![Embarrased [:I]](./images/smilies/icon_redface.gif)
Tässä hiukan taustatietoja ennen kuin kerron tarkemmin ongelmasta:
- 175 l, jossa 100 l vettä + n. 20 l hiekkaa ja suodatin kypsymässä eli yhteensä 120 l
- lämpötila 24-28 astetta (vaihtelu johtuu rikkinäisestä lämmittimestä, uusi on jo tulossa)
- pH nostettu n. 7.5:een ruokasoodalla
- Bakteeriymppinä käytin Tetran SafeStartia (100 ml).
- Vesiarvot on mitattu JBL:n tippatesteillä.
Ongelmana on: aloitin kypsytyksen uudenvuodenaattona eli 31.12. Lisäsin hirvensarvisuolaa siten, että sitä oli lopulta noin 5 mg/l. Lisäsin myös kalanruokaa altaaseen. 2. päivänä mittasin arvoja (olen tehnyt mittaukset aina ennen uutta lisäystä). Ammonium oli n. 3, nitriitti 0,01-0,025.
3.päivänä eli eilen ammonium oli jälleen 5 (lisäsin hss:aa toisena päivänä saman verran kuin ensimmäisenäkin), nitriitti 0,025 ja kun aloin ihmettelemään, miksei nitriittiä jo ole syntynyt, mittasin myös nitraatin. Sitä näyttikin sitten jo olevan, ei paljoa mutta selvästi, testin mukaan n. 3 mg/l. Eilen lisäsin sitten enää n. 0,027 mg/l hss:aa, ja tänään nuo kaikki arvot näyttivät suunnilleen samaa. Huomionarvoista lienee myös sekin, että veden pinnalla on selkeä bakteerikalvo.
Mutta siis ihmettelen nyt, että miksi nitriittipiikkiä ei ole vielä tullut vaikka sitä olisi pitänyt olla jo 2. päivänä? Ja akvaariossa on kuitenkin nitraattia eli kyllä sieltä bakteereja pitäisi löytyä? Mietin myös sitä, kannattaako tuota hss:aa lisätä ollenkaan tässä kohtaa ja vain odotella nitriittipiikkiä vai kuinka tulisi toimia? Kun kaiken olen koittanut tehdä niin kuin Järven palikkaohjeissa on ollut mutta eipä vaan mene asiat ihan samalla lailla...
On vähän hämmentävää, kun ei kaikki mene ihan käsikirjoituksen mukaan
