Itse tehty turveuute + sisäsuodatin
Valvoja: Moderaattorit
Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
- akvaarion tilavuus ja mitat
- Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
- Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
- Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
- Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
- Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
- Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
- Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?
Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Itse tehty turveuute + sisäsuodatin
Elikäs teen siis itse Kekkilän turpeesta uutetta. Ämpäriin 2-3 litraa turvetta, päälle kiehuvaa vettä ja liotus yön yli. Sitten siivilöin turveveden harson läpi ja vaihdan altaaseen. Mitään suurempia kokkareita tms. ei litkussa sitten enää ole, pientä 'nöyhtää' vain. Mutta, mutta, suodattimen(Fluval 3+) saan pestä pari kertaa viikossa ja sekään ei oikein tunnu riittävän. Ei enää kolmen päivän jälkeen juurikaan jaksa puhaltaa vettä. Eli meneekö sinne moottorin tms. kuitenkin jotain mömmöjä? Miten teillä muilla on ongelma ratkaistu, jos sitä on ollutkaan?
-
- Elite Member
- Viestit: 5470
- Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
- Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
Kopion itseäni toisesta keskustelusta:
"Oman turveuutteeni olen aina tehnyt samalla tavalla. Alkuperäistä reseptiä en muista enkä sitä miten suoraan seurasin sitä alunperin, mutta ruotsalaisesta nyyssikeskustelusta sen joskus 90-luvun puolivälissä luin. Laitan 5 litran kattilan vähän vaille puolilleen turvetta, lisään vettä niin että jää viitisen senttiä tyhjää ja annan turpeen liota jokusen tunnin ettei se hypi kiehuessaan seinille. Sitten keitän tunnin verran levy nelosella (asteikolla 1-6). Sen jälkeen se saa jäähtyä vuorokauden kattilassa, ja sitten lasken liemen spagettisihvilän läpi kannuihin, joissa seisotan taas joitain tunteja jotta isoin sakka painuu pohjaan. Sitten kaadan uutteen akvaarioihin ja pullotan loput limupulloihin jääkaappiin."
"Oman turveuutteeni olen aina tehnyt samalla tavalla. Alkuperäistä reseptiä en muista enkä sitä miten suoraan seurasin sitä alunperin, mutta ruotsalaisesta nyyssikeskustelusta sen joskus 90-luvun puolivälissä luin. Laitan 5 litran kattilan vähän vaille puolilleen turvetta, lisään vettä niin että jää viitisen senttiä tyhjää ja annan turpeen liota jokusen tunnin ettei se hypi kiehuessaan seinille. Sitten keitän tunnin verran levy nelosella (asteikolla 1-6). Sen jälkeen se saa jäähtyä vuorokauden kattilassa, ja sitten lasken liemen spagettisihvilän läpi kannuihin, joissa seisotan taas joitain tunteja jotta isoin sakka painuu pohjaan. Sitten kaadan uutteen akvaarioihin ja pullotan loput limupulloihin jääkaappiin."