Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

huupelo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 22:29, 07.01.2011
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Enonkoski

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja huupelo »

Mari kirjoitti:
huupelo kirjoitti:Harmi että lopetti. Pienellä paikkakunnalla ei riitä rahkeet moneen liikkeeseen ja kalan ruoalla ei elä. Tänne puski musti ja mirri kaksi liikettä niin se vie likkeeltä siivun aika tehokkaasti. :|
Niin... Tässä juurikin kärjistyy tämä ongelma, että se eettisyys, runsas tietotaito, hyvä palvelu ja muu tämäntyyppinen panostus ei tuo asiakkaiden taholta liikkeelle riittävää lisäarvoa jotta se kannattaisi. Isompi liike paremmalla valikoimalla ja halvemmalla hinnalla voittaa aina. Miksi siis liikkeenpitäjänä nähdä vaivaa (ellei sitten se omatunto pakota...)?
Täysin totta. Tämän liikkeen lopettamisen jälkeen on ainakin itse ollut hiukka orpona, kun on tottunut saamaan tuotteiden ohella sen irl tuen. Enkä tykkää hankkia hajautetusti, vaan keskittäisin volyymini mieluiten yhteen (kahteen) liikkeeseen. Meillä kun on paljon muutakin eläintä kun kalat, niin nykysellään hankinnat hevosta myöden leviää vähän turhan laajalle.
Riveriana
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1645
Liittynyt: 10:46, 08.11.2010
Akvaarioseurat: HAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja Riveriana »

pleko_88 kirjoitti:Kyllä se taitaa niin olla, että nykypäivänä liikkeitä kovin pieniin kaupunkeihin ei mahdu, hieman isompiin sitten yksi-kaksi ja Pääkaupunkiseudulle muutama. Pärjätäksesi alalla, on sinulla oltava jotain omaa, sitä mitä ei naapurin autotallifirmasta (nettikaupasta) löydy. Elävään kannattaa siis panostaa, mutta myös tarvikkeita olisi hyvä saada haalittua käsiin, sellaisia, joista jäisi itselle riittävä kate..

Mitä kaupunkeihin tulee, niin ainakin oman asiakaskunnan/nettikaupan yms. perusteella uskaltaisin väittää, että Oulu kaipaa kipeiten oikeasti osaavaa liikettä. Sen jälkeen Jyväskylä toiseksi kipeiten. Molemmissa kaupungeissa, kun on ollut paljon liikkeitä aikanaa (ja hyvä valikoimakin), mutta eläköitymisen yms. syiden (jotka eivät riipu asiakasmäärästä) vuoksi kummassakaan kaupungissa ei taida tällähetkellä olla yhtäkään varsinaista akvaarioliikettä..
On muuten kertakaikkiaan mahtavaa lukea tämmöistä tekstiä kauppiaalta! Siis rakentavaa tekstiä ja neuvoja kanssa. Onneksi olen itse siedettävän ajomatkan päässä sekä Tampereelta että Helsingistä, näin on saatu niitä kaloja joita on haluttu. Voisi itku tulla jossain pohjoisemmassa...

Sekin noiden erikoisuuksien kanssa pitää muistaa, että jossain ne eivät vain liiku. Jos nyt otetaan esimerkki lemppareistani taistoista, niin ns. "tosiharrastajat" etsivät erikoisuuksia ja kaipaavat uusia värejä jne. Tavalliselle akvaristille riittää se sinipunainen huntupyrstö, joka sinälläänkin on kaunis kala. Täälläkin on paikallisessa liikkeessä ollut jo vaikka miten pitkään kaunis plakat dragon uros myynnissä, kun tavallisen harrastajan mielestä taisto on iso ja värikäs, eikä pieni ja hohtavan valkoinen.
Aprikoosi
Member
Member
Viestit: 282
Liittynyt: 14:02, 29.07.2010
Akvaarioseurat: PAK
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Harjavalta

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja Aprikoosi »

huupelo kirjoitti:Edelliseen viitaten. Kylläpä vaan voi. Täällä oli naapuri kaupungissa tuollainen osaava ja hyvä eläinkauppa. Tosin tässä pelasi paljon se että omistaja oli koulutukseltaan klinikka pieneläinhoitaja, eli tietotaito pohjautui sieltä.
No periaatteessa, jotta sä voisit arvoida eläinten hoidon tasoa jokaisen lajin kohdalla, sun pitäis taas tietää hirveesti, eikö? ;)
En tiedä valmistuvien tilanteesta, mutta veikkaisin, että on vielä paljon sellasia pieneläinhoitajia, jotka ei ees tiedä, mikä on parasta ravintoa kaneille...
100 l: sinineppareita, tähtipartis ja sukarapuja. MYYTÄVÄNÄ!!!!!
250 l: monnisia, paratiisikala, lehtarit ja partikset.
kala_friend
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 18:30, 21.05.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja kala_friend »

Kirkkonummelta puuttuu eläinkauppa. On siis Musti&Mirri mutta ei myydä A)kaloja, B)eläimiä c) vain tarvikkeita ja ruokaa
Kaloille on aika suppeat valikoimat tuolla M&M liikkeessä. Lähin faunatar on espoo Iso Omenassa. Joudun asioimaan H. Akvaariokeskuksessa joka on erittäin hyvä liike mutten pääse sinne kuin about 3kk välein :|
maximillianna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 13:21, 27.02.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Juankoski

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja maximillianna »

Kuopio-joensuu välimaastossa voisi moinen menestyä. Joensuulaisilta olen kuullut, että valikoimat ovat suppeat siellä päin ja aika pettynyt olen kuopion päähänkin.
Tarvetta olisi;
-Kaloille
-Matelijoille
-Matelijoiden ruuille
-Jyrsijöille
-Jyrsijöiden ruuille
-Vaihtoehtoisille koirien ruuille

Ainainen ei oo on tullut vastaan mm; sirkkojen kanssa.
vokaali
Junior Member
Junior Member
Viestit: 130
Liittynyt: 11:48, 28.04.2008
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja vokaali »

Ehkä se Kuopio olisi sellaiselle liikkeelle täällä idän tuntumassa parempi vaihtoehto. Enemmän ihmisiä ja ymmärtääkseni enemmän akvaarioharrastajiakin. Täällä Joensuussa paras liike on ehdottomasti Tintti, Lemmikkikeskus häviää suurempana, mutta valjumpana. Varmaan noilla pärjätään täällä, eihän mistään sitä täydellistä liikettä löydy.

Joensuusta Kuopioon lienee enemmän liikennettä kuin toisin päin? Itse ainakin tulee Kuopiossa käytyä melko säännöllisesti, koska se on aavistuksen "isompi mesta". :) Samoin Nurmeksesta ym. lähikunnista rahtaudutaan ennemmin Kuopioon. Eriäviä näkemyksiä tästä saa toki esittää.

Mutta ei ainakaan mihinkään kaupunkien "välille", kyllä sen on keskityttävä kertakaikkisesti jonkin kaupungin keskustaan, jonne on asiaa muutenkin.
hoplaa.
kala-Jalmari
Member
Member
Viestit: 311
Liittynyt: 22:23, 03.01.2009
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kurikka

Re: Mistä puuttuu loistava eläinkauppa?

Viesti Kirjoittaja kala-Jalmari »

Seinäjoelta puuttuu.... Faunatar sielä vain on eivätkä ainakaan kaloista tiedä hölkäsenpöläystä :roll:
useita pieniä altaita ,317l , 3 kissaa ja 1 berninpaimenkoira vanhus :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”