6 lehtikalaa ja isompi kirjoahven pari

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Pulipuli
Member
Member
Viestit: 359
Liittynyt: 09:26, 07.04.2005

6 lehtikalaa ja isompi kirjoahven pari

Viesti Kirjoittaja Pulipuli »

Hei, meniskö 6 lehtikalaa ja joku isompi (rauhallinen) kirjoahvenpari samassa altaassa (600 - 720 litraa, 200 cm pitkä allas)? Mikä olisi sopiva rauahllinen samoista vesistä (mantereelta) tuleva kirjoahven? Entä joku muu isompi (20+ cm) kala (ei monni), saa ehdottaa kaloja muiltakin mantereilta..
Parempi pieniä kaloja liian isossa altaassa, kuin isoja kaloja liian pienessä.
Tevi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 163
Liittynyt: 23:21, 26.01.2004
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Tevi »

Lehtikalojen kanssa tulevat mainiosti toimeen ainakin tonkijat. Nuo kun viihtyvät pääasiassa pohjan tuntumassa ja lehtikalat enemmänkin keskivedessä. Minulla ainakin on vältytty pahemmilta reviirikiistoilta vaikka pitävät reviirejään osittain päälletysten.

Suuremmista tonkijoista ainakin timanttitonkija on rauhallinen ja hyväluonteinen. Kasvaa jopa yli 25 cm pituiseksi. Alle 20 cm tonkijoista Rio Tapajoksen tonkija (Geophagus sp. "Rio Tapajos Red Head") on sopuisa laji. Minulla nämä ovat jääneet ~15 cm pituisiksi. Vielä pienemmistä neitotonkijat ovat kauniita joskaan eivät luonteeltaan enää kovin tonkijamaisia.

tero
Victor von Doom
Junior Member
Junior Member
Viestit: 235
Liittynyt: 22:51, 31.05.2004
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Victor von Doom »

Kyhmytonkijat ainakin tulivat hyvin toimeen lehtikalan kanssa. Joskus parven johtajakoiras ja vanha lehtikala hiukan testasivat toisiaan, mutta muutamaa takaa-ajoa vakavampaa ei parin vuoden yhteiselon aikana sattunut. Vesiarvotkin menevät hyvin yhteen. Tosin kyhmyjä kannattaa ottaa enemmän kuin pariskunta, sukupuolijakaumalla ei niin ole väliä.

Kun monnit jätetään pois laskuista, yli 20 senttisiä mutta silti akvaariokelpoisia kaloja lehtikalojen vesiarvoihin ei lopulta hirveästi ole tarjolla. Enempää ahveniakaan et varmaan enää halua. Erikoisemmista kaloista musta veitsikala voisi tuohon porukkaan sopia. Muilta mantereilta löytyvistä kaloista tiikerinuoliainen ja perhoskala kasvavat hyvissä oloissa aika isoiksi. Samoin pusukala, mutta sen sopivuudesta ahventen kanssa en osaa sanoa mitään.
jube
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 21:18, 09.03.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja jube »

Astronotus ocellatus the only fish I ever loved- jube.
Eli oskuja vaan. Lopetin siinä viikko sitten tuon merivesipuolen nyt ainakin pariksi vuodeksi ja tänään kävin ostamassa akvaariokurjesta viimeiset oskarit, joten oskuharrastus alkoi uudestaan puolentoista vuoden tauon jälkeen. Mulla oskujen kanssa tällä hetkellä marmorilehtipariskunta ja ovat vähän kilpailleet ruoan kanssa, lisäksi monneja. Pitää laittaa kyllä ne lehtikalat toiseen altaaseen kun ne oskut tulevat kuitenkin isompina olemaan melkoisia jäteveden tuottajia :mrgreen: . Sulle parempi vaihtoehto olis varmaan avainpariskunta.
Pepsi Max, mustaa kultaa
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”