Ensimmäinen pallokala?

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Yonda
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 21:38, 08.08.2006
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Yonda »

mjalava kirjoitti:Jaa-a, tottavie ovat yksilöllisiä kavereita nuo kimalaisetkin.
Kyllä näin on, meilläkin oikeastaan vain pari yksilöä oli agressiivisesti monnien kimpussa, muut eivät mitään kovin suurta mielenkiintoa osoittaneet näitä kohtaan. Voisihan tuo hyökkäily tietty loppua ajan kanssa. Aion kuitenkin pitää pallot keskenään kun luonto ei oikein kestä katsella monnien röykyytystä, varsinkin kun niillä pallojen hampailla saa tuhoakin aikaan... :)
Kolli
Member
Member
Viestit: 380
Liittynyt: 08:28, 06.10.2004

Viesti Kirjoittaja Kolli »

mjalava kirjoitti:Jaa-a, tottavie ovat yksilöllisiä kavereita nuo kimalaisetkin.
Näinpä tosiaan on.

Alussa muutamaa kimalaista kiinnosti monnisten ja partamonnin evät. Enää ei kiinnosta, ja partamonnikin antaa ns. lähdöt jos nuo liian lähelle tulevat leijumaan...
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Kyhmy on varmaan sellanee alottelijallekki sopiva. ?_?
JonskuL
Junior Member
Junior Member
Viestit: 63
Liittynyt: 00:30, 22.01.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

7 kpl Kimalaisia

Viesti Kirjoittaja JonskuL »

Mulla on 7 kpl kimalaispalloja ihan seura-akvaariossa ja muiden kalojen näykkiminen on kyllä pysynyt kurissa säännöllisellä ruokinnalla.

Ovat kyllä tosi eloisia kavereita, aina pörräämässä ympäri allasta nimensä veroisesti. Yksi uusi piirre tuli esiim viime viikolla kun yksi pallo oli vähän tokkurassa ja makoili pohjassa niin muut sitten uivat koko yön sen vieressä tavallista rauhallisemmin ylös alas ja oleilivat seurana. Aamulla pallo oli taas ihan kunnossa!

Mullakin noi on vähän eri ikäisiä ja kokoisia, mutta tosi yhteisöllinen porukka! Vanhimmat 2 yksilöä ovat 4 vuotta olleet mulla eikä hampaiden leikkuuseen ole vielä jouduttu. Kaikki syövät hyvin aivan kaikkea!
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Tuleva kirjoitti:Kyhmy on varmaan sellanee alottelijallekki sopiva. ?_?
Kyllä ihan mikä pallo vain sopii aloittelijallekkin, kunhan siitä ottaa tarpeeksi selvää. Muut sellaiset aloittelijalle opiskeltavaksi tulevat jutut sitten kuten vaikka kypsytys, ovat ihan samanlaisia, hankkipa pallokalan tai neontetroja.
Dixi et animam levavi.
MarjaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 09:11, 21.09.2003
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja MarjaR »

Tuleva kirjoitti:Kyhmy on varmaan sellanee alottelijallekki sopiva. ?_?
Kyllä kyhmypallokalan voi aloittelijakin ottaa, ei se sen kummempaa hoitoa vaadi kuin muutkaan makeanvedenlajit. Pallokaloista ehkäpä niitä "tylsimpiä", sillä lajille ominaista on möllöttää paikallaan päivästä toiseen ja odottaa ruoan saapumista nenän eteen. Valojen sammuttua kyhmyn voi havaita liikkuvan enemmänkin ja tietysti ruoka-aikana. Kyhmyn syöminen on vaikuttavan näköistä, varsinkin silloin kun pistää poskeensa 6-7 cm marmoriravun. Mitään muuta kalaa en suosittele tämän kanssa, ellei sitten ihan ruokatarkoituksena laita niitä. Meidän kyhmylle maistuu katkarapu, simpukka, jotkut pelletit, elävät isot surviaisentoukat ovat herkkupaloja samoin tulisukaravut. Marmoriravut olivat myös herkkua, mutta niitä emme enää kasvata. Mustekalaa olemme kokeilleet, mutta ainakaan vielä ei ole maistunut. Hammasongelmaa täällä lajilla ei olla todettu, kuten esim. kimalaispallokaloilta olemme joutuneet leikkaamaan hampaita. Riittävästi kovaa ruokaa, niin hampaat pysyvät lyhkäsinä.
Elämää eivät ole ne päivät, jotka ovat menneet vaan ne, jotka ovat jääneet mieleen.
Mandinka
Member
Member
Viestit: 492
Liittynyt: 15:34, 24.11.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kauniainen

