480 litrasen kalastoa

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
thank
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1528
Liittynyt: 16:30, 12.01.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kemijärvi, Lappi

480 litrasen kalastoa

Viesti Kirjoittaja thank »

Tässä virittelen vuoden tauon jälkeen tuota minun 480 litrasta tulille. Allashan on vähän hassun mallinen, pohjapinta-alaa on 200 x 40, korkeutta 60 joten periaatteessahan tuonne menis vaikka ja mitä, mutta meinaan tällä kertaa jättää isommat kalaset väliin ja asuttaa pikkualtaani kalaston tuonne, eli kääpiösuppusuita, pilkkusinisilmiä ja sukaravut. Totta kai tuonne menee sitten vielä ja vaikka mitä, mutta muun kalaston suunnitteluun tahtoisin hieman ideoita. Noitamonneja ja monnisia tulee ainakin, lämmöt tulee olemaan 26-27 asteessa, pohjan tuntumassa enemmän virtausta jne.

Altaasta on tarkoitus tulla paludaario, eli sitä ei täytetä aivan ylös asti, vaan yläosaan tulee sitten huonekasveja. Mitkä kasvit viihtyisivät tällä lailla?

Kuinka isoja parvia / mitä / kuinka montaa lajia tuonne voisi laittaa? Sopisiko useampi pintakalaparvi, haluaisin kokeilla kynäkaloja, ja roiskuttajatetratkin olisi mielenkiintoisia?

Muutenkin vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan. Mietin, että onko se nyt aivan välttämätöntä laittaa ulkosuodatinta, jos biologisen suodatuksen hoitaisi kummassakin päädyssä olevat mattosuodattimet ja lisää virtausta sitten sopiviin kohtiin sijoitettuja sisäsuodattimia niin, että virtaus olisi sopivaa ja osa altaasta olisi tyynempää?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”