63-litrainen allas, ollut kypsymässä nyt viikon verran. Altaassa on karkeaa hiekkaa, mangrove-juurakko (ollut vasta pari päivää), vesi. Suodatin on päällä, ja käytin (ei ehkä olisi pitänyt?) Prodibio Start Up -bakteerivalmistetta (ampulleja) ohjeen mukaan, ja olen laittanut altaaseen pienen kalanruokahyppysen päivittäin.
Maanantaina (5 päivää kypsytystä) vaihdoin jo osan vedestä (n. 20l) koska koko allas haisi erittäin voimakkaasti. