Eheim pro 3 vuotovikoja?

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Kana +-yksipantteri
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1693
Liittynyt: 10:41, 31.12.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Kana +-yksipantteri »

No kyllä ulkosuodattimien pitäisi kestää reilusti pidempään kuin kolme vuotta.
100, 235 ja 525 litraiset seuralat + 50 litrainen rasbora-allas.
Marko Koponen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 20:27, 01.01.2009

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Marko Koponen »

Niin pitäisi, mutta ollaan vähitellen siirrytty kulutustuotteisiin eli tarkoittanee sitä että tuotteen käyttöikä on minimaalinen. Tuote tehdään halvalla, myydään suber edullisesti, myyntimäärät ova päätä huimaavaavia. Eikä edes odoteta että se kestäisi pitkään. Lähinnä teollisuus on lähtenyt markkinoimaan jatkuvuutta että ihmiset ostaisi samaa tuotetta jatkuvasti edullisesti. Näin saadaan hyvä myynti ja lopulta hyvä kate tuotteelle. Ei heitä kiinnosta se kauan se kestää. Riittää kun kestää sen takuuajan.

Siksi pitäisi asiakkaiden panostaa tuotteen laatuun ja hintaan. Halvalla et välttämättä saa hyvää. Tämä ongelma näkyy jo esim. kodinkonekaupassa. Halvimmat pesukoneet, astianpesukoneet, jääkaapit jne. hajoavat jo alle kahden vuoden. Hinta kertoo jo aika paljon myös tuotteen valmistamisesta. Onko käytetty kestäviä kalliita raaka-aineita ja osaamista. Tuo takuukin on usein ihmisille outo käsite. Luullaan että takuu korvaa itse rikotut tuotteet. Eihän se ole selvä valmistusvirhe vaan tuotetta on käytetty väärin.

Mutta asiaan eli tosiaan esim. Eheimin merkkiset tuotteet pitäisi kestää pidempään, mutta olen joissain malleissa valitettavasti huomannut tuon edellä mainitun pulman. Halvalla tehty ei kestä. Sitten on tuo suurin seikka että asiakkaat eivät osaa käyttää tuotetta oikein ja mikä pahinta eivät huolla ikinä! Mm. jääkaappi kaipaa imurontia jäähdytyskoneiston puolelta, kun sinne kertyy pölyä ja jääkaapin sisäpuoli pesua. Pesukone rummun pesua, tiivisteiden huoltoa, pesuainelokeroiden pesua ja sakkasihdin puhdistusta. Akvaariopumppu kaipaavat myös säännöllisesti huoltoa ja pesua. Tiivisteet erityisesti puhdistusta ja rasvaamista. Kuolleentuneet tiivisteet heti vaihtoon. Suodatinmateriaali, propelli jne. keräävät uskomattoman paljon shaissea ja jos näitä ei ikinä pestä tai puhdisteta niin väistämättä laite menee tukkoon. Nämä aiheuttavat huoltamattomana ajan mittaan toimintavikoja.
Deicide
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5126
Liittynyt: 15:59, 27.02.2008
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Ii

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Deicide »

Corydoras kirjoitti: Tuote tehdään halvalla, myydään suber edullisesti

Ei tuo kolmossarja nyt mikään suber edullinen mielestäni ole? Eheimin kompastuskiveksi näyttää muodostuneen tuo vuotava primeripumppu, jonka kanssa ongelmat alkoi jo prof.2028:n kanssa. Itselläni ei ole primerit korkanneet, muttei niitä tule kyllä käytettyäkään. 2 x 2028 ruksuttelee nurkissa ja vajaa 2v. on ollut myös 2078e, eikä senkään kanssa ole toistaiseksi ongelmia ollut. Tuosta tiivisteiden rasvaamisen tarpeellisuudesta on parikin mielipidettä.
Miten voit syödä kalapuikkoja, sekä harrastaa puikkokaloja?
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Suurin syy ainakin 2028:hin huonouteen on huono suunnittelu. Varsinkin tuo primeri on heti toiminta-ajatukseltaan epäonnistunut ja jos joskus vielä tuon otan käyttöön, ensimmäinen toimenpide on valaa se umpeen epoksilla.
/jari
joppe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1358
Liittynyt: 00:33, 13.04.2002

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja joppe »

Mitäs ostelette noita yliteknisiä pskoja. Monta vuotta olen palstalla jankuttanut että pysykää nyt kiltisti vaan noissa classic tason laitteissa. Pääsääntöisesti ne toimii ok. Vaikka vastaan on tullut tapauksia että yksinkertaisuudestaan huolimatta nekin on osalle käyttäjäkunnasta liian teknisiä. Noiden tikitaalihirviöiden kanssa ei seuraa mitään muuta kuin harmeja...
Jos joku luulee ettei esim. eheim osaisi tehdä kestäviä suodattimia niin väitehän on naurettava. Tottakai osaa jos haluaa mutta kun firman ensisijainen tehtävä ei ole tehdä hyviä tuotteita vaan liikevaihtoa ja voittoa. Ikuinen kesto tuo ikuisen nälän. Turha näistä on valmistajaa syyttää. Syytä on ostajassakin. Kaikki pitää saada halvalla tai puoli-ilmaiseksi ja kun halvan ostaa halvan saa. Yksi tärkeä pointti on myös mitä moni ei ymmärrä että takana on ne maailman ajat kuin laatu oli sama kuin kestävyys. Kulutustottumus tutkimukset osoittaa selvästi,että laadun määritelmä on nykyään (vaikeasti määritettävän ja epämuodikkaan kestävyyden sijasta) Imago,toimintojen runsaus,näyttävyys ja trendikkyys jne. Ja tätähän nämä roffa kolmoset g-pisteet ja muut naurettavuudet edustaa. Ja pahemmaksi menee vuosi vuodelta kun yhä lisää toinen toistaan typeriä lisätoimintoja ympätään suodattimen kylkeen tosiharrastajan harmiksi ja lapsellisten riemuksi....
LumiHiutale
Junior Member
Junior Member
Viestit: 52
Liittynyt: 22:59, 29.03.2009
Sukupuoli: Nainen

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja LumiHiutale »

Juuh, kyllä tuo mun Eheim on huollettu ihan taiteen sääntöjen mukaan n. 3kk välein ja tiivisteet tarkistettu ja rasvattu tarpeen mukaan. Kuten Deicide sanoikin, tästä on monta mielipidettä. Nyt nakkasin mokoman murheenkryynin komeassa kaaressa taka-vasemmalle [}:)]
Nykyään tuntuu ongelmana on, ettei edes rahalla välttämättä saa laatua. Mummon vanha pölynimuri pitää kaameeta meteliä, mutta on 25 vuotta vanha ja toimii edelleen. Mun oma dysoni hajos viisvuotiaana. Ennenvanhaan käytettiin osissa paljon metallia, mutta nykyisin kun kurkkaa laitteiden sisälle, ne on täynnä muoviosia.
Joo-o, mutta loistava ketju tämä kaiken kaikkiaan, osasin heti ostaa Classicin tilalle :) Hyvää bisnestä Eheimille tällainen. Kismittää antaa rahaa k.o. firmalle, muttas minkäs teet. Osaa ne kummiski jotain tehdä oikein.
"Ainoa syy ajalle on se, että kaikki ei tapahtuisi samaan aikaan."
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Ehkä eniten ärsyttää se, että tuo proffa 2 olisi pienillä parannuksilla selkeästi parempi kuin classic:it. JOS primeri olisi jätetty pois, hanayksikkö olisi huomattavasti tukevampi ja tiiviste puristuisi kunnolla tuo olisi hyvä suodatin. Eli muuten ihan hyvä, mutta se tärkein eli vesitiiveys puuttuu.
/jari
Nallurainen
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 434
Liittynyt: 00:13, 29.09.2009
Akvaarioseurat: Tas
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Loimaa/Metsämaa

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Nallurainen »

