Montako kääpiörasboraa?

Barbit, rasborat, seeprakalat, kardinaalikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
RaPe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 15:33, 07.04.2006
Paikkakunta: espoo

Montako kääpiörasboraa?

Viesti Kirjoittaja RaPe »

Montako kääpiörasboraa menisi 40-litraseen akvaarioon?
Niiden lisäksi sielllä on joku pieni imumonni.

Onko kääpiörasboroitten hoidossa jotain erityistä joka pitää ottaa huomioon?
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

20 - 30 kääpiörasboraa menee tuon kokoiseen hyvin. Sen sijaan mieleeni ei tule yhtään imumonnia (Otocinclus - suvun monneja lukuunottamatta), jotka soveltuisivat tuon kokoiseen akvaarioon.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
MKL
Junior Member
Junior Member
Viestit: 208
Liittynyt: 09:00, 12.07.2005
Paikkakunta: Naantali

Viesti Kirjoittaja MKL »

Kääpiörasbora on sen verran pienisuinen otus, että kannattaa murustaa ne hiutaleet pieniksi jotta saavat syötyä ilman suurempia kevätjuhlaliikkeitä.

Pienistä rasboroista muistelen jostain lukeneeni, että pelkällä kasvispitoisella ruokavaliolla kuihtuvat pikkuhiljaa pois. En nyt tähän hätään muista missä tuo mainittiin, mutta tuskinpa kukaan nyt pelkkiä porkkanoita niille syöttääkään.. :mrgreen:

Jonkinlaista levänsyöjää itsekin haikailen rasbora-altaaseen piikkisilmien seuraksi, vaikkei siellä näytä sitä (levää) paljoa olevankaan. Saa nähdä meneekö tällä kokoonpanolla vai pitääkö ihan oikeasti paneutua asiaan.
Life's way too short to stay on topic.
RaPe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 15:33, 07.04.2006
Paikkakunta: espoo

Viesti Kirjoittaja RaPe »

siitä imu monnista. taitaa olla partis jonka epä tietoisuudessa olen ostanut joskus 6v. :(
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Olisiko sille partikselle mahdollista tarjota isompaa allasta? Toisaalta, jos se on ikänsä siellä asustanut (montakohan vuotta?) niin tuskinpa se enää kasvaa. :|

Omassa rasbora-altaassani (no, rasborat kyllä vielä puuttuvat :mrgreen: ) levänsyönnin hoitavat amanoravut, greenit ja viherimunuoliaiset. Altaalla on kyllä kokoakin vähän enemmän, 63 litraa.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Höpötys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1008
Liittynyt: 15:47, 23.07.2005
Paikkakunta: vsa

Viesti Kirjoittaja Höpötys »

Jos laitat 20 kääpiörasboraa, niin voit levänsyöjiksi laittaa 4 ottoa ja katkarapujakin, jos tahdot.

Kääpiörasborat ovat todellakin pieniä sinttejä, varsinkin kun ostat ne. Aluksi kannattaisi antaa jotain poikas ruokaa, koska suu on niin pieni, etten itse ainakaan saanut hiutaleita niin hienoiksi jauhettua, jotta kerralla olisivat suuhun mahtuneet. Muita hyväksi havaitseiani ruokia ovat tetradelican kuivatut hyttysentoukat, tetra freshdelican hyytelöruoat, NLS ciclid formula (samaa saa toisella nimellä ja paljon pienempänä), katkarapupelletit, sera viforma. Kannattaa myös huomioda se, että nämä kalat pystyvät syömään todella vähän kerrallaa, joten liikaruokintaa kannattaa vältää, ja ruokaa kannattaa antaa 2-3 kertaa päivässä.

Kääpiörasborat viihtyvät tiiviinä parvena, uivat edestakaisin altaan vapaissa tiloissa pohjasta pintaan, joten jätä reilusti vapaata uimatilaa. Ne nukkuvat kasvien seassa, joten jokin tiheäkasvuinen kasvi kannattaa olla, esim vedensuosikki. Eivät ole arkoja, omani 12 kpl ovat 2 korurihman, 3 oton ja 9 kääpiömonnisen kanssa 80L, muuttavat koko konkkaronkka 105L, johon kavereiksi tulee lisäksi nuolimonnisia 10, sinineonteroja tai toisia pieniä rasboroita 15 sekä katkarapuja.

Omat kääpiörasborat elelevät altaassa jossa on paljon kasveja, pH 6.8, GH ~8, lämpötila 26 (välillä enemmänkin kämpän lämmetessä kuumina päivinä). Turveuute tai turvesuodatus on suositeltava, itsekin käytän turveuutetta. Vedenparannusainettakin kannattaa aluksi käyttää, koska pieninä kalasina siirto stressaa niitä aikas paljon ja ovat muutenkin hiukan herkempiä, kuin vähän isommat kalat. Mikään älyttömän kovavirtaus ei varmaankaan ole hyväksi (virta vie mukana), vaikka itsellä suht voimakas onkin ja näyttävät siinä viihtyvän.

Siinä tuli hiukan asiaa pohjautuen omiin kokemuksiini.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Särkikalat”