Ressu kirjoitti:Tuo aasialainen noilla ehdotuksilla ei ehkä ihan uppoa mulle, ainakaan vielä
No, on Aasiasta kotoisin kaikenlaista muutakin kalaa. Millaisista elävistä pidät?
Pikkulasimonnit, pilkkusinisilmät, perhosnuoliaiset ja kyrmynuoliaiset, viirikirjokalat, lasiahvenet, makkarakalat ja painijakalat ovat eksoottisempia asukkaita Aasian suunnalta. Noin esimerkiksi.
Ressu kirjoitti:
Jos noita neontetroja mielisin pitää akvaariossa isomman parven,niin millaisia kavereita niille voisi noista etelä-amerikan kaloista ajatella? Jos siis niistä lehtikaloista luopuisin ainakin. Täytynee suunnata jollekin sivustolle, missä näkisi helpoiten noiden kalojan luokituksia maanosittain.. helpottaisi varmasti tätä miettimistä
![Wink [;)]](./images/smilies/icon_wink.gif)
Jos Markku Varjon
Akvaariokalat-kirjaa ei ole käsillä vielä, se kannattaa hankkia. Siinä kalat on jaoteltu lahkoittain ja heimoittain, mutta jos haluaa etsiä tiettyjen mantereiden lajeja, ne kyllä oppii nopeasti.

Saman heimon lajeja kun hyvin harvoin on kahdella eri mantereella, barbit poislukien.
Neontetroista saa upean parven näin isoon akvaarioon: esimerkiksi 50 kalaa mahtuu vielä helposti, tai tuplasti enemmänkin jos siltä tuntuu. Kovin isoja kalojahan ei silloin parane seuraksi laittaa, jotta neontetrat eivät tule syödyiksi. Pohjalle sopisivat monniset, ja neontetrojen suosimaan viileähköön veteen monnisvaihtoehtoja onkin vaikka kuinka paljon. Imumonneista kävisivät perinteisten partamonnien lisäksi esimerkiksi sievät katinkultamonnit tai harvinaisemmat puroplekot. Pienet ja keskikokoiset kirjoahvenet sopivat pääkalan virkaa hoitamaan. Perinteisten kääpiöahventen (
Apistogramma-suku) lisäksi sopivat vaikkapa rusokirjoahven, avainkirjoahven tai lippukirjoahven.
Neontetrojen ohelle sopisi myös toinen tetraparvi: vaikkapa tulipyrstötetroja, mustatetroja, rubiinitetroja, lipputetroja tai puna-aavetetroja. Vaihtoehtoja riittää kyllä. Suosittelisin myös okamonneja ja banjomonneja, mutta niiden kanssa on riski neontetrojen syödyksi tulemiseen olemassa.