Viesti Kirjoittaja Mandinka »

Minä kiljuin tuolla aiemmin, vuonna 2004, että hankin kääpiöpallokaloja. En hankkinut. Nyt ajattelin toteuttaa tuon ajatuksen, vähän isommalla altaalla tosin. Tuleekohan mun juovaharjasukarapu syödyksi noiden tulevien kääpiöpallojen toimesta? Siirrän sen pois, jos sellainen kauhuskenaario on mahdollista.
"Mä luin jostain..."
matami
Junior Member
Junior Member
Viestit: 122
Liittynyt: 11:10, 31.07.2006
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja matami »

Viikon kokemus kääpiöpallokaloista: :mrgreen: 8O ; miksi ihmeessä en jo aikaa sitten hankkinut!

Katinkultamonnit ja kääpiöt tulevat loistavasti toimeen, ts. evvk-meininkiä: älä välitä musta, en mäkään välitä susta...

Kääpiöiset ei kiusaa edes toisiaan, lipuu vaan silmät suurina ja suu supussa kaikessa rauhassa. Ruoan tullessa asettuu asemiin (ruokajonoon) pinnan lähelle, seurustelemaan tulee lasin taakse heti kun akvan viereen istahtaa. Ja monnit räpsyttelee silmiään ( :mrgreen: ) morjestaessaan ohimennen, ennenkuin taas touhottavat matkoihinsa.

98 litrassa kymmenen kääpiöpalloa ja kolme katinkultamonnia...
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Ensimmäiseksi pallokalaksi sopii se laji, johon on etukäteen perehtynyt tarpeeksi, niin vesiolosuhteiden, tarvittavien lisäaineiden (kuten vedenparannusaineen käyttö, vitamiinilisät tai suolan lisäys...), ruoan ja ruokinnan säännöllisyyden ja sopivan ruoan saatavuuden sekä tarvittavan suuren akvaarion ja lomahoitajankin suhteen.

Kun nämä asiat on kunnossa, voi ensimmäiseksi pallokalaksi ottaa minkä vain, etenkin, jos sille on oma allas varattuna ja mahdollisia muita yhteensopivia kalalajeja voi kokeilla sitten myöhemmin, kun oppii tuntemaan oman kalansa persoonnallisen luonteen. Sen jälkeen onkin jo itse se henkilö, joka tietää parhaiten mitä sen kanssa voi laittaa vai voiko mitään. (Kalauhreja saattaa esiintyä sopivien asuintovereiden etsimisen yhteydessä...)

Eli ensimmäiseksi pallokalaksi voisi yhtä hyvin ottaa meriveden pallokalan tai siilikalan, aivan samoista syistä kuin merivesiakvaario käy hyvin ensimmäiseksi akvaarioksi.

Tässä vielä linkki sivuilleni, mistä löytyy mm.kuvia sekä omista että ystävieni kaloista: http://pallokalat.tripod.com
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
jokelamaniac
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2040
Liittynyt: 11:12, 28.05.2004
Paikkakunta: keuruu

Viesti Kirjoittaja jokelamaniac »

Jäi juuri 100 L allas (pohja 30 * 70) tyhjäksi. Kääpiökynsisammakot muuttivat pienempään, ja nyt tuo kerää pölyä varastossa. On ollut haaveissa että jos ostais tuolle kunnon alustan ja 2-putkisen valaisimen, niin voisi hankkia vaikka pallokaloja. Olenkin tuosta netistä tietoa jo jonkin verran etsinyt, mahdollinen hampaanleikkuuoperaatio hieman hirvittää mutta on sitä koiraltakin kynsiä leikattu???