Proffa 2 on hyvä suodin, ei vuoda eikä pihise, kunhan siihen primeriin ei koske,
Itse en koska siihen nappiin edes vahingossa, ikinä ei ole käynnistysongelmia pesun jälkeen, ei tarvii heilutella eikä vatkata, senkun nostaa paikalleen ja pistää käyntiin, tankkaan paketin aina pesun yhteydessä piripintaan.
Anna akvalle pikkusormi ja se vie koko kämpän, vai miten se nyt menikään.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Ei se hanayksikkö kovin hyvä voi olla kun niitä niin paljon vaihdellaan.
/jari
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Ihan pakko ihan pikkasen kommentoida ja ehkäpä sohaista muurahaispesää....
Kun teitä "kuuntelee" mietin, miksi te ostatte aina vaan eheimin suodattimia?
Kun näyttää siltä, että "toimii, jos ei koske primeriin", Vaihdetaan tiivisteitä 2-3kk:n välein, viritellään vadit ja uppopumput , kuuluuko suodattimien toimia niin?... Ymmärtääkseni hyvää ulkosuodatinta ei tarvitse olla rassaamassa jatkuvasti, saatikka varaosia ostamassa.. (tiivisteet lienee varaosia)
Onko muut merkit niin ylivoimaisen huonoja, ettei voi ostaa suodatinta, jota voi käyttää (sen kaikkia toimintoja) huoletta ja monta vuotta. Juu tuolla aiemmin oli jotain esim. fluvalin ja eheimin vertailusta, fluvalia sai olla putsaamassa, kun virtaukset väheni. Hmmm. nyt kuitenkin kuulostaa siltä, että eheimiäkin pitää useasti olla availemassa, kun tiivisteitä pitää vaihtaa. Virtaus ei lopu, ei ennenkuin akvaario on tyhjä tai moottori sammuu. On maku kysymys, haluaako hyvät virtaukset (vaikka lattialle asti) vai vuotamattoman suodattimen.

JBL:n crystal profi on hyvä, fluvalilla on hyviä.. varmaan saattaa tetratec: kin olla ihan ookoo (en tiedä, en ole kehuja kauheesti kuullut) Mutta niin kuin joku tuossa sanoi. Ehehimistä puuttuu tuo oleellinen, eli vesitiiviys! (ei saa toki yleistää!!!)
No kukin tykkää omastaan, mutta eheimistä vaan saa kuulla aika paljon juurikin tuota vuoto juttua.
:D
Juu ja tarkoitus ei ole eheimiä nyt mollata. Itsekin painin tuon ajatuksen kanssa, josko hommaisin ko. suotimen, mutta päädyin toiseen merkkiin...
Ihan uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta kommentoin.. :P
1000 litraa vesivahinkoa
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Eheimissa pitäisi olla parhaimmat mahdollisuudet saada hyvä & hiljainen suodatin. Niiden pitäisi olla suhteellisen tasalaatuisia, fluvalit ja idänihmeet ovat kuin Forrest Gumpin suklaarasia...ikinä ei tiedä minkälaisen saa. (mun tuurilla on tullut aina sellainen fluvali joka ääntää ja ei käynnisty kunnolla). Eli eheimin kanssa ainakin tietää mitä saa.

Tuo jopen väite: "Kaikki pitää saada halvalla tai puoli-ilmaiseksi ja kun halvan ostaa halvan saa." ei pidä sikäli paikkansa, että Eheimin ulkosuodattimet ovat oikeasti kalliita tuollaisiksi muovipurkeiksi. Ja siihen hintaan olisi syytä voida asettaa muitakin odotuksia kuin vesivahinko.

Paras eheim on mielestäni edelleen proffa 1. Se on hiljainen, siinä ei ole tingelitangeli virtausmittareita tai primereitä, siinä on luotettava hana ilman herkästi rikkoutuvia osia ja massat saa koreihin kuten uudemmissakin.
/jari
Deicide
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5126
Liittynyt: 15:59, 27.02.2008
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Ii

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Deicide »

