Uusi akvaario - ehdotuksia?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Uusi akvaario - ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Pienen tauon jälkeen minulla on taas akvaario :D . Yleensä aina muuton yhteydessä olen myynyt entisen/entiset altaat helpottaakseni muuttoa ja nyt kun suht pysyvä olinpaikka taas vakiintui hetkeksi, niin innostuin hankkimaan pienen purkin. Surukseni asuntoni on sen mallinen jokaisen huoneen osalta ettei sinne oikein saa mahdutettua kunnollisen kokoista allasta (eli 350-500l ), saati useampaa allasta (koirat ja laajentunut koirankasvatusharrastus vie liikaa tilaa mahdollisilta akvoilta) vaan nyt jäi tyytyminen 240 -litraiseen purkinkäppänään :? . Allas omaa toistaiseksi vain styroxtaustan (hieno puunrunkoja mukaileva teos, tosin hieman levättynyt) ja lampun. Jalusta, hiekat, suodatin yms. kaikki sellainen pitäisi vielä hankkia jostakin.

No, pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...ja nyt kun Kuopiossa on Biltemakin niin Ruotsin ajoilta tuttua Bilteman puhallushiekkaa tulee pohjalle, tottakai :D .

Mutta nyt haluaisin jo ideoita minkälaisen teeman mukaan altaani laittaisin. Haluaisin ruskeita kiekkoja, mutta tuohon ne eivät mitenkään kyllä tule mahtumaan. Amazon teema kajastaa mielessä, mutta toisaalta taas muitakin ideoita on. En vain oikein osaa päättää.

Allashomma on todellakin alkutekijöissään, että tässä on kevättalvi aikaa suunnitella. Kertokaa siis hauskoja ideoita. Aiempia suosikkejani ovat olleet apistogammat ja niiden ympärille rakennettu leppoisa yhteisö, sitten tulisuut/lehtikalat (tosin allas niille hiukan pieni eli mitat 45 x 45 x120), seeprakirjoahvenille yksityisallas (ja kivikkoteema) sekä kiekkoallas. Tykkään kovasti erilaisista monnisista ja rauhallisista pienistä hunajarihmakaloista...

Mutta ideoita vastaanotetaan, pakkokos sitä on takertua johonkin vanhaan teemaan, vaan voisi kokeilla jotain uutta ja kivaa nyt kun allas on vielä täysin tyhjäkin :)
They2
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2618
Liittynyt: 13:07, 14.08.2010
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Uusi akvaario - ehdotuksia?

Viesti Kirjoittaja They2 »

Jos Amazonteema tuntuu mieleiseltä niin voisit hankkia muutama iso kanto. Kasveiksi pari miekkaa. Tumma, humuspitoinen vesi vaikka turveuutteella. Kalastoksi pohjaan parvi monnisia, ehkä pari kääpiöahvenpariakuntaa, keskiveteen iso tetraparvi ja veden yläkerrokseen tapparakala tai kynäkalaparvi? Miltä tuntuisi?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”