Mutta varsinainen kysymys, jonka siis mätkäsen tähän samaan ketjuun, on että voiko tuohon altaaseen ottaa 3-5 kpl kimalaispallokaloja? Ja jos ei, niin mikä olisi helppohoitoinen hieman pienempi pallokandidaatti?

Ja jos näin voisi tehdä, niin kuinka suuri allas tarvitsisi olla tarpeellisten ruokakotiloiden kasvattamiseen? Olen siis ymmärtänyt että nämä ovat hampaiden kulumisen kannalta hyväksi. Entä käyvätkö postitorvet ruoaksi - noita on ainakin isossa altaassa ja täytyy sanoa että kovakuorisia ovat?
Minä juon nyt kahvia!
mjalava
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1724
Liittynyt: 16:07, 03.12.2002
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja mjalava »

jokelamaniac kirjoitti: Olenkin tuosta netistä tietoa jo jonkin verran etsinyt, mahdollinen hampaanleikkuuoperaatio hieman hirvittää mutta on sitä koiraltakin kynsiä leikattu???
Eipä tuo nyt niin hirmu homma ole, etsi täältä haulla ohjeet jos joskus ajankohtaiseksi tulee - eli sen takia nyt ei ainakaan kannata olla palloja ottamatta.
Mutta varsinainen kysymys, jonka siis mätkäsen tähän samaan ketjuun, on että voiko tuohon altaaseen ottaa 3-5 kpl kimalaispallokaloja? Ja jos ei, niin mikä olisi helppohoitoinen hieman pienempi pallokandidaatti?
No voihan ne pienenä siihen laittaa mutta ovat sellaisia vipeltäjiä että voi näyttää jo alkuunkin hiukan ahtaalta. Puhumattakaan kun vähän kasvavat, eli tuo jää ihan oikeasti äkkiä pieneksi. Kääpiöpallot ovat tietysti pienempiä, mutta punapyrstöt menisivät kimalaisia rauhallisempina (siis liikkumistavoiltaan) varmaan myös.
Ja jos näin voisi tehdä, niin kuinka suuri allas tarvitsisi olla tarpeellisten ruokakotiloiden kasvattamiseen?
Niille riittää mikä tahansa allas jostain nelikymppisestä alkaen, mutta eivät ne mitään helppoja kasvateltavia ole. Kotilot ovat useimpien pallojen herkkua, mutta pärjäävät ne ilmankin. Meillä on tätä nykyä neljässä altaassa viittä pallolajia eikä yhtään kotiloita. Kimalaisten hampaita joutuu leikkelemään, muiden ei. Paras yrittää totuttaa kimalaisetkin syömään kaikenlaista muonaa, mielellään mukana jotain kovaa. Kyllä ne kunnon nälkäkuurilla opettelevat vaikka kalanruokaa syömään ;) Meillä kesän vesipulan takia olivat kalat miltei ruuatta ja nyt kimalaiset syövät jopa hiutaleita ja viherruokatabletteja. Pantterit ja rengaspallot rupesivat syömään kalaa joka ei ole ennen maistunut. Juovapallo nirsoilee edelleen, mässäilee vain simpukalla ja katkaravuilla mutta sen läskeillä todellinen nälänhätä taitaisi tulla vasta puolen vuoden täyspaastolla...
Entä käyvätkö postitorvet ruoaksi - noita on ainakin isossa altaassa ja täytyy sanoa että kovakuorisia ovat?
Eivät postitorvet kyllä mitään kovia ole, etteivät olisi kierteissarvikotiloita nuo joita altaassasi on? Postitorvikotilot ovat kimalaisten herkku, kierteissarvet turhan kovia pääruuaksi mutta niiden järsiminen kyllä katkoo hampaita hyvin.
hooonolulu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 23:20, 22.10.2006
Paikkakunta: Pirkkala

Viesti Kirjoittaja hooonolulu »

Kysäisen tässä samassa ketjussa omaa asiaani.
Minulla on 2 kimalaispalloa. Ongelmana ruoka.
Mikään muu, kuin pakastesurviaiset ei kelpaa. Ei mikään. Kokeiltu on jos vaikka mitä, haistamassa käyvät ja siihen se jääkin. Pörräävät tiehensä :roll:
Onko kenelläkään ollut vastaavaa "ongelmaa"?

Joku mainitsi postitorvikotilot herkuksi, mistähän saisin niitä kokeeksi?

Kierteisiä altaassa on, mutten ole koskaan nähnyt suihin menevän.
Tosin pöllyttävät toisinaan hiekkaa, eli kaivaisivatko kuitenkin niitä?

On turhauttavaa katsella, kun kalaset ennemmin kiemurtelevat vatta montulla, kun koskevat tarjottaviin..Kunnes tuon survareita.
"Arvioi elämääsi saamiesi hymyjen, älä kyynelten perusteella. Laske ikäsi saamiesi ystävien, älä vuosien perusteella."


"Ai mää vai?"
mjalava
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1724
Liittynyt: 16:07, 03.12.2002
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja mjalava »

hooonolulu kirjoitti:Kysäisen tässä samassa ketjussa omaa asiaani.
Minulla on 2 kimalaispalloa. Ongelmana ruoka.
Mikään muu, kuin pakastesurviaiset ei kelpaa. Ei mikään.
Miten laihoja ne kalat nyt ovat? Meillä on ruokahalu vaihdellut varsin paljon, eikä siihen ruokavalion laajentamiseen kyllä mikään muu auta kuin nälässä pitäminen. Ei niitä tarvitse nälkään tappaa, mutta kun säännöllisesti pitkän aikaa antaa liian vähän ruokaa, siis sen verran että kyllä elossa pysyvät mutta ovat selvästi tyytymättömiä, alkaa se mennä muukin. Ensin voi yrittää muita toukkia, sitten laajentaa muihin pakasteisiin, edelleen liian vähän syöttäen. Jossain vaiheessa sitten alkaa maistua muukin.

Ei niille mitään sellaista kannata ehdoin tahdoin syöttää mikä ei pallon ruuaksi kuulu. Mutta jos pelkkiä pakastesurviaisia syö niin voisi jotenkin kuvitella että aika yksitoikkoiseksi käy. Ja kova ruoka nyt ainakin jää saamatta. Toisaalta jos ei kaikesta huolimatta onnistu, niin pärjääväthän ne noinkin. Sitten vaan hampaat tarvittaessa saksilla poikki ja pallonuorison kovin suosima roskaruokaelämä voi jatkua kuten ennenkin.

Mika
hooonolulu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 23:20, 22.10.2006
Paikkakunta: Pirkkala

Viesti Kirjoittaja hooonolulu »

Käsittääkseni eivät ole liian laihoja. Toisella on aavistus harmahtavaa peitettä silmässä, muutoin voivat ihan hyvin. Arvot altaassa kohdillaan.
Alan siispä pitämään nälässä ja väkisin tarjoamaan jotakin muuta. Toivon todella että alkaisi kelvata, yksitoikkoiseksi käy muuten ruokavalio.

Tuosta silmän "peitteestä", olisiko se jotakin bakteerin aiheuttamaa? Kovin pahalta se ei näytä kuitenkaan.
"Arvioi elämääsi saamiesi hymyjen, älä kyynelten perusteella. Laske ikäsi saamiesi ystävien, älä vuosien perusteella."


"Ai mää vai?"
memma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2151
Liittynyt: 21:11, 25.03.2004
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja memma »

hooonolulu kirjoitti:Tuosta silmän "peitteestä", olisiko se jotakin bakteerin aiheuttamaa? Kovin pahalta se ei näytä kuitenkaan.
Mahdollisesti. Tai sitten kala on yksinkertaisesti tökännyt silmänsä vaikka akvaarion lasiin, kun aika pullottavat nuo silmät ovat. Meillä joskus kimalaispallojen juuri tultua oli tuommoista silmän samentumista yhdellä kalalla, ja itsestään se meni ohi. Voihan tuo tulla haavimisesta tai kuljetuspussistakin?

