Persoonallista kalastoa 250 litraan?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
ejr
Starting Member
Starting Member
Viestit: 43
Liittynyt: 16:22, 15.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Persoonallista kalastoa 250 litraan?

Viesti Kirjoittaja ejr »

Tuossa puolen metrin päässä porisee uutuuttaan kimalteleva 250-litrainen amme, joka muutaman viikon sisään olisi valmis ottamaan uusia asukkeja vastaan. Strategiset mitat ovat 100 x 50 x 50 ja pohja on hiekkaa; vesiarvot eivät yllättäen ole vielä lopullisia, joten niitä säädetään, jahka kalakeiton resepti on syntynyt. Kasveja tuolla on jo runsaanlaisesti, ja mikäli mystiset akvahortonomin taitoni ovat vielä voimissaan, tuolla on pian viidakko.

Kalaston suhteen olen kuumotellut kaikenlaisia sinttejä, jotka ovat himpun verran liian tilaavieviä (pantterikiipijäkalat, tulipyrstöt ja tulisuut näin joitakin mainitakseni), mutta toivomus olisi, että jotakin vähän vastaavaa persoonallisempaa kaveria tuonne saisi. Ahvenet kiehtovat, plekot samaten. Hiekkapohjalle olisi mukavaa saada myös jotain vipinää.

Ymmärrettävästi akvaariota ei voi tunkea täyteen persoonallisia eväkkäitä (eihän siinä riitä reviiriä kenellekään), mutta jos jollakulla olisi ideoita pytyn ns. pääkalaksi ja suuntaa-antavia vinkkejä plekojen suhteen, otan ne ilolla vastaan. Parvikaloista en erityisemmin perusta, joten mitään 50-päistä neontetrakommuunia tuskin tuonne otan.
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Persoonallista kalastoa 250 litraan?

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Jos plekoja haluat, tarvitaan altaaseen reiluhko virtaus(kiertovesipumppu tai jokin tehokas sisäsuodatin) ja tietysti siis lämmintä vettä. Altaaseesi mahtuisi ainakin näitä lajeja(alle 15cm);
seepra-, sokkelo-, helmipallo-, hieroglyfi-, linnunrata- ja vaikkapa pikkuseeprapleko, taikka kauniita salamanteriplekoja(paljon muitakin löytyy..). Virtaus siis runsas, pH alle 7, pehmeä vesi ja lämpötila 28-29 astetta, niin kudetuskin voisi onnistua. Allasseura sitten lämpötilan, virtauksenkeston ja vesiarvojen mukaan. Plekoille runsaasti luolia, piiloja ja hienoa hiekkaa jotta voivat kaivella.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”