Juovanokkamonni

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

jleppako
Junior Member
Junior Member
Viestit: 119
Liittynyt: 16:25, 23.07.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Piikkiö

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja jleppako »

Näitä hauskoja veijareita tuli kaksi kappaletta eilen meille. Melkosen erilaisia ja hauskoja loikkivia kaloja. Noin kömpeloksi uimataidottomaksi kalaksi yllättävän vikkelä veijari.
heituliini
Senior Member
Senior Member
Viestit: 659
Liittynyt: 23:13, 24.09.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaenuun korpi :D

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja heituliini »

Millaisten kalojen kanssa tulevat toimeen/eivät tule toimeen?
On ne vaan niiiiiiiiin ihania :)
mc82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 769
Liittynyt: 19:23, 18.02.2010
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja mc82 »

Mäpäs jatkan tähän ketjuun... :)

Meillä siis 240-litraiseen Etelä-Amerikka -geotooppiin olisi hakusessa lämpöisessä (27-28 'C) viihtyvä, etelä-amerikkalainen levänrapsija. Ottoja tuolla oli alussa 10 kpl, kuukausi-pari takaperin ottoja oli jäljellä enää n. 5 kpl ja nyttemmin enää 2-3 :( Eli ilmeisesti lämpöinen vesi ei ole ottojen mieleen...

Kirjoja selatessa silmiin osui juovanokkamonni, joka a) olisi etelä-amerikkalainen, b) menisi ehkä 2-3 kalan porukkana 240-litraiseen, c) viihtyisi lämpimässä (Varjon mukaan 24-28 'C), d) olisi ilmeisesti jonkinmoinen levänrapsija, e) on ulkomuodoltaan varsin mielenkiintoinen ja poikkeaisi muutenkin muusta kalastostamme :)

Tämänhetkinen kalasto: 6 sironeitotonkijaa, n. 30 kardinaalitetraa, 3 salamanteriplekoa L-134, 3 sokkeloplekoa L-66, sekä ottoja n. 2-3. Altaan mitat 120 x 50 x 40 (p x k x s). Veden lämpö 27-28 'C, pH 6,5, KH 3, GH 3. Altaan sisustus koostuu vesimiekoista sekä useista, suurista Mangrove-juurakoista (allas varsin karu).

Uskaltaisiko harkita juovanokkamonnia ym. kokoonpanoon? Onko hintahaitari millainen (saa laittaa yv:tä)? Onko juovanokkamonni millainen levänrapsija? Ymmärtääkseni juovis lekottelee melko paljon pystysuorilla pinnoilla (vesimiekan lehdet/varret, pystysuorat juurakot yms.), eikä niinkään pohjalla kuten muut monnit. Kyseessähän on varsin arka laji - plekojen kanssa tuskin tulisi nuhjausta, koska nuo meidän plekot lähinnä kököttävät luolissaan tai juurakoiden välisissä raoissa, mihin juovis tuskin mahtuisi... Lisäksi plekot ovat hyvin kilttejä, joten jos sattuvat samalle hollille, joku aina väistää ja ilman nuhjausta selvitään. Ainoastaan nuo affenet mietityttävät... Kuitenkin välillä pullistelevat toisilleen ja sitten suhataan peräkanaa ympäri allasta, niin onkohan hippaleikki liikaa herkkäluonteiselle monnille - sironeidot eivät muista kaloista välitä tippaakaan, mutta saavat usein äksöniä ja peräänajoja aikaiseksi, kun lajitoverin naama alkaa k**pimään...
450 l Etelä-Amerikkaa:
Biotodoma wavrini, Biotodoma cupido, Pterophyllum leopoldi, Hypancistrus sp. L-66, Peckoltia sp. L-134
Zansku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 702
Liittynyt: 15:47, 14.12.2011
Akvaarioseurat: HAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja Zansku »

Meillä on pari juovanokkamonnia (akvaariolinnasta, niitä on siellä tälläkin hetkellä useita) altaassa, jossa on winemilleritonkijapariskunta ja kultapäämonnisia, yhteiselo on oikein rauhaisaa. Tonkijat välillä spurttailee ja monniset kaahailee, mutta ei nokkikset ole siitä millänsäkään.
mayam
Junior Member
Junior Member
Viestit: 81
Liittynyt: 23:58, 02.06.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helvetin Tulirotko
Viesti:

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja mayam »

Mulla on pari nokkamonnia (juovanokkamonnina myytyjä) viissataalitraisessa seuralassa. Lämpötila +26- +27 astetta, muita kaloja pandamonnis- ja helmimonnisparvet, leväbarbeja, intiaanisulkia, pari ikäloppua neontetraa ja lehtikalapari. En mä nyt sanois noita miksikään tehokkaiksi levänsyöjiksi. Kai ne jonkun verran sitä syö, mutta kiinnostuneempia ne on tableteista, kesäkurpitsasta jne. Eivät ole arkoja tai piilottelevia, eivätkä juurikaan reagoi muihin kaloihin. Nokan perusteella mulla on tuolla pariskunta, uros on muutamaan otteeseen ollut useita päiviä jossain hukassa. En tiedä, kutevatko ne muka, ja katsooko se kudun perään, vai mikä katoamisten takana on. Ymmärtääkseni noitten pitäisi kutea virtaavaan paikkaan, eikä luolaan, siksi vähän epäilen kudun osuutta. Kun kala tosiaan on piilossa, ei missään suodattimen ulostuloputken edustalla lasissa tms.

