt: 17:26, 13.11.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hamina

Viesti Kirjoittaja RHODESIAN »

Tietsikka temppuilee, altaat odottaa tyhjentämistä, huusholli pitäs siivota lattiasta kattoon...tuhat asiaa mitä pitäs tehä, mutta vuorokaudessä vain rajallisesti tunteja :(

Taidanpa istahtaa altaan ääreen tuijottamaan venezuelasinmonnisten kutua....

Kummasti rentouttaa...
Hätäkös tässä, onhan näitä joulunaluspäiviä :mrgreen:
toxic69
Member
Member
Viestit: 322
Liittynyt: 11:18, 30.10.2006

Viesti Kirjoittaja toxic69 »

Voi, uudet helmisukaravut saapuivat tänään kotiin. Ovat sata kertaa ihanempia kuin kuvissa :mrgreen:

Siellä ne "karanteenialtaassa" touhottavat ties mitä vauhtia. Voiko ihanempia olla olemassakaan! Pienet jalat viipottavat tuhatta ja sataa. Oi oi :mrgreen:

Veivät sydämmeni heti. Tulisipa jo satoja ja tuhansia pikkurapusia, sillä yhdellä naaraalla on jo munat pyrstön alla! <3
2 frettiä. <3
Okahiiri. <3
Koira. <3
Akvaario 60l + 400l <3
Juhis90
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1294
Liittynyt: 18:47, 15.04.2004
Paikkakunta: Joensuu, LAS

Viesti Kirjoittaja Juhis90 »

Täällä tapellaan rihmalevän kanssa, kun sitä on nyt jostain ilmaantunut, onneksi sitä on vain vallisnerioissa ja parissa varressa konnanputkea, mutta jos se alkaa leviämään tuohon jaavansammalpuskaan niin [}:)] ..!
Voi kun olisi joku kalalaji mikä söisi tuota levää. Ei eipä auta muu kuin ottaa kaikki kasvinosat pois missä on sitä :x

Mut muuten akvaarioilla menee ihan hyvin, mutta pitäs vaihtaa vettä, mutta ei ehtii kun koeviikko meneillään :| , perjantaina viimeistään :roll: ...
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”