Altaassa hometta?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
niisku-
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 14:42, 11.12.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Altaassa hometta?

Viesti Kirjoittaja niisku- »

Akvaarioni on kypsytysvaiheessa ja nyt kun sitä tarkkailin, huomasin omituista kasvustoa joka näyttää vähän homeelta. Osaatteko sanoa tarkemmin mistä johtuu, mitä on ja mitä pitäisi tehdä? Luonnollisestikaan altaassa ei ole vielä kaloja.

Eilisen mittauksen mukaan arvot ovat:

pH 7,5
GH 5,5 °dH
KH 3 °dH
NO2 0,5 mg/l

Nitriitti on laskussa ja nitraatti oli viimeisimmässä mittauksessa 12 ja 25 välillä, kuitenkin lähempänä kahtatoista. Allas on 100-litrainen.

Tässä vielä kuva "homeesta"

Kuva
memma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2151
Liittynyt: 21:11, 25.03.2004
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Re: Altaassa hometta?

Viesti Kirjoittaja memma »

niisku- kirjoitti:Akvaarioni on kypsytysvaiheessa ja nyt kun sitä tarkkailin, huomasin omituista kasvustoa joka näyttää vähän homeelta. Osaatteko sanoa tarkemmin mistä johtuu, mitä on ja mitä pitäisi tehdä?
Joku vesihomehan tuo on. Olet ilmeisesti myös ruokkinut allasta kalanruoalla? Jotain homehtunutta ruokaa tuo voisi olla. Eipä liene vaarallista, kun ei ole vielä kalojakaan, mutta kannattaa varmaankin pilkkoa kalanruoka pienemmäksi. Näin ei silmä erota homekasvustoja [;)]

Luonnollisestikin, jos kala-altaassa ruoka homehtuisi noin, ruokaa annettaisiin aivan liikaa tai se olisi kalojen mielestä yksinkertaisesti pahan makuista.
528 l: Corydoras sterbai, L-134, Liosomadoras oncinus, Platydoras costatus, Megalechis thoracata, Moenkhausia pittieri
125 l: Corydoras pygmaeus, Neocaridina davidi var. red, Poecilia wingei
120l: L. oncinus, P. wingei
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Home kuuluu sieniin ja hajottajiin. Valkuaisaineiden hajotessa syntyy ammoniumia.

Jos käytät myös hirvensarvensuolaa kypsytykseen, lukemista päätellen on oikein hyvä aika lisätä sitä annos. Nitriitti nousisi, mikä nopeuttaa kypsymistä ja samalla saisit typenkiertoon lisää nopeutta eli "enemmän kypsäksi".
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”