Lisää nokkamonneja tahtoisin, täällä niitä ei juuri kaupassa ole, mutta täytyy katsoa, jos kalanhakuretken saisi tehtyä johonkin toisaalle.
Akvaharrastaja
Member
Member
Viestit: 465
Liittynyt: 19:43, 28.07.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kouvola

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja Akvaharrastaja »

Nostetaas vähän tätäkin keskustelua, olisi kysyttävää juovanokkamonneista.

Mahtuuko 240-litraseen purkkiin yhtään, jos seurana olisi (pohjalla) 10-15 helmimonnista ja partamonni, sekä (lue: ehkä) ottoja. Vesiarvot tulisi olemaan niin, että lämpötila on 26 astetta, pH 6-7 ja pehmeä vesi. Onko okei, ja kuinka monta juovanokkaa menisi?
54 litraa läträilyä
jenniliini82
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1138
Liittynyt: 21:49, 15.10.2009
Akvaarioseurat: Tampereen akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nokia

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja jenniliini82 »

onko 28c liian korkea lämpötila nokkamonnille. Mulla olisi 500l (200x50x50) asukkaina 8 kiekkoa, 2 punanoitamonnia, 2 juovaokamonnia(myynnissä), salamanteri ja isoseeprapleko, n. reilu 20 monnista(helmi ja kupari), kardinaalitetroja, perhoskirjoahven pari. Mahtuuko tähän kokoonpanoon nokkamonni? VAi kannattaako vain unohtaa?
500l Pikkulehtikalojen Amazon ja 300l Helmirihmojen viidakko

https://www.youtube.com/watch?v=E3z1mJgJx-s
elinavee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 45
Liittynyt: 21:41, 02.01.2012
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Joensuu

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja elinavee »

Akvaharrastaja kirjoitti: Mahtuuko 240-litraseen purkkiin yhtään, jos seurana olisi (pohjalla) 10-15 helmimonnista ja partamonni, sekä (lue: ehkä) ottoja. Vesiarvot tulisi olemaan niin, että lämpötila on 26 astetta, pH 6-7 ja pehmeä vesi. Onko okei, ja kuinka monta juovanokkaa menisi
Pohjaseuralaiset nokkamonnin suhteen voisi olla merkityksellisiä ainoastaan ruokinta-aikaan. Omat tikut eivät juurikaan pohjan tuntumassa aikaansa vietä, vaan roikkuvat laseissa, kannoissa jne. Kuitenkin ruoka-aikaan tulevat hiekalle muiden joukkoon (otot ja piikkisilmät). Itselläni ei ole partiksen käyttäytymisestä kokemusta, mutta nokkamonnit ovat aika kömpelöitä ja hitaita ja saattavat jäädä ruokapaikalla kakkokseksi.
200L seurala pikkuisille kaloille: ottoja, piikkisilmiä, kardinaalitetroja, betta coccina taistelijoita
catfish freak
Senior Member
Senior Member
Viestit: 619
Liittynyt: 07:20, 01.09.2009
Akvaarioseurat: Akvaario harrastajien nettiseura (facebook), CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja catfish freak »

Juovaoka pistelee tuollaisen poskeensa. En suosittele samaan altaaseen. Tosiaan minunkin mielestäni 500l on minimikooksi jo melko koomista. Ihan hyvin pystyvät olemaan n. 200l akvaariossa.

Nimimerkillä: kokemusta on... R.I.P. Tikku. :(
Chef Omituinen otus tarjoilee tänään muikkusoppaa: Alkuruuaksi 60l ja 40l merivetistelyt pääruuaksi 500l monniallas höystettynä kirjoahvenilla, jälkiruuaksi 110l paludaario ja 60l makiavetinen kutupönttö.
elinavee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 45
Liittynyt: 21:41, 02.01.2012
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Joensuu

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja elinavee »

Tiedätkö yhtään, mikä Tikulle tuli kun kuolo hänet korjasi?
Minulla oli joskus 2000-luvun alussa kaksi nokkamonnia, joista toinen menehtyi ilman silmin havaittavaa vikaa tai muutosta (noin kolme vuotta ostamishetkestä laskien). Nyt hommasin näitä tikkuja itselleni kaksi ja ainakin ruokintaan olen kiinnittänyt enempi huomiota. Omat tikkuni tulevat hanakasti syömään mm. monnitabletteja ja geelejä ja silti nypyttävät laseja ja juurakoita. Eli villiveikkaus kuolemaan oman kohdalla tuolloin olisi ollut aliravitsemus.
200L seurala pikkuisille kaloille: ottoja, piikkisilmiä, kardinaalitetroja, betta coccina taistelijoita
pop-up
Junior Member
Junior Member
Viestit: 122
Liittynyt: 13:49, 21.02.2010
Sukupuoli: Nainen

Re: Juovanokkamonni

Viesti Kirjoittaja pop-up »

syököhän nokkis juurakkoa, onko hampaita ? hauskan näköinen tuttavuus :)
Seeprapleko <3 Kiinnostus monnisiin ja siimapyrstöihin kasvamassa...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”