Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Re: Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

ViestiKirjoittaja TheCage » 23:12, 13.11.2013

No eihän se mikään ihme ole ettei motivaatiota ole, jos pitäisi yksin tehtailla. Tämä vaan kutkutti mieltäni kovasti, kun aloin lueskelemaan... :) Kokisin tällaisen siis erittäin hyödylliseksi näin vasta-alkajana, enkä varmasti olisi ainoa!

Tietoiskukortitkin olisi kova sana! Voisi ideoida hyvät täsmäotsikot kustakin tarpeelliseksi koetusta aiheesta, ja koota niiden alle tiiviisti tietoa... Sitten vain pakkaa kokoamaan. :) Mäkin voisin kyllä osallistua, mutta oon ihan noviisi. Työkin vie valtaosan ajasta, samoin tuo uuden akvaarion perustustouhu. Toivottavasti saisit kaverin. :)
193 litran vetoinen tankki olohuoneessa täynnä vettä, hiekkaa, kasveja, kiviä, kantoja, luolia sekä tietenkin fisuja.
TheCage
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 46
Ikä: 29
Liittynyt: 19:34, 18.09.2013
Paikkakunta: Etelä-Pohjanmaa
Sukupuoli: Nainen

Re: Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

ViestiKirjoittaja Iso_K » 13:12, 01.03.2014

Ainakin itse lukisin teosta mielelläni, oma tietous ei vielä riitä tekemiseen :) Mielelläni kuitenkin oppisin ja sen helpottaminen on aina opettelun kannalta paras asia :)
Kati
Kulma-akvaario 95L ja ulko-allas projektina sekä tyttären AquaEl 125L tetra-akvaariona. (Aiemmin 240L Amazonjokiakvaario ja 100L seurala).
Iso_K
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 39
Ikä: 42
Liittynyt: 14:54, 24.09.2008
Paikkakunta: Jämsänkoski
Sukupuoli: Nainen

Re: Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

ViestiKirjoittaja riinakoo89 » 09:21, 15.08.2017

Olen aloitellut akvaario harrastusta tässä kesän aikana, itselläni on 60litrainen jossa yksi partis ja platyparvi (6kpl)sekä miljoonakala parvi(6kpl) joita tulee lisää kunhan saan tetrat sieltä isompaan 200l jota juuri projektoin. Eli tänään edessä hiekkojen laitto ja (putsaus) sekä täyttö vedellä. Milloin kasvit voi laittaa? (luin jostain että viikko pitäisi antaa olla hiekkoineen ennen kuin kasveja kannattaa laittaa?) Siirrän tetrat pienestä pois (jotka edellinen omistaja oli sinne hankkinut) Ymmärtääkseni platyt ja miljoonakalat sopivat yhteen ja niiden laumakokoa suurennan n. 10kpl per laji. Nyt pitäisi ruveta miettimään neontetrojen ympärille sitten 200l kippoon mitä lajela sinne :D olen koittanut etsiä täältäkin että mitä sinen sopii kun sen verta tiedän ettei ne sovi platyjen ja miljoonakalojen kanssa samaan veteen..Mitä kasveja hankkisitte isoon alkuun? haluaisin alkuun nopea kasvuista (sopiiko joku köynnöskasvi jota voi sitrten istuttaa pistokkaista myöhemmin ? Mitä mieltä olette nuoliaisista, sopisivatko 200l pohjalle?ja matalampaa keskelle, mutta en löydä montakaan kasvia mitä sinne kävisi sitten.Ja eikö se riipu kalastostakin että mitä sinne kannattaa pistää :) Täytyy saada kalasto suunnitelma ja kasvisto selväksi piakkoin..Ehdotuksia otetaan vastaan ja auttakaa aloittelijaa! :) Kiitosj a kumarrus, tämä on ollut hirmuisen hyödyllinen sivu minun aloittelijan kannalta! AW :)
-Jackrusselin pojun ja yhden 60l emäntä -
riinakoo89
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 6
Liittynyt: 08:43, 22.07.2017
Sukupuoli: Nainen

Re: Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

ViestiKirjoittaja -Tetratar- » 22:16, 15.08.2017

Onnea uudelle, loputtoman mielenkiintoiselle harrastukselle.
Harrastuksen, mahdollisesti jossain vaiheessa elämäntavan kanssa ei missään nimessä kannata antaa periksi. Vaikkeipa kaikki aina mene niin kuin on suunnitellut, (sanoo kokemuksen syvällä rintaäänellä), olemassa ei varmasti ole asiaa johon ei jotakin ratkaisua löydy.
Itse olen noin parinkemmenen harrastevuoden aikana saanut, iän lisäksi, myös harrastuksen tiimoilta saanut harmaita hiuksia, vaan siitä huolimatta halu jatkaa rakasta harrastusta on ollut niin voimakas että akvarismi jatkuu edelleen, eikä loppua näy.
Itse olen aina visioinut että jos minulla olisi neontetroja, niin haluaisin niiden allaskavereiksi joko kiilakylkiä tai mustaneontetroja.
Nuoliaiset on minulle suht tuntematon laji, vaan monniset, ne ovat sydäntäni lähellä ja niitä voisin suositella melkein kenen altaaseen vaan, mutta valintahan sinun :).
Helpohkoista kasveista taas tulee mieleen ensimmäisenä, intianvesitähdikki, vedensuosikki, karvalehti, liuskavesitähdikki, melalehdistä myös löytyy monenlaisia lajeja ja ainakin meillä hentorotala ja suikeroalpi on joakus osoittanut ainakin tietynlaista sitkeyttä.
-Tetratar-
Senior Member
Senior Member
 
Viestit: 564
Ikä: 41
Liittynyt: 13:26, 23.08.2010
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Sukupuoli: Nainen

Re: Kalaston valinnan perusteet -opas (yhteisteos)

ViestiKirjoittaja Minnaaaa1 » 13:20, 20.11.2017

Moi! Voiskos täältä saada apua akvaarion kalaston ongelmiin. Akvaario siis 180l keskikova vesi. Akvaariossa ollut 5 mustatetraa, 5 perhoskirjoahventa, 5 platya, 5 monnista, 5 punatetraa ja 1 partamonni. Meninpä sitten hommaamaan 4 punatimanttiahventa. Noh tämän jälkeen kuollut 2 perhoskirjoahventa, 1 platy ja punaterojakaan ei näy enää kuin 1... Oliko virhe siis hankkia punatimantit? En tietty ole nähnyt, että tappaako punatimantit kaloja vai kuolevatko jostain muusta syystä mutta ainakin ovat ruhojen kimpussa kun olen huomannut jonkun kuolleen. En usko, että olisi mitään tautia akvaariossa ja olen myös miettinyt että aina parvessa on myös heikkoja yksilöitä.. Nyt vain mietin että mitkä kalat olisivat sopivia punatimanttien kaveriksi, jos ne jätän kalastoon..?
Minnaaaa1
Starting Member
Starting Member
 
Viestit: 5
Liittynyt: 19:26, 05.08.2017
Sukupuoli: Nainen

Edellinen

Paluu Alkeet

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa