Loistot pieniin päin. Mitä ruoaksi?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Loistot pieniin päin. Mitä ruoaksi?

Viesti Kirjoittaja dsl »

Ihmettelin miksi loistokääppänä naaras pysyttelee ruukussaan aina paitsi ruoka-aikaan ja muita hätistellessään ruukunläheltä pois. Noh tarkemmin katsoessa löytyi syykin, ruukun katossa oli kymmenittäin kalanmunia. Noh. Ukko ei selvästikään osallistu hommaan mitenkään. Tai no käy välillä pörhistelemässä ruukulla, mutta noin muuten.

Seura-akvaariohan tuo, joten saattaa luonto hoitaa poikaset, kun ne kuoriutuu, mutta jos näin ei tapahdu, mitä syötän niille?
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
kkm
Junior Member
Junior Member
Viestit: 58
Liittynyt: 19:19, 26.09.2001
Paikkakunta: Lohja, Finland

Re: Loistot pieniin päin. Mitä ruoaksi?

Viesti Kirjoittaja kkm »

dsl kirjoitti:Seura-akvaariohan tuo, joten saattaa luonto hoitaa poikaset, kun ne kuoriutuu, mutta jos näin ei tapahdu, mitä syötän niille?
No altaassasi mitä todenäköisimmin elää likoeläimiä kasvien joukossa. Eli voivat syödä niitä kunhan ovat lopetelleet ruskuaispussin sisällön.

Poikasille voi myös antaa mikromatoja ja artemiaa. Elävällä artemialla kasvanevat kaikkein nopeimmiten. Ja kyllä ne pikkupoikaset seuraavat vanhempiaan ja syövät samaa kuin nekin, mutta pienempiä määriä - pohjatabletit on siinä hyviä.
Kirsi
VetyVoima
Junior Member
Junior Member
Viestit: 128
Liittynyt: 00:02, 07.01.2002
Paikkakunta: Oulu / Oulunsalo
Viesti:

Re: Loistot pieniin päin. Mitä ruoaksi?

Viesti Kirjoittaja VetyVoima »

dsl kirjoitti:Noh. Ukko ei selvästikään osallistu hommaan mitenkään. Tai no käy välillä pörhistelemässä ruukulla, mutta noin muuten.
Niin, sen ukon ainakin kannattaisi olla osallistumatta poikastenkasvatukseen, koska mamma saattaisi parhaimmassa tapauksessa tappaa ukon. Kudun jälkeen loistot, kuten kääpiöakaratkin, ajavat koiraan pois paikalta.

-Sale
Miksi Tiku ja Taku ei ole enää kavereita? No ku Taku kaivoi Tikulla pyllyä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”