Mistä asunnossa tietää asuvan akvaristin?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Mistä asunnossa tietää asuvan akvaristin?

Viesti Kirjoittaja Cory »

Paitsi tietysti niistä akvaarioista? (Duh.)

Toisinsanoen, kuvittele, että asunnossasi olevat akvaariot jotenkin naamioitaisiin näkymättömiksi. (Päätä itse mitä tapahtuu jalustoille.) Huomaako tämän jälkeen mistään, että asunnossasi asuu akvaarion omistaja? Jos huomaa, niin mistä?

Okei, joku mainitsee tähän varmaan kirjahyllyssä olevat akvaariokirjat, mutta huomaako akvaarion omistuksen todellakin niistä? Mulla on kirjahyllyssä koirakirjoja (en omista koiraa), Suuri ennustuskirja (en harrasta ennustamista), autoilijan tiekartasto (en omista autoa), jne. Eli muutama tietyn aihealueen kirja ei vielä kerro muusta kuin kiinnostuksesta - tai pieleen menneistä lahjavalinnoista. [;)] Okei, hyllyllinen akvaariokirjoja ja toinen lehtiä on jo toinen juttu.

Haen siis toisentyyppisiä juttuja. Monesta toisesta lemmikkieläimestä lähtee karvoja, lattioilta löytyy puruleluja, jne. Miten akvaario näkyy?

Tämän aiheen innoitti aloittamaan oma kylppärini, josta harrastus näkyy tällä hetkellä jopa epätavallisen runsaasti. Normaaleja merkkejä ovat pari sankoa lattialla (akvaarioton ihminen luultavasti tarvitsisi niitä harvemmin ja jemmaisi ne johonkin kaappiin pois silmistä) ja pesukoneen takana "piilossa" oleva lappoletku. Tällä hetkellä kyseisessä kylppärissä on myös lattialla lojuva haavi, nurkassa pakasterasiassa süßwassertangia ja muovisangossa jaavasaniaista.

Harrastus näkyy myös pakastimessa, jossa on juttuja, jotka ehkä näyttävät, mutta eivät taatusti ole keittoliemikuutioita.

Niin ja sitten on vielä lotinaa ja pulputusta... Sen kuulee vaikkei mitään näkisikään. :roll:
tanija
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 00:03, 03.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja tanija »

Kylppäristä tuli mieleen hanan pikaliitin johon saa näppärästi liitettyä pitkän puutarhaletkun [vedenvaihtoa varten], joka muun ajan maijailee sängyn alla. On vieraat ihmetelleet joskus että voiko käsiään pestä kun on niin kummallinen systeemi hanaan kiinnitetty. :roll:
zalmari
Junior Member
Junior Member
Viestit: 80
Liittynyt: 15:17, 28.12.2006

Viesti Kirjoittaja zalmari »

Hauska kysymys! Meillä on saunassa (ainoa paikka, jossa on vapaata tilaa) seuraavanlaisia outoja kapistuksia, jotka eivät saunaan kuulu: 80 litran iso vesisaavi, 6 ämpäriä, letkua, 2 pienempää poikashäkkiä, 1 iso poikashäkki, iso pussillinen kipsijauhetta, purkki ruokasoodaa, iso pullollinen vedenparannusainetta sekä puoli säkkiä hienoa hiekkaa. Eli saunomaan kun ryhtyy, pitää ensin varata vartti tavaroiden siirtelyyn... :mrgreen:
Lisäksi kirjahyllystä, yhdeltä tietyltä hyllyltä kirjojen takaa, löytyy eri kokoisia haaveja ja syvä muovikauha. Ovat heti käden ulottuvilla, jos akvaarioihin osuu hätä- tai poikastilanne (jalustoihin kun ei kuulu kaapistoja).
Muutakin outoa kämpästämme varmasti löytyy, mutta nuo nyt tuli ensimmäisinä mieleen... [;)]
litroja 720+400+126
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Hmm, kylppärissä asuu lappoletku, haavi ja ämpäri, paitsi silloin kun tulee vieraita ne menee eteisen kaappiin piiloon. Toisinaan kylppärissä on mös sisäsuodattimia, lämmittimiä ja sen-semmoista kuivumassa...

Ympäri asuntoa on ripoteltu akvaariolehtiä (suomalaisia ja enkun-kielisiä).

Pakkasessa on ne survarit, yms.

Muutamia kala-aiheisia esineitä, mm. talouspaperi teline on myös näkösällä.

