Perus kasvilamput akvaarion päälle?

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
sannamaria
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 21:43, 05.10.2014
Sukupuoli: Nainen

Perus kasvilamput akvaarion päälle?

Viesti Kirjoittaja sannamaria »

Aquaelin 54-litraisesta (60x30x30) hajosi valokansi. Rahaa on tosi vähän, joten nyt pitäisi löytää halpa ratkaisu. Tuli mieleen, että kaapissa on ylimääräisenä kaksi perus kasvilamppua. Tällaisia:

http://www.jakorasia.net/artco-kasvival ... -9-5w.html

Mitäs meinaatte, kelpaisiko nämä akvaarion valaistukseksi jos laittaisi altaan yläpuolelle roikkumaan? Kansilaseja ei ole, kun tuossa kerran oli se valokansi. Oma ymmärrrys näissä asioissa on aika rajallinen.

Jos nämä kasvilamput on huono idea, niin mitä sitten kannattaa laittaa? Koska altaassa oli valokansi, siihen ei oikein saa kansilaseja, joten semmoinen perus loisteputkivalaisin ei varmaan ole hyvä idea?
Sisso
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3033
Liittynyt: 19:51, 30.11.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Parainen

Re: Perus kasvilamput akvaarion päälle?

Viesti Kirjoittaja Sisso »

Kyllä toi passaa akvaariokasveille, mutta onko siinä riittävästi potkua edes kahtena, jää nähtäväksi. Toinen luku on se, miellyttääkö väri silmää, koska yleensä "maakasvien" kasvatukseen tarkoitetut lamput on aika mielenkiintoisen värisiä :mrgreen: , mutta tuosta valaisimesta en tiedä. Kokeilmallahan tuo selviää.
Popularity of an idea can never imply validity. Truth is never democratic.-Clive Ei muita YV-viestejä kuin myynti- ja ostoilmoituksiin liittyvät, kiitos
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”