Lehtikalojen määrä 400litraisessa

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Latta
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 22:50, 26.06.2004

Lehtikalojen määrä 400litraisessa

Viesti Kirjoittaja Latta »

Mitä mieltä olette akvamme kalastosta. Usein on sanottu että lehtikalat tarvitsevat paljon tilaa ja olisi hyvä pitää yksi pariskunta, tai akvaarion koon riittäessä useampi. Meillä on 400litrainen akvaario (korkeus 50cm) ja kalasto on tällainen:

- 6 kardinaalitetraa
- 10 ruusutetraa
- 7 lehtikalaa (3 pariskuntaa, yksi poikanen)
- 2 partamonnia
- 2 nuolimonnia

Onko mielestänne 7lehtikalaa liian paljon 400litraiseen akvaarioon? Meillä oli aluksi suunnitelmissa luopua osasta, kun pariskunnat muodostuvat. Tilannetta tarkaillessa totesin kuitenkin, että kalat ovat saaneet omat reviirinsä ja tulevat keskenään hyvin toimeen.
TanTan
Member
Member
Viestit: 308
Liittynyt: 12:33, 05.03.2002
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja TanTan »

En oikeastaan näe syytä, miksi kalastoa pitäisi karsia jos kukaan ei kärsi. Riskialttiin altaan kanssa täytyy tietysti olla skarppina tekemään muutoksia jos tilanne sitä edellyttää, mutta jos yhteiselo näyttää sopuisalta, anna vaan olla. Yksilöitä ovat ahvenetkin.

Katselin muuten juuri eilen omaa allastani, jossa lehtikalapari oli kutenut ison miekan lehdelle ja pariskunnan toinen sukupuoli nyppi toisen lehtiksen kanssa saman kasvin toista lehteä puhtaaksi. Yksinhuoltajaksi jäänyt puolusti jo olemassaolevaa kutua kaikkia muita paitsi tätä uutta pariskuntaa vastaan. Nämä kolme tulevatkin keskenään toimeen, se neljäs onkin sitten hieman ylimääräinen... :roll:
Parasta ihmisessä on koira.
jellyf
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 06:05, 09.03.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja jellyf »

Omassa 400-litraisessa on neljä lehtikalaa(2 naarasta ja 2 urosta), eikä tila välillä tunnu riittävän millään, vaikka kannoilla ja kasveilla on akvaarioon tehty näköesteitä ja reviirirajoja.

Toisaalta omat lehtikalat tuntuvat harrastavan parinvaihtoa muutaman viikon välein, joten eivät kovin kiinteä parisuhde taida olla kyseessä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”