Eipänoita kai muita ole. :)

Muoks. Ai niin, parvekkeella aikaansa viettää 3 ämpärillistä turvetta, tätä on saanut joskus vieraille selittää... :mrgreen:
kami82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 670
Liittynyt: 13:02, 12.12.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja kami82 »

Äitee ainakin huomasi kauniissa takoraudasta taivutetussa seinähyllyssäni kiljupullot joista menee letkut akvaarioon, ne on kyllä kamalan näköiset. Kirjahyllyn päällä odottaa monimetalli valaisin asennusta. Veden parannusaine purkki on kumollaan yhden tason päällä. Kylppärissä monia ämpäreitä, kymmenen metriä letkua, haaveja yms. Takapihalle pöydän päälle unohtunut haavi (kävin kippaamassa pintakasveja kukkapenkkin). Ulkosuodatin yhdessä nurkassa yms. Yhyy :cry: täytyy ruveta siivoamaan.
Thompson
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1081
Liittynyt: 07:19, 09.06.2004
Akvaarioseurat: TAS, Ciklidistit
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja Thompson »

Olohuoneen 660W monimetallien loiste näkyy jo pihaan tultaessa, sinertävä valo erosi huomattavasti edellisessäkin kerrostalokämpässä naapurien keltaisen kelmeistä hehkulampuista.

Valojen lisäksi pihasta löytyy kottikärryllinen luiskekiviä jotka ovat liian pieniä pihaan laitettavaksi. Taitaapa pihalaatat edelleen olla puhallushiekan peitossa parin viikon takaisesta pesu tapahtumasta.

20m pitkä vedenvaihtoletku roikkuu toistaiseksi pesuhuoneessa padan pellin varressa. Ostin jo puutarhaletkukelan joka pitäisi pultata seinään.
Rihmis
Member
Member
Viestit: 445
Liittynyt: 17:40, 02.10.2006
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Rihmis »

Asunnosta löytyy letku ja ämpäreitä ja kaikenlaista akvaario rompetta löytyy aina jostakin :D
80, 100, 136 ja 230 litraiset, 5 kissaa ja mies, täydellistä
korudonna
Member
Member
Viestit: 323
Liittynyt: 16:03, 19.02.2003
Paikkakunta: Äänekoski

Viesti Kirjoittaja korudonna »

Suihkuhuoneessa roikkuu yleensä vedenvaihtoletkua kymmenkunta metriä sekä kaksi saavia. Vedenvaihtovesi voi seistä saavissa tai sangoissa useitakin päiviä odottaen pääsyä kukkien kasteluun tai muuhun.., joskus akvakampetta lojuu näkösällä ja ainakin jatkopistorasioita ajastimineen.. Alkuviikosta voi näkyä akvakasvien postituspakkaamista, usean tunnin revohka sekin. Vedenvaihdossa tietysti näkyy letkut, saavit, vettä lattioilla jne..
Onnenlinnun kotiorsi on vain heikko heinänkorsi, mutta silti ihanasti laulu kuuluu pilviin asti.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Selkeimmin akvaarioharrastus näkyy kylppärissä. Pesukoneen hanasta roikkuu kymmenisen metriä pitkä letku. Vastapäisellä seinällä olevat pyyhekoukut ovat pyhitetty akvaariotavaroille. Nyt siellä roikkuu yksi pyyhe (akvaariokäyttöön) ja haavi. Kylppärin seinä kaakeleihin on kiinnitetty imukupeilla yksi sisäsuodatin kuivumaan. Pyyhenaulakon alla on korivaunu jonka päällä on yksi vati ja 3 ämpäriä. Vihreä on värikoodi akvaarioämpäreille, joten koska ne kaikki ovat vihreitä, ei kukaan saa lähestyä niitä pesuainepullojen kanssa. Korivaunun yksi kori on pelkästään akvaariotavaroille. Siellä säilytän veden vaihtoon liittyvät jutut ja mittalasit, mutta vain paikkoja urkkivat vieraat ihmettelisivät niitä.

Keittiöstä löytyy lisää paljastavia asioita. Olen huomannut että kalan kuljetuspussit saa kuivattua kivasti kun ne liimaa vedellä kaakeliin kiinni ja jättää pikkuisen avonaiseksi (liukkaita, eivät tahdo pysyä pyykkipojilla kuivaustelineessä) ja keittiöstähän löytyy lisää kaakeleita. [;)] Ruokapöydällä on rapulan vieressä purkillinen kipsiä, kaliumnitraattia, ruokasoodaa ja sukaravun ruokaa. En usko niiden säilyttämisen ruokapöydällä kuuluvan akvaariottoman arkeen, kai. :?

Makkarissa ei ehkä tietokoneen ja kirjahyllyn sisällön lisäksi ole mitään akvaarioista kielivää. En tiedä miten "tavalliset" ihmiset ottavat tuon hentorotala & hatturuoho pullopuutarhan.

