Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Tinkeri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 19:07, 07.01.2022
Sukupuoli: Nainen

Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Viesti Kirjoittaja Tinkeri »

Mitäs mieltä te osaajat olette??
Ostin käytettynä Juwel Rio 125 litraisen akvaarion. (Ensimmäinen oma, joten vähän noviisi vielä😬). Akvaariossa oli aikaisemmalla omistajalla käytössä fluval (luulen että uv4) suodatin, mutta ei lämmitintä. Mukana tuli kuitenkin juwelin oma suodatin eccoflow500, jossa siis mukana kaikki härpäkkeet, myös lämmitin. Nyt mietinkin että vaihdanko pois tuon juwelin oman pumppu systeemin ja hankin tilalle lämmittimen fluvalin pumpun seuraksi vai laitanko toiseksi pumpuksi pyörimään tuon juwelin tuonne. Vai onko tuo kaksi pumppua liikaa tuon kokoiseen altaaseen.?
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5404
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

TArkoitat varmaan Fluval U4 suodatinta? Sehän muistaakseni on säädettävä joten Juwelin oman ja sen samanaikainen käyttö ei ole mitenkään poissuljettua. Toki riippuu paljon siitä, millaista elämää ja sisustusta olet altaaseen ajatellut hankkia.
Se Juwelen Oma on sitä näppärä, että suodatusteho ei lopu ihan heti kesken ja huoltovälitkin ovat pitkät
Kannattaa muistaa, että suodatustehoa akvaariossa on harvoin liikaa, mutta turhan kovalla virtauksella varustettuja altaita näkee jatkuvasti..
Herman
Starting Member
Starting Member
Viestit: 21
Liittynyt: 21:19, 29.06.2009
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kainuu

Re: Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Viesti Kirjoittaja Herman »

Kahden suodattimen käyttöä akvaariossa puoltaa myös se, että toisen mahdollisesti joskus hajotessa, on akvaariossa edelleen yksi toimiva ja kypsä suodatin. Jos varasuodatinta säilyttää kuivana kaapissa, niin siinä ei tietenkään ole elävää bakteerikantaa.
Tinkeri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 19:07, 07.01.2022
Sukupuoli: Nainen

Re: Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Viesti Kirjoittaja Tinkeri »

Joo tarkoitin tuota u4 mallia ja on tosiaan säädettävä. No akvaariossa asustelee jo 6 loistobarbia ja musta-aavetetroja sekä monnisia. Laitankin tänään siivouksen yhteydessä sen toisen pumpunkin sinne tai sitten vaan sen lämppärin sieltä sisältä. Kiitos neuvoista. Muitakin neuvoja saa antaa. 😊
kr70
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1365
Liittynyt: 14:45, 12.10.2014
Sukupuoli: Mies

Re: Juwel Rio 125 litraisen pumppu

Viesti Kirjoittaja kr70 »

Teemu Salonen kirjoitti: 19:19, 08.01.2022 Kannattaa muistaa, että suodatustehoa akvaariossa on harvoin liikaa, mutta turhan kovalla virtauksella varustettuja altaita näkee jatkuvasti..
Jälkimmäinen väite riippuu vähän asukkaista. Esim. monille rihmakaloille pitää kyllä paikkansa, samoin ehkä järvistä kotoisin oleville. Mutta jokien ja varsinkin pienien purojen asukkaille on kyllä päinvastoin vaikea saada aikaan sellaista virtausta, joka vastaisi niiden luonnonoloja. Kun katsoo vaikka youtubesta videoita luonnonhabitaateista, niin lähes säännönmukaisesti joissa on sellainen puhuri, että kaloja käy melkein sääliksi, kun pitää taistella virtausta vastaan.

Just luin uusimmasta Aquaristik-lehdestä JBL:n retkien yhteydessä suoritetuista virtausmittauksista. Luonnonpaikoissa virtaukset olivat muistaakseni jotain 1,4-12 km/h (lehteä ei nyt ole käsillä, enkä ole varma lukemista). Roimalla ylisuodatuksella saatiin akvaariossa aikaan 2,4 km/h ja tämä 20 cm (?) päässä suodattimen ulostulosta. 80 cm (?) päässä ei ollut enää mitään virtausta mitattavissa. Pointtina tässä oli, että suodattimella ei saa aikaan sellaista virtausta, joka vastaisi luonnonoloja, vaan tarvitaan streameri. Oliskohan kuitenkin takana ollut myynninedistäminen...

Tulee mieleen myös sellainen raportti, jossa tulipyrstö oli saatu kutemaan hormoonipiikeillä. Ne menivät kutemaan aivan suodattimen ulostulon eteen! Tekisivätköhän luonnossa kutuvaelluksen yläjuoksun puroihin. Nykyään saatta olla matka yläjuoksulle tukossa; oisko tämä syynä siihen, että se on nykyään luonnossa äärimmäisen uhanalainen.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”