Nitriittiä ja nitraattia on kumpaakin sen verran että vesi on kirkuvan punaista - mittalasissa siis, ei akvassa.
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Ammoniakkia lisäilen päivittäin pari millilitraa + hieman kalanruokaa (akvan koko 343 litraa).
Sama ilmiö on pienessä akvaariossani.
Valvoja: Moderaattorit
Alkuun en lisännyt joka päivä ammoniakkia, kirjoitin vaihteeksi vähän epäselvästi.liina kirjoitti:Tuo kypsytys viikossa vastannee kuormitukseltaan jo monen kuukauden vedenvaihtoväliä kalojen kanssa.
Eiköhän kannata vaihtaa vettä nitriitin saamiseksi johonkin 4-12 mg/l pitoisuuteen ja vähentää edelleen ammoniumilla ruokkimista?
Vai mihin ne asteikot loppuvat?
Valaiseva vastausLippulehtikala kirjoitti:Sen kalanmuonan lisäily on turhaa, ellen sanoisi jopa typerää. Kun ruokaa ei syö kukaan, voit olla varma, että kohta vesi on pelkkää nitriittiä. pH:n lisäämiseen on olemassa tiettyjä aineita.
Hyvähän sitä on lisätä, mutta vain vähän. On muistettava että pelkällä kalanruuallakin on akvaarioita hyvin kypsytetty. Sen aikaansaama pienempi nitriittipiikki kypsyttää myös altaan oikein hyvin. http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=28392kylpyankka kirjoitti:Valaiseva vastausLippulehtikala kirjoitti:Sen kalanmuonan lisäily on turhaa, ellen sanoisi jopa typerää. Kun ruokaa ei syö kukaan, voit olla varma, että kohta vesi on pelkkää nitriittiä. pH:n lisäämiseen on olemassa tiettyjä aineita.Tähän saakka vain olen lukenut ohjeita että kalanruokaa olisi hyvä lisätä.
Suunnittelin että se laskisi sen verran että näkyisikin jotain muutosta.. *virn*liina kirjoitti:Muuten hyvä, mutta arvattavaa on ettei punaisella olevasta testistä näe mitään muutosta mihinkään suuntaan!
Sitähän minäkiijarvij kirjoitti:Sitä kalanruokaa syövät sekä hajottajabakteerit, typpibakteerit ja niiden perään kasvit, joille se käy ravinteista.
Bakteerit kun tarvitsevay mm. hiiltä ja muitakin ravinteita, joita ei ammoniakki/ammoniumissa ole.