Olkkarissa ei ole sitten oikeastaan muuta kuin AGA:n ruusuke kukkapurkin reunassa (minkä takana on kiljupullo) ja ikkunalaudalla intianvesitähdikkiä ja jotain melalehteä purkitettuna.
Viimeksi muokannut millia, 22:39, 04.05.2007. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
annuli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 237
Liittynyt: 21:46, 14.02.2006
Paikkakunta: E-P

Viesti Kirjoittaja annuli »

Meillä on noiden "normaalien" tavaroiden lisäksi paperilappusia siellä täällä, joissa on tietoja eri liikkeiden ja yksityistenkin myytävistä akvaarioista, liikkeen yhteystiedot ja muuta tarpeellista mitä nyt uutta allasta hankkivan tarvitsee tietää...

Sekä harrastukseen hurahtaneen kännykässä on viestejä joiden sisältö on tyyppiä: metrin leveä, yht. 200 litraa ja sisukset saat mukaan... tai jotain muuta jännää viestintynkää..!

Ja pakastimesta löytyy ihmiselle sopimatonta ravintoa!
naatti
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1155
Liittynyt: 15:00, 10.04.2006
Akvaarioseurat: JAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja naatti »

Meillä akvaarioharrastuksen tunnistaa sotkusta, jonka saan aikaan siivoilessani altaita.. [:I]
viivis
Senior Member
Senior Member
Viestit: 774
Liittynyt: 12:04, 16.08.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja viivis »

Kylpyhuoneessa vadissa kiepillä vedenvaihtoletkua, jonka päässä pieni haavi kuminauhalla kiinni ja kalapusseja niputettuna.
Muutenkin pienessä vessassa lattialla vihreä sankko, jonka päällä myöskin vihreä ( entinen ) muovinen salaattikulho ja voimassa oleva Nordean automaattikortti ( levän raaputukseen ).
Olohuoneessa lattialla tietokoneen vieressä minikorillinen kalanruokapurkkeja, yksi haavi, minikorin vieressä toinen kannellinen muovinen säilytyslaatikko, jossa kaikki myrkyllisempi, ei lasten käsiin tarkoitettu tavara, kuten Easy Carbo pullo, vedenparannusaine tms. Laatikoiden pällä pyyhe.. Leka harkoista irronneita murusia somasti lattialla, eli kaikkea pientä myös näkyvillä täälläkin :roll: .
Onnelliset ihmiset ovat odottaneet elämältä vähemmän. -Brana Crncevic-
Fisuliina
Senior Member
Senior Member
Viestit: 779
Liittynyt: 19:45, 26.02.2006
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Fisuliina »

Ekana tulee mieleen vessanpöntössä ajoittain kelluva pikkulimaska (haavin huuhtelun jäljiltä). Haaveja muutenkin kuivuu usein kylppärissä, samoin lappoja roikkuu siellä ihan vakituisesti.
Mikkor
Senior Member
Senior Member
Viestit: 862
Liittynyt: 17:20, 23.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: loppicity

Viesti Kirjoittaja Mikkor »

Nuo kaksi kiljupulloa tuossa keittiön tasolla käräyttää akvaristin.
Mistä näistä tietää..
tellie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 20:12, 11.01.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja tellie »

Katsotaanpa, mitähän nyt olisi...

- sangollinen muovikasveja ja ruukunpaloja olohuoneen lattialla (sangossa, herran kiitos)
- Akvaariovalaisin ja tyhjä, vuotava 60l allas olohuoneen lattialla, jos tyhjät altaat lasketaan
- limaska olohuoneen seinässä (hitto kun on muuten vaikea poistaa! niin ovelasti kasvitelineen alla että huh)
- kalanruokapurkit ja kasvilannoitepullo olkkarin lattialla

- sangollinen postitusta odottelevia akvakasveja kylppärissä, tosi-iso saavi jossa kanto odottelee pääsyä akvaan
- tyhjiä sankoja kylppärissä
- vesitestin mittalasi ja ruisku kylppärissä
- limaskaa vessanpöntössä

- surviaiset, kalanruokatabletit ja hiutaleruokaa pakastimessa
- lattialle ja tasoille varisemaan päässyt kalanruoka (joo pitäis siivota [:I] )

Lisäksi altaat toisinaan pulisevat tai pitävät muuta möykkää, kun esim. monniset hakevat pinnasta ilmaa. Lasketaanko sitten mukaan vai ei, jaa-a. Tarttis varmaan siivota tosiaan ja vähän piilotella akvakamoja :D
Kissan nimi on Naunau, koiran Hauhau, kalan Pulpul, Tippi tai Sergei.
Sami
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1889
Liittynyt: 15:47, 06.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Labyrinttiyhdistys
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sami »

-5m pitkä bidé-suihkun letku ("ai, onpas teillä omituisen pitkä letku tossa käsisuihkussa")
-omituiset jääpalat pakastimessa (surviaista, räkmiksiä)
-kummallinen valonkajastus kellarin ikkunoissa (akvaariohuoneen valot ne siellä paistaa sälekaihtimien lomitse)
-ikkunalaudalla kuivumassa olevat nokkosenlehdet ("sä tee MITÄ noilla lehdillä")
-ruokakaapissa on useita kiloja sokeria ("hahaa... melkein voisi luulla, että jätkä keittelee salaa kiljua")
-lämmin ja kosteahko ilma makuuhuoneessa (+25C ja 42% - en kyllä muista milloin olisi viimeksi ollut flunssaa)
-omituinen koriseva ja pärisevä ääni kellarissa (allasräkissä on ilmapumpuilla toimivat varasuodattimet, joita pyörittävät kaksi isoa ilmapumppua; artemiakasvatuslaitos työllistää pari ilmapumppua ja muutama ilmapumpulla toimivilla suodattimella varustettu poikasallas = yhteensä 8 ei-niin-hiljaista ilmapumppua)
-Sami-
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Kummasti ne roinat aina vaan on esillä

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Ekana tulee mieleen moni metrinen letku vessassa jättimäisen käsienpesu altaan alla. Saman altaan alla on myös vaihtelevalla menestyksellä vesisankoja, muovisia karanteenipurkkeja, haaveja, kantoja yms ja hanassa pikaliitin.
Toisinaan (esim nyt) vessassa likoaa kantoja.
Vaatekapissa (tai keskellä olkkarin lattiaa just nyt) karanteenikippo täynnä akvara tavaroita, jotka ei kaappeihin mahdu tai muuten vaan ovat menossa tai tulossa.
Kasvejakin usein lilluu jossain sangoissa. Tälläkin hetkellä.
Kuivunutta limaskaa löytyy vessan ovesta ja akvaariokasvin jämiä vessan lavuaarista, roskiksesta ja keittiön tiskialtaasta.
Vessan lattia on usein hiekkanen.
Ennen oli turvesäkki eteisessä. Nyt se on sentäs kellarrissa (kun ei muualle mahtunu).
Keppejä on levitelty koko olkkarikin täyteen. (äiti kysykin jo, oonko koiran hommannu..)
Akvaario vesi kuulemma tuoksahtaa (mä olen kai jo tottunut? tai sitten mulla on liian herkkänenäisiä kavereita)
Akvaario kirjoja lehtiä ja omia muistiinpano lappuja pöydillä ja hyllyillä.
Yleensä aina kun jotain kaivaa kaapeista, niin jotain akvaariotavaraa putkahtaa jostain esiin.
Kellarissakin on vanhoja vedenvaihtoletkuja ja solumuoveja.
Tietokoneen näytönsäästäjässä pyörii myös paljon kuvia kaloista.
Kirjanmerkeistä löytyy paaljon akvasivuja ja -asiaa.
Muutenkin tietsikalta mahtaisi löytää paljon tietoa ja kuvia kaloista ja akvaarioista.

No eihän näistä välttämättä akvaristia tunnista, jollei siis tosiaan näe niitä akvoja. Mutta saattaisivat pitää vähän outona, kun kotoa löytyisi nämä kaikki ja sitten vielä isoja pressuilla peitettyjä möhkäleitä. :mrgreen:
I'm #1 so why try harder?
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Fisuliina kirjoitti:Ekana tulee mieleen vessanpöntössä ajoittain kelluva pikkulimaska
Juu, ja jos vessanpöntön pohjalla paistaa kerros hienoa hiekkaa niin asunnossa takuuvarmasti asuu kaloja.
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

Ämpärit ja letkut kylppärissä ja patiolla kivi- ja hiekkaämpärit, valtavat kalalajijulisteet keittiössä, epämääräiset ruoat pakastimessa, kaikenlaiset kala-aiheiset jutut.
calendula
Junior Member
Junior Member
Viestit: 126
Liittynyt: 23:13, 11.02.2007
Paikkakunta: Kotka

mistä tuntee

Viesti Kirjoittaja calendula »

Minulta kysyttiin viimeksi, että tarvitsevatko kalat tosiaan 9 purkkia ruokaa? En ollut edes ajatellut, että ne purkit voivat kenenkään huomiota herättää, paitsi kalat tuijottelevat niitä merkitsevästi. Minulla on kolme Lidlistä otettua tyhjää pahvilaatikkoa, kun ne ovat kauniita ja iankaikkisen tukevia. Tuoremehua, hedelmiä, yms. Nyt niissä on haavit, pohjalannoitetabut, ym pikkusälä. Letku pesuhuoneessa kiepillä lappoineen paljastaa varmimmin.
samppi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 126
Liittynyt: 22:12, 27.12.2003
Paikkakunta: tikkurila, jokiniemi

Viesti Kirjoittaja samppi »

Itselläni nyt vain yksi akvaario joten tavaraa ei ole paljon.
Ruuat, kirjat yms pikkujutut on jalustan hyllyllä. Lappo ämpärissä, vessa sotkuinen vedenvaihdon aikaan.

Ilmeisesti ei ole liikaa tavaraa kun mies ei vielä valittanut. Asunnosta paljastuu herpit paljon nopeammin kuin tuo yksi allas :mrgreen:
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: mistä tuntee

Viesti Kirjoittaja Maisu »

calendula kirjoitti:Minulta kysyttiin viimeksi, että tarvitsevatko kalat tosiaan 9 purkkia ruokaa?
Tällaiset kysyjät voi laittaa vedelle ja leivälle muutamaksi viikoksi kun kerran haluaisivat tarjota muille samanlaista ruokaa päivästä toiseen. Pitää elää niinkuin opettaa.
affenainen80
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:47, 23.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja affenainen80 »

Lapon noin 10-metrinen puutarhaletku rullattuna ja lappopää lojuvat milloin saaviin tungettuna parvekkeella, milloin kylppärin nurkassa. Myös enemmän ja vähemmän puhtaita ämpäreitä löytyy sekä parvekkeelta, että kylppäristä. Jommassa kummassa paikassa myös haaveja, suodattimia ja sen sellaisia menossa pesuun tai kuivumassa pesun jäljiltä. Niin ja kansilaseja. Niitäkin on aina välillä nojailemassa kylppärin seinänvierustoilla.

Pakastimessa itsetehtyä räkmixiä ja pakastettua mätiä. Yhteen aikaan jääkaapista löytyi iso purkillinen kärpäsentoukkaa, jota syötimme affenille elävänä. Nyt pitää odotella kiekkosten kasvua isoiksi, ennen kuin taas päästään kärpäsentoukkaruokintaan.

Pistorasioissa jättimäisiä jatkojohtoja, jotta jokaiselle vekottimelle saadaan virtaskaa.
1000L tyhjillään, 400L aasiaa ja 350L afrikkaa + 9 viljakäärmettä
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Meillä ehkä paras tunnusmerkki on kylppärin seiniä pitkin aika-ajoin leviävä aktiiviliete sekä vaahdottajan sakkakupin lika"vesi", joka pesijästä johtuen useimmiten jää kuivumaan pitkin pesuallasta ja seiniä :roll: Muuten pitkin poikin lojuu perinteiset sangot, saavit, vedenvaihtoeltkut jne.

Kiljut sun muut kärpäkkeet ovat onneksi historiaa, mutta keittiön työtasolla seisova samean limaista nestettä puolillaan oleva hillopurkki saa ensin kummia katseita, sitten kysymyksen "mikä toi on" ja kun sanoo sanan "omppuviinietikkamatoja" niin lähelle eksynyt nenä häipyy nopeasti. Ja jos vieras ei ole huomannut kyseistä matopurkkia niin se ei voi olla huomaamatta kirkkaan vihreää nestettä limpparipullossa, jota pyörittää ilmapumppu. Kyseessä siis on pehmeille koralleille ruoaksi tarkoitettu leväkasvusto. Tätä ihmettelevät kyllä suurin osa meillä käyvistä akvaristeistakin, näyttää sen verran omituiselta "tieteislabralta" :mrgreen:

Jos ulkoapäin katsoo kerrostaloa missä asumme, niin meidän työ/akvaariohuoneen bongaa kyllä surullisen helposti :roll:
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Kalakaverit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2102
Liittynyt: 11:59, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS, SMAS, @#merivesi.fi
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kalakaverit »

"Akvaariotarkastaja on ovella, äkkiä lakana altaiden päälle..."
Hyvin huomaamaton harrastus. Kylpyhuoneessa 20m puutarhaletkua (löytyy pihamaatakin mitä kastella) ja tällä hetkellä keittiönpöydällä artemiat kasvamassa ruostekirjojen poikasille.
Kaikki muut ( viiden altaan ) tarvikkeet ovat siellä jalustojen sisällä, lakanoiden alla :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”