Akvaarion tiivistys

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Piituliini
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 14:42, 30.03.2014

Akvaarion tiivistys

Viesti Kirjoittaja Piituliini »

Meiltä halkesi 300l akvaarion pohjalasi viikko sitten. Saimme uudet lasit ja kokosimme akvan silikoonilla tiivistäen tietenkin. Monesta eri lähteestä saimme tiedon, että silikoonit kestää kuivua 2vrk. Torstaina illalla kokosimme akvan ja tänään aamulla aloimme varovasti täyttämään. Mutta vesihän tuli läpi :( Ilmeisesti silikoonit ei olleetkaan kuivat. Kuinka kauan kestää kuivuminen? Ja kun nyt vesi meni silikooneista läpi, tuleeko siitä enää tiivistä, jos antaa nyt vaan kuivua lisää (akva on tietenkin taas tyhjä)? Vai onko tiivisteet entiset ja kaikki tehtävä alusta asti uudestaan. Ja jos pitää vaihtaa tiivisteet, riittääkö sisäpuolen tiivisteiden vaihto?
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarion tiivistys

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Silikoni kuivuu muistaakseni 1mm vuorokaudessa. Tietysti lämpötila vaikuttaa asiaan. Jos minä vaihtaisin silikonit akvaarioon niin kyllä minä viikon sen antaisin vähintään kuivua. Ei kannata pilata silikonien vaihtoa hätäilyllä. Jos vesi kerran tuli läpi niin ei se enään itsekseen korjaannu pelkällä odottelulla. Silikonissa on nyt veden mentävä reikä joka ei kuivatuksella korjaannu. Itse aloittaisin kaiken alusta että voisin olla varma että vedet pysyy sisällä vielä vuosien päästäkin.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Angara
Junior Member
Junior Member
Viestit: 215
Liittynyt: 20:40, 30.12.2013
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarion tiivistys

Viesti Kirjoittaja Angara »

Jos silikoniputkilo on ollut auki pitkään, kuivumisaika pitenee eikä silikoni kovetu kunnolla. Vanhan, kauan auki seisseen silikonin kuivumista joutuu joskus odottamaan kolme, neljä päivää - parempi siis välttä sitä, jos voi. Myös sen lujuus laskee huomattavasti.
Paalu22
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 19:43, 23.02.2014
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Akvaarion tiivistys

Viesti Kirjoittaja Paalu22 »

Kyllä, kaikki sisäpuoliset silikonit pois vaan. Uudet silikonit ei tartu kestävästi vanhan päälle, joten "paikkailu" ei onnistu / ei tule kestämään. Muista silikonien poiston jälkeen - käytä nukkaamatonta liinaa ja asetonia, silikoonattavan alueen puhdistukseen. Asetoni haihtuu itsestään pois, siitä ei huolta. Mutta mahd. Silikonin jämät ja rasvaiset sormenjäljet on saatava pois. Tuon putsauksen jälkeen vaikka reilu kahvitauko, jotta asetoni kerkeää haihtua varmasti.
Silikoni Kuivuu tosiaan tuon 1mm vuorokaudessa, ei yhtään nopeammin. Itse odotin suosiolla 7 vuorokautta, kun oman 720L altaani tiivistin uudelleen. Silikoni nahoittuu kuitenkin huoneenlämmössä jopa 10-15min ajassa, joten tasoitus on tehtävä heti levityksen jälkeen.
Sisäpuolentiivisteet pitävät veden sisällä, lasienväliset puolestaan akvaarion kasassa. Jos välisilikonit on laitettu huolella, niin sisäpuolisten vaihto riittää !
720L + 200L, kaksion olohuoneessa : D
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Akvaarion tiivistys

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Tosta kuivumisajasta vielä. Jos lasit ovat 6-8mm paksut niin silikonia on jo lasien välissä tuon verran. Jo tuon silikonin kuivumiseen menee 6-8 vuorokautta. Toki silikoni kuivuu molemmilta puolilta mutta kuivuminen on hitaampaa kun silikoni on lasissa tai kehyksissä kiinni eikä pääse vapaasti kuivumaann. Sitten vielä lasien välissä olevien silikonien lisäksi kuivumiseen pitää ottaa mukaan nuo sisäpuoliset silikonit. Jos kuivuminen ei tapahdu huoneenlämmössä kuivuminen voi kestää paljon pidempään. Silikonien vaihdossa on melkoinen työ ettei kannata pilata työtä hätäilemällä kuivatuksen kanssa. Kannattaa siis antaa kuivua 1mm/vuorokaudessa huoneenlämmössä ja varmuuden vuoksi vielä vähän päälle. Ei ne ilmoitetut kuivumisajat huvikseen ole tuubiin laitettu.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”