urpojaturbo kirjoitti:Kun teitä "kuuntelee" mietin, miksi te ostatte aina vaan eheimin suodattimia?
Kun näyttää siltä, että "toimii, jos ei koske primeriin", Vaihdetaan tiivisteitä 2-3kk:n välein, viritellään vadit ja uppopumput , kuuluuko suodattimien toimia niin?... Ymmärtääkseni hyvää ulkosuodatinta ei tarvitse olla rassaamassa jatkuvasti, saatikka varaosia ostamassa.. (tiivisteet lienee varaosia)
Useita muita merkkejä kokeilleena, on se hiljaisin ja toiminta varmin kuitenkin ollut Eheim. Eikä noita tiivisteitä tarvitse vaihtaa edes kerran vuodessa. Höpö höpö. Tiivisteet tuskin sen kummempia, kuin millään muullakaan suodatin merkillä. Eikä ole vateja, eikä uppopumppuja.
Onko muut merkit niin ylivoimaisen huonoja, ettei voi ostaa
Minun kokemuksieni mukaan on.
JBL:n crystal profi on hyvä,
Tällaista en ole koskaan omistanut, muttet ilmeisesti sinäkään kovin montaa vuotta?
fluvalilla on hyviä.. varmaan saattaa tetratec: kin olla ihan ookoo
Fluval on ainut suodatin, mikä itselläni korkannut vedet lattialle. Ja näissä jo edellä mainitut ikuiset käynnistysongelmat. Ainakin 304 ja 305- mallit ovat ällistyttävän helposti tukkeutuvia. Tämä taas johtaa lyhyisiin huoltoväleihin, ja kun suodatin ei sitten kännisty, niin ei kiitos. Varmasti menisi, jos ei olisi, kuin yksi allas, mutta useamman tuollaisenkin roskan kanssa tapelleena, olen todennut Eheimin paremmaksi. FX-5 toimi jo ihan OK, mutta lähti myydyn altaan mukana. Tuota olisin voinut käyttää pidempäänkin.
Tetratec oli niin äänekäs, ettei meillä ollut kovin kauaa. Toista en osta ikinä. Joitain muitakin "halpiksia" on käynyt kokeella ja poistuneet miltei yhtä nopeasti, kuin ovat tulleetkin. Eheimit eivät ole itselläni vielä koskaan korkanneet, ja ulkoisia Eheimin suodattimia on käynnissä tälläkin hetkellä kahdeksan kappeletta. Tuskin aivan helposti lähden rahojani hassaamaan muihin merkkeihin.
Miten voit syödä kalapuikkoja, sekä harrastaa puikkokaloja?
urppis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1321
Liittynyt: 18:50, 08.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pohjanmaa

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja urppis »

Tetratec on ollut äänekäs suodatin.. kaikkien mielestä lähes... :)
Mutta tulihan sieltä hirveesti kehujakin eheimille.
Mulla on olllut fluvaleja lähinnä, vuosia. Ulkosuodatin on vanha ku taivas, en saa kait siihen enää osiakaan. Joku 103 tai 105, en tiedä tai muista. Nyttemmin jäänyt pieneksi tähän akvaarioon ja eläkkeelle päässyt. Luultavimmin toimii vielä...
jännityksellä odotan tuon JBL:N suodattimen kanssa, onko hyvä vaiko huono. Tällä hetkellä äänettömästi surruttaa tuolla juwelin kaapissa, hyvin on lähtenyt käyntiin ja kaikin puolin miellyttää. Aika näyttää. Helppo käyttää...
Sinä päivänä kun joudun uppopumpun ostamaan ja saaviin laittamaan, siirryn ehkä takaisin fluwaliin. :D
No jaa.. Maku asia...
1000 litraa vesivahinkoa
Deicide
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5126
Liittynyt: 15:59, 27.02.2008
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Ii

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Deicide »

Enimmäkseen ihmiset kirjoittavat tänne suodattimistaan vasta sitten kun ne porsivat. [;)] Olen lähes varma, että Eheim on käytetyin ja eniten ostettu ulkosuodatin? Toki tämä 2028 primeri alkaa olla jo surullisen kuuluisa, eikä tuo pro 3-sarja näytä tuoneen parannusta. Mutta paljonkohan noita on käytössä toimivana. 2028 pöntöstä olen muuten itsekkin murtanut kerran tuon surkean haperosti tehdyn hanaosan. Myös Eheimin Ecco-sarja on mielestäni epäonnistunut tehottomuutensa ja onnettoman vaikean avausmekanismin ansiosta. Kuten Jari tuolla jo sanoikin, niin Pro. 2 ilman primeriä, Classicin kannentiivisteellä ja hanoilla olisi jo loistava suodatin.
Miten voit syödä kalapuikkoja, sekä harrastaa puikkokaloja?
GeePee
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 20:29, 14.05.2009
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja GeePee »

Itselläni on Eheimin 2075, joka vuoti virtajohdon tyvestä.
Kun suodatinta kunnolla tutkin niin ainoa paikka mistä se voi vuotaa, tiivisteiden ollessa kunnossa, on se primerin alaosa.
Itse en sillä primerilla mitään ole koskaan tehnyt niin päätin kokeilla laittaa sen primerille tulevan putken tukkoon silikoonilla ja nyt toimii ilman mitään vuotoja.

