Terveeks vaan!
Vajaa viikko sitten tuli hommattua tuollainen 317 litrainen pönttö ja ollut nyt 6 päivää kypsymässä. Parin päästä olis suunnitteilla ottaa ensimmäisiä kaloja, joten päätimpä testata vedenlaadun. Akvaariossa on paljon kasveja ja pari isoa juurakkoa, pienirakeist pyöreää soraa pohjalla, suodattimena eheim 2217, jossa eheimin "makarooneja", vanut ja jotain pelletin ja soran muotoisia suodatinmassoja sekaisin. Veteen on käytetty Aquasafea, plantaminiä, safestarttia ja toruminiä annosteluohjeen mukaisesti. Vesiarvot kuitenkin yllättivät, sillä vesijohtoveden arvot olivat hyvät: Ph 6.4, ja GH lähes nolla, eli erittäin pehmeää. Happaman ja pehmeän veden kalastoa tässä kuitenkin rakennetaan, joten vaikutti hyvältä. Noh, akvaarion tulokset näyttivät ihan hyviltä, nitriitit, nitraatit, kloori ym eivät olleet ongelma, pH:kin näyttikehityskelpoiselta, noin 6.8, mutta sitten se yllätys, KH-arvo oli huikeat 16! Mistä moinen kovuus, kun vesijohtovesi täällä on niin pehmeää? Mikä avuksi?
Miksi vesi niin kovaa?
Valvoja: Moderaattorit
Miksi vesi niin kovaa?
-Nisse
-
- Elite Member
- Viestit: 6209
- Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
- Akvaarioseurat: HAS
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Miksi vesi niin kovaa?
KH on paremminkin puskurointikyky kuin "kovuus". Kovuus on taas tuo GH.
KH-arvosi tuntuu hurjalle. Onko testi varmasti ns. tuore ja kunnossa? Tetran tippatesti? Jos taas tuo KG pitäisi paikkansa, niin tuolla yhdistelmällä ph:n suhde KH:hon hiilidioksidiarvosi on n. 70 yksikköä, joka tappaisi kalat alta aikayksikön. Tuolla suhteella voi karkeasti katsoa hiilidioksidimäärän, joskin muutkin tekijät siihen vaikuttavat.
Hiilidioksidin sopiva arvo on 5-25 mg/l, hieman liikaa on 30 mg/l ja ainakin jo 40 mg/l on pitemmän päälle myrkyllistä sekä 60 mg/l on jo lyhyelläkin altistuksella myrkyllistä.
Eli miten hiilidioksidisyöttösi?
KH-arvosi tuntuu hurjalle. Onko testi varmasti ns. tuore ja kunnossa? Tetran tippatesti? Jos taas tuo KG pitäisi paikkansa, niin tuolla yhdistelmällä ph:n suhde KH:hon hiilidioksidiarvosi on n. 70 yksikköä, joka tappaisi kalat alta aikayksikön. Tuolla suhteella voi karkeasti katsoa hiilidioksidimäärän, joskin muutkin tekijät siihen vaikuttavat.
Hiilidioksidin sopiva arvo on 5-25 mg/l, hieman liikaa on 30 mg/l ja ainakin jo 40 mg/l on pitemmän päälle myrkyllistä sekä 60 mg/l on jo lyhyelläkin altistuksella myrkyllistä.
Eli miten hiilidioksidisyöttösi?
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi
Re: Miksi vesi niin kovaa?
Painovirhepaholainen, kokonaiskovuutta tarkoitin, eli GH:ta. Sen arvo tosiaan sen lähemmäs 16! Kh-arvo muistaakseni jotain 3-6??
-Nisse
-
- Elite Member
- Viestit: 6209
- Liittynyt: 20:10, 25.01.2011
- Akvaarioseurat: HAS
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Helsinki
- Viesti:
Re: Miksi vesi niin kovaa?
Ok, ihmettelinkin....NisseR kirjoitti:Painovirhepaholainen, kokonaiskovuutta tarkoitin, eli GH:ta. Sen arvo tosiaan sen lähemmäs 16! Kh-arvo muistaakseni jotain 3-6??
GH:ta saattaa nostaa esim. pohjamateriaali, josta liukenee esim. kalsiumia kuten se pohjasora ehkä.... Simpukan kuoret ja kipsi...
Akvat: 3x450l, 350l, 240l, 180l, 126l, 2x110 l,64l. Myydään: helmipallo-, sokkelo-, enkeli- ja monte dourado -plekoja, maatiais-, albiino- ja super red -partiksia, hammaskarppeja, Synodontis lucipinnis -ripsimonneja. http://www.fisutar.fi