Jos pelottaa, että kalat syövät turhan yksipuolisesti, voi veteen (tai pakastesurviaisten päälle) tiputtaa akvakaupoista saatavaa kalojen vitamiinivalmistetta. Voi olla ainakin psykologista vaikutusta [;)]
528 l: Corydoras sterbai, L-134, Liosomadoras oncinus, Platydoras costatus, Megalechis thoracata, Moenkhausia pittieri
125 l: Corydoras pygmaeus, Neocaridina davidi var. red, Poecilia wingei
120l: L. oncinus, P. wingei
mjalava
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1724
Liittynyt: 16:07, 03.12.2002
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja mjalava »

Kimalaisella ei ole sarveiskalvopigmenttiä joten kyllä silmässä lienee jokin vaiva. En ole (onneksi) kalatautien asiantuntija joten paras varmaan lukaista vaikka täältä: http://www.aquahoito.info/suomi/taudit/oirmuk.php kohdasta silmän samentuminen mahdollisia aiheuttajia ja etsiä niille oikea hoito. Jos se on kovin lievää, voi olla että kyse on jostain muusta kuin varsinaisesta taudista ja menee ohi pelkästään sillä että pitää erityisen hyvin huolta puhtaasta ja sopivasta (lievästi happamasta, pehmeästä) vedestä.

Mika
jokelamaniac
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2040
Liittynyt: 11:12, 28.05.2004
Paikkakunta: keuruu

Viesti Kirjoittaja jokelamaniac »

Kiitoksia mjalava kommenteista! TÄytyy tässä vielä harkita ja ihmetellä!

Ja ensin hoidan tuon "ison" altaan kalataudittomaksi keinolla tai toisella. Muutoin ihan varmasti unohdan kaikki hygieniasääntöni ja tartutan pöpön myös uuteen altaaseen ("kas tuosta toisesta altaassa onkin kasvi irronnut...." *pistää kätensä altaaseen kesken toisen altaan hoidon* "P***le!")
Minä juon nyt kahvia!
lounastus
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 00:35, 30.12.2006

Viesti Kirjoittaja lounastus »

Onko jollakin kuvia kääpiöpalloista? Tuumin että niitä voisin hankkia satasen altaaseen. Osaako joku kertoa montako sinne niitä kannattaa hankkia? Ja mitä he kelpuuttavat ruuaksi? Tarkat vesiarvot haluaisin tietää myös... ja kertokaa vaan kaikkea muutakin mahdollista tai omia kokemuksia! Miten saa kutemaan akvaariossa? Ja mitä se hampaiden leikkuu meinas? 8O Ei varmaan koske näitä minejä?... Kiitos niille jotka jaksavat vastailla! :D

Edit: Isot alkukirjaimet lisätty.
itaki
Member
Member
Viestit: 357
Liittynyt: 00:03, 14.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja itaki »

Tuolla on kuvia omista kääpiöpallokaloistani:
http://pets.webshots.com/photo/13491576 ... 6411FbgsPy

Asustavat 100 litraisessa altaassa. Tällä hetkellä kansoituksena 6 kääpiöpalloa ja yksi punapyrstö + katinkultamonneja. Kääpiöpallokaloja oli alunperin enemmän, kunnes jo pois lahjoitettu punapyrstökoiras alkoi niitä teilaamaan... Koiraita ei kannata montaa hankkia mahdollisten kahnauksien takia, naaraita sitten meneekin useampi.

Kannattaa kokeilla täältäkin haulla etsiä lisää tietoa, ruokakeskusteluja muistan ainakin aiemminkin käydyn; nirsoja nuo ovat ja voi varautua siihen että ainoa mikä alas menee ovat surviaiset ja kotilot.
Skunk
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 21:02, 06.02.2006

Viesti Kirjoittaja Skunk »

Hankin 86 litraiseen akvaariooni asukeiksi 6 kääpiöpallokalaa ( ja partamonnisen). Kääpiöpallokaloja olen ruokkinut nyt surviaissääskentuokilla. Lueskelin että niille voisi antaa ruoaksi myös katkarapuja ja sinisimpukoita, mistä noita voi hankkia? Kaupan pakastealtaassa valmispakatut katkaravut ovat suolattuja.

Ja mistä voin hankkia kotiloita joita voisin syöttää kääpiöpallkaloille? Ja kuinka niitä voin kasvattaa kotioloissa? Jos siis esimerkiksi haen vaikkapa akvaariokaupasta pari kotiloa, onnistuuko niiden lisäännyttäminen karkkirasiassa tai toisessa akvaariossani?
memma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2151
Liittynyt: 21:11, 25.03.2004
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja memma »

Skunk kirjoitti:Lueskelin että niille voisi antaa ruoaksi myös katkarapuja ja sinisimpukoita, mistä noita voi hankkia? Kaupan pakastealtaassa valmispakatut katkaravut ovat suolattuja.