Eihän suodatin edelleenkään ole mikään tehokkain, mutta toimii kuitenkin ilman huolia vuotamisesta.
540 l Etelä-Amerikka allas.
mireea
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 17:06, 30.09.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja mireea »

Noni, täälä kans eheim pro 3 2073 järjästi aamuyöohjelmaa. [}:)] Se pirulainen oli lykänny jostai kannen välistä vedet lattialle vaikka tiivisteet juuri huollettiin ja hanayksikköhin vaihdettiin uuteen, eli ongelma on nyt jossain muualla kun vesi pääsee paikkoihin johon sen ei tarvisi päästä.

Sankokokeiluna pyöri 10min suurella äänellä ja sen nähtävästi vetäisi jostain ilmaa niin et ei pahemmin liikkunut minnekkään.. Huoh, toivotaan et kolmella sisäsuodattimellä pidetään 300L hengissä pari päivää niin että ehtii kunnolla kaivelemana mistä nyt kiikastaa. Pistää vihaksi!
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Todennäköisesti primerin tiivisteessä moskaa tai tiiviste kovettunut.
/jari
mireea
Junior Member
Junior Member
Viestit: 75
Liittynyt: 17:06, 30.09.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja mireea »

ei kai auta ku pistää koko purkki osiin, putsata ja huoltaa koko systeemi ja sen jälkee vasta heittää toivonsa.. ei muuta ku hommii sit
Pantse
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 02:57, 02.03.2008
Paikkakunta: Tuppukylä

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Pantse »

2028 päätti viime viikolla laskea oikein kunnolla vettä lattialle... en alkanut edes tutkimaan, mistä se kaikki tuli... Jos tekisi "salapoliisityön" sen jälkeen, kun vakuutusyhtiön miehet on käyneet tarkistamassa vahingot. "Muutama" litra sitä vettä löytyi laminaattien alta, päältä ja seinän varresta :( Noh... tulipahan nyt tämäkin koettua...

Jos jotain positiivista haluaa etsiä, niin tulipahan pestyä allas kunnolla ja siirrettyä allas talon toiseen päähän :)
nuoruus on lahja, mutta vanheneminen on taidetta...
Matzumisi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 14:18, 23.12.2011
Sukupuoli: Mies

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Matzumisi »

Hei,

Just selvitetty 2073 vuoto, tarkastus/vianpaikannuslista muille saman ongelman kanssa taisteleville. Tämä pätee myös 2071 ja 2075 malleihin.


Ennen radikaaleja toimenpiteitä varmista newbie erheet, eli
-"Letkut löysänä" - niiden o-renkaat saattaa vuotaa, jos letkut tulee pönttöön oudoissa kulmissa ja kuormitus kohdistuu letkujen lukitusyksikköön.
-Varmista, että tiivisteet on puhdistettu.
-Vaihda tarvittaessa kovettuneet tiivisteet ja putket.

Tarkastus/paikannuslista:

1. Irrota laite akvaariosta kallistelematta "pönttöä".
2. Irrota moottoriyksikkö kallistelematta sitä.
3. Kallista moottoriyksikköä lavuaarin päällä - jos sieltä tulee vettä, niin ongelmana EI OLE kannen tiivisteet vaan primerin tiivisteet.
3a. Jos laitteella on takuuta jäljellä, niin se on takuutapaus, koska kyseinen primerin tiiviste ei ole käyttäjän huollettavissa oleva osa.
3b. Jos takuuaika on umpeutunut, tästä löytyy korjausopas. Tarvitset mm. torx-ruuvarin.

