Kauanko bakteerit pysyvät hengissä?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Nanna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 94
Liittynyt: 17:43, 09.03.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Kauanko bakteerit pysyvät hengissä?

Viesti Kirjoittaja Nanna »

Kauanko bakteerit pysyvät hengissä ämpärissä olevassa hiekassa?

Minulla olisi tulevaan 450 litraiseen akvaarioon 5 ämpärillistä "kypsää" hiekkaa, siis juuri toisesta akvaariosta nostettua. Uuden akvaarion haen vasta ensi torstaina.

Kysymykseni kuuluu siis: täytyykö tuo 450 litrainen kypsyttää ihan alusta vai säilyykö hiekassa olevat bakteerit hengissä muutaman päivän jos pidän hiekan märkänä?

Nykyisestä 200 litraisesta akvaariosta (jonka tyhjennän vasta sitten torstaina) siirrän 450 litraiseen sisäsuodattimet ja juurakon.

Mitä luulette, voinko siirtää kalat heti vai täytyykö venailla pari viikoa?
Miikku
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 17:18, 18.02.2004
Paikkakunta: Jyväskylä, JAS

Viesti Kirjoittaja Miikku »

Pystyisitkö siirtämään siitä 200-litraisesta hiekat myös siihen uuteen? Niiden mukana siirtyisi kivasti bakuja, kun levittelet ne päällimmäiseksi. Itsellä ihan sama projekti edessä huomenna ja samoilla litramäärillä :D Uuden altaan mukana tulleet hiekat on olleet saavissa varmaan lähemmäs pari kuukautta jo joten niistä ei ole iloa, mutta koska siirrän lennossa kaiken 200l sisällön isompaan, uskoisin, että bakujen määrä ei huomattavasti pääse romahtamaan.
Workkis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 216
Liittynyt: 19:45, 06.07.2004
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Workkis »

Ei ole tarkkaa tietoa, mutta semmonen fiilinki on että pysyvät tosi kauvan hengissä. Ainakin akvaario kypsy vanhoilla hiekoilla jokka oli ollu sivussa pari kuukautta todella nopeaasti ( hiekat eivät olleet kerenneet kuivua kokonaan missään vaiheessa)
baku
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 20:09, 19.06.2001
Paikkakunta: JKL, Finland

Viesti Kirjoittaja baku »

Kyllä bakteerit pysyvät hengissä yleensä melko hyvin. Osa bakteereista voi jopa mennä lepotilaan ja herätä olosuhteiden muuttuessa useiden kymmenienkin vuosien kuluttua.

Suurin haitta hiekan säilytyksestä voi olla sen sijaan se, että "väärät" bakteerilajit pääsevät hiekassa vallalle, mikäli olosuhteet ovat säilytyksen aikana kovinkin erilaiset kuin akvaariossa. Yritä siis pitää säilytysolosuhteet mahdollisimman samoina kuin mitä ne olisivat akvaariossa (lämpötila etc.). Happitilanne on varsinkin tärkeä, koska jos hiekasta loppuu happi säilytyksen aikana, pääsevät anaerobiset bakteerit jylläämään ja voivat ne vovat kilpailla muut bakteerit vähiin.
Boheemin Avaramielinen Kotiinkonttaaja ja Unelmoija
Nanna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 94
Liittynyt: 17:43, 09.03.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Nanna »

Ooolrait. Kiitoksia avusta.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”