Onko akvaario "lemmikki"?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
aquar
Starting Member
Starting Member
Viestit: 40
Liittynyt: 15:24, 07.09.2006
Paikkakunta: Helsinki

Onko akvaario "lemmikki"?

Viesti Kirjoittaja aquar »

...kun on kyseessä muutto uuteen asuntoon?

Muutan siis elokuussa uudelle opiskelupaikkakunnalleni Helsinkiin ja asuntoa etsiessäni olen huomannut, että lähes kaikissa ilmoituksissa sanotaan "ei tupakointia, ei lemmikeitä".
Tupakointikiellostahan ei minulle ongelmia tule, mutta mietin vain, voinko akvaarioni mukaan. Sen verran kiintynyt olen siihen, etten heti haluaisi luopua siitä.
murmeliotus
Member
Member
Viestit: 360
Liittynyt: 09:46, 06.01.2004
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja murmeliotus »

Soita johonkin niistä paikoista ja kysy. Voi olla että sillä tarkoitetaan karvaeläimiä allergisten takia, mutta kannattaa myös kysyä miten suhtautuvat akvaarioihin.
naatti
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1155
Liittynyt: 15:00, 10.04.2006
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja naatti »

Todellakin kannattaa soitella siltikin. Usein lemmikillä tarkoitetaan kissaa tai koiraa, josta voi olla esimerkiksi lattialle ja seinille tuhoa. Jotkut hiiristit ovat voineet muuttaa hiiriensä kanssa vuokrakämppään, vaikka on ollut lemmikittömille. Miksei sitten akvaarion?
mahven
Junior Member
Junior Member
Viestit: 203
Liittynyt: 14:24, 01.08.2002
Paikkakunta: Klaukkala

Viesti Kirjoittaja mahven »

Yhteen vuokrakämppään ei saanut viedä kissoja tai koiria mutta akvaariot ja papukaijat kelpasi (ei vissiin vuokranantaja sisäistänyt että yksi koukkunokka halutessaan saa kämpän pintaremonttikuntoon huomattavasti tehokkaammin kuin lauma pieniä koiria, puhumattakaan mitä kämpälle käy jos joku nelisatainen allas sattuu levähtämään lattialle).

Mutta kannattaa tosiaan kysyä omistajalta suoraan.
Kalakaverit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2102
Liittynyt: 11:59, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS, SMAS, @#merivesi.fi
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kalakaverit »

Mielestäni akvaariota, eikä muitakaan vettä sisältäviä sisustus-/huonekaluja (vesisänky) ole kielletty vuokra-asunnoissa. Ellei yksityinen vuokraaja erikseen sopimuksessa sitä kiellä.
Zamora
Junior Member
Junior Member
Viestit: 52
Liittynyt: 16:51, 25.07.2006

Viesti Kirjoittaja Zamora »

Mun mielestä akvaariota ei voi laskea lemmikiksi. Luulisin että yleensä nuo ei lemmikkejä-ilmoitukset ovat sitä varten, jos vaikka lattiaan sattuisi jäämään kynnenjälkiä, listoja maistellaan tms. Eläimen hilse voi olla myös yhtenä syynä, mutta enimmäkseen uskoisin kyseessä olevan nuo mahdolliset esteettiset vahingot.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Soita ja kysy. Ettei tarvitse sitten jos (ja kun) huoltomiehen tms. joutuessa käymään asunnolla olla kauhuissaan akvaarioharrastuksen "paljastumisesta" ja odotella pari päivää kiukkuista soittoa...

...jota meille ainakaan ei ikinä tullut [;)]
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja dsl »

mahven kirjoitti:pintaremonttikuntoon huomattavasti tehokkaammin kuin lauma pieniä koiria, puhumattakaan mitä kämpälle käy jos joku nelisatainen allas sattuu levähtämään lattialle).
Niin noh noissa tulee kyseeseen vakuutus- ja vahingonkorvaukset. Koiran kynsien kuluttamaa parkettia on hankalampi osoittaa joksikin muuksi kuin normaalista kulumisesta johtuvaksi. Lisäksi moni vuokranantaja miettii seuraavaa vuokralaista. Allergeenit kun eivät hetkessä katoa.
Zamora kirjoitti:Mun mielestä akvaariota ei voi laskea lemmikiksi. Luulisin että yleensä nuo ei lemmikkejä-ilmoitukset ovat sitä varten, jos vaikka lattiaan sattuisi jäämään kynnenjälkiä, listoja maistellaan tms.
Kyllä se silti lemmikki on, vaikka sinä et sitä sellaiseksi laskisikaan. Tai noh jos tarkkoja ollaan, niin purkki ja vesi eivät, mutta kalat kyllä. Siinä olet kyllä oikeassa, että akvaarioon saanee luvan kysymällä.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
Kisu74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 695
Liittynyt: 18:25, 01.10.2006
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Niska-Pietilä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kisu74 »

Miun mielestä akvaario ei tässä tapauksessa ole lemmikki, mutta kaipa se ois asiallista ilmoittaa, jos altaan koko on suuri (tässä tapauksessa suuri on yli 300l). :) Jos siksikin, että on hyvä tietää mitä lattiat uudessa kodissa kestää. Akvaarion painohan jakautuu pienehkölle alueelle, jos vaikka verrataan esim. vesisänkyyn. Lisäksi akvaarioissa ei ole mitään "turvasysteemiä" jos vedet eivät altaassa kestäkään.

Pienemmästä akvaariosta en sanoisi välttis mitään, tosin en sen olemassaoloa salaisikaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”