Ja mistä voin hankkia kotiloita joita voisin syöttää kääpiöpallkaloille? Ja kuinka niitä voin kasvattaa kotioloissa? Jos siis esimerkiksi haen vaikkapa akvaariokaupasta pari kotiloa, onnistuuko niiden lisäännyttäminen karkkirasiassa tai toisessa akvaariossani?
Ei se katkaravuissa oleva suolamäärä ole kaloille mitenkään haitallista. Altaassasikin kun on vettä kohtalaisesti. Jos haluat, voit huuhdella ravun vielä hanan alla kylmällä vedellä ennen kaloille tarjoamista. Itse en sitä tosin tee.

Kotiloympin saat varmaankin sieltä kalakaupasta tai ymppiä voit kysellä myös täältä palstalta. Kannattaa tietenkin valita jokin suht pieni kotilolaji, tai sitten varautua ruokkimaan kalat niillä kun ovat vielä keskenkasvuisia. Olen huomannut, että kotiloiden lisäännyttäminen ruoaksi ei olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella. Jos siis haluaa, että kotiloita riittäisi päivittäin isolle kalapoppoolle.

Minulla on kotiloviljelimönä pieni allas (16 l) ja siellä ilmapumpulla toimiva pikku suodatin. Kotiloilla on aina ruokaa, jotta kasvaisivat ja lisääntyisivät, eli veden laatu ei välttämättä ole paras mahdollinen. Siksi en itse pitäisi kaloja kotiloaltaassa. Siis vaikka se olisikin niin suuri, että sinne edes kaloja mahtuisi. Kotiloaltaani pohjalla on korallihiekka, että kotiloille olisi kalkkia tarjolla. Tästä syystä veden KH ja pH ovat korkeat, kuin myös kokonaiskovuuskin.
528 l: Corydoras sterbai, L-134, Liosomadoras oncinus, Platydoras costatus, Megalechis thoracata, Moenkhausia pittieri
125 l: Corydoras pygmaeus, Neocaridina davidi var. red, Poecilia wingei
120l: L. oncinus, P. wingei
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Monien pienimpien kotiloiden kasvattaminen on helpointa toisessa isossa lataassa, jossa ei ole muita kotiloita syöviä kaloja kuten nuoliaisia tai mitään petokaloja. Monillahan kotiloiden määrä muodostaa ongelman juuri seura-akvaariossa, jossa vedenlaatua pyritään pitämään hyvänä kalojen takia mutta akvaariosta löytyy silti aina ruoanjäämiä ja kasvinosia sekä erilaisia leviä jyrsittäväksi.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Skunk
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 21:02, 06.02.2006

Viesti Kirjoittaja Skunk »

Kiitokset Teille!
MarjaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 09:11, 21.09.2003
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja MarjaR »

Meillä kääpiöpallot ovat nyt käyneet syömään mysistä (saa akvaariokaupasta) ja kuivatut surviaiset menevät myös pakastettujen lisäksi, samoin pakastetut katkaravut ja simpukka. Kääpiöpallojen kanssa asustaa tulisukarapuja, joista pienimmät tulee syödyksi.
Elämää eivät ole ne päivät, jotka ovat menneet vaan ne, jotka ovat jääneet mieleen.
Skunk
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 21:02, 06.02.2006

Viesti Kirjoittaja Skunk »

Noiden kääpiöpallokalojen joukossa on yksi paljon pienempi kuin nuo muut. Tänään juuri huomasin että se uisjkentelee tuolla itsekseen ja sen "suusta" tulee sellainen valkoinen juttu. Onko se liian pitkä hammas? vai jokin loinen?

Nuo kääpiöpallokalat ovat olleet minulla nyt noin viikon ja sitä ennen ne olivat akvaariokaupassa karanteenissä noin kuukauden että ne kasvaisivat luovutus kuntoon.

Kuinka minun pitää nyt toimia?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”