Tulkaas tunnistamaan vielä pleko?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kaetsy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 48
Liittynyt: 23:31, 08.08.2014

Tulkaas tunnistamaan vielä pleko?

Viesti Kirjoittaja Kaetsy »

Eli meille muutti vähän aika sitten tämmöinen tunnistamaton kaveri.. Ihan pieni vielä. Myyty kuulemma faunattaressa surinamintäplänä, ja ajattelin alkuun olisko sitten hypostomus sp. toistaiseksi, mutta tarkemmin katsottua tällä olikin selkäevässä 12 ruotoa.
Päivälläkin aktiivinen, kasvipohjainen ravinto maistuu selkeästi paremmin.. (Tropical carnivorea vähän maisteltiin mutta algae wafers/kurkku/kesäkurpitsa ym maistuu paremmin). Viihtyy paljon kannoissa, mutta taitaa vaan hengailla niissä...
En nyt odota tarkkaa lajilleen tunnistusta mut tietäisi edes suvun?
Tarkennukseksi vielä niin toi valkoinen mitä näkyy päällä paikoitellen on hiekkaa...
Pohjaväri on näissä aika vaalea, välillä myös tummempi ympäristöstä riippuen...kuitenkin selkäevä ja etenkin pyrstö pysyy vaaleampina ja pallot erottuu selvästi :)

Edit: pyrstö on sellainen, että oikeastaan tasapitkä keskeltä mutta kärkiin pitenee, ei kuitenkaan niin selvä sirppi kuin esim isoseepraplekolla


Kuva
Kuva
Kuva

Sitten vielä tämmönen :) eli on noin pieni vielä..sokkelo näyttää paksulta :) ei häätänyt onneks tätä niinkun kaikki muut, siirsi vain pyrstöllään :)
Kuva
Kaetsy
Starting Member
Starting Member
Viestit: 48
Liittynyt: 23:31, 08.08.2014

Re: Tulkaas tunnistamaan vielä pleko?

Viesti Kirjoittaja Kaetsy »

Nonii uudempia kuvia! Tyyppi siis tuli mulle helmikuun alussa eli mittaa tullut ihan kivasti lisää. Varmaan jotai 7cm pintaan. Tässä vähän lisää kuvia. Planet catfish porukka meinaa et on selkeä pterygoplichthys pardalis L021 . Useampi ollut tätä mieltä. Tuleeko muita ehdotuksia vai olisko tuo se vai ikuisesti tunnistamaton :D ? Kyllä sen verran alkaa olee kokoa että pitäs tunnistuksen alkaa onnistuu :)

Kuva

Kuva

Kuva

Tässä pleko on syömässä delfiinikirjoahvenen krobia xinguensis takana (ahven on suunnilleen naisen kämmenen kokoinen). Saa vähän koosta osviittaa kun ylempänä on täysikasvuisen sokkeloplekon vieressä :)
Kuva
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”