http://www.youtube.com/watch?v=WC5BAJocTZc

3c. Jos ei muutenkaan käytä primeria ja haluaa nukkua rauhassa, niin primerin aukon (sijaitsee "propellerin" takana, sieltä puhaltuu ilmaa kun primeria painetaan) voi pistää umpeen vaikka akvaariosilikonilla. Tällöin täytyy vaan varmistaa ettei silikoni jää "propellerin" tielle ja ymmärtää se, että tämän operaation jälkeen primeria ei pysty käyttämään ollenkaan koskaan ikinä.
4. Jos moottoriyksiköstä ei tullut vettä (kohta 3), niin saattaa vuodosta selvitä kannen tiivisteen uusimisella.
Mikkor
Senior Member
Senior Member
Viestit: 862
Liittynyt: 17:20, 23.02.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: loppicity

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Mikkor »

Deicide kirjoitti:

Tuosta tiivisteiden rasvaamisen tarpeellisuudesta on parikin mielipidettä.
Jep mulla 2080 vuodelta -06, ikinä en ole tiivisteitä rasvannut, eipä ole kyllä vuotanutkaan. Mikä lie maanantai kappale :D
Mistä näistä tietää..
Fisutar10
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6209
Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Fisutar10 »

Minulla 2x Proffa 3 ja toimii hyvin. Tiivisteitä rasvailen:). Luulen, että joku satsi viallinen, olen kuullut...
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
mickey2004
Senior Member
Senior Member
Viestit: 862
Liittynyt: 12:20, 12.04.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Jokioinen

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja mickey2004 »

Meillä kans pörrää tossa isoimmassa altaassa pro 3, oliskos vuosimallia 2009...?
Tämä kuului siihen satsiin joissa oli viallinen se kansi (moottori, tmv).
Alkoi vuotaa/oireilla muutenkin, takuuseen meni ja saatiin koko kansi uutena tilalle.
Nyt on toiminut taas kuin unelma :D !
(PS. Koputan puuta jottei tule "ihanan" märkää jouluylläriä nyt sanoin tuon ääneen...)
Kohtele toisia niin kuin toivot itseäsi kohdeltavan
Leiarius
Starting Member
Starting Member
Viestit: 44
Liittynyt: 23:09, 26.07.2011
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja Leiarius »

No joo, kaupan kylkiäisenä tuli uudenkarhea prof3 2075. Suodatinhan itsessään on todella fiksusti tehty ja äärimmäisen hiljainen.
Mutta tunnin kuluttua käynnistämisestä alkoi vesi tippumaan lattialle. Kun ei voi antaa eteenpäinkään rikkinäistä suodatinta, niin iski sitten mielenkiinto että mitä se on syönyt ja mistä se vuotaa.
Ruuvimeisseli käteen (torx 10) ja päälikansi irti. Porasin kuppiterällä 2* 40mm kokoiset reiät primerin molemmille puolille, jotta näen mitä siellä tapahtuu kun suodatin on toiminnassa.
Vuoto havaittiin tulevan primer pumpun tiivisteestä ja päätin purkaa koko moottoriyksikön paloiksi.

Primer pumpussa on todella,siis todella jäykkä jousi joka pakottaa kuormittomanakin useiden kilojen verran pumpun kappaleita/tiivistepintoja erilleen.
Sivuleikkureilla napsaisin n. 2,5 kierrosta pois jousesta jotta se istuisi sinne "luonnollisemmin".

Pumpun vastakappaleita/tiivistepintoja yhteen kokeillessa ei tunnu pehmeää kumimaista kontaktia vaan sellainen muovinen kova kolaus, joten akvaariosilikooni tuli tarpeeseen.
Puhdistin kunnolla tiivistepinnat ja O-renkaat jotka menevät pumpulle, sitten laitoin niihin hyvän kerroksen akvaariosilikoonia, ei kuitenkaan liikaa jottei pumpun toiminta estyisi.

Odotin vuorokauden silikoonin kuivumista ja asensin suodattimen toimintakuntoon.
Nyt Proffa toimii taas normaalisti ja on kahta "sisuskalujen tirkistysikkunaa" lukuunottamatta kuin uusi!
Primer toimii normaalisti, eli silti imen mieluummin suodattimen käyntiin tuloputkesta! :mrgreen:
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Re: Eheim pro 3 vuotovikoja?

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Todella fiksusti tehty=täynnä suunnitteluvirheitä joista osan kuvasitkin ansiokkaasti. Saahan sen kannen pitämään silikonilla, mutta mahtaa olla sen jälkeen aika hauska siivottava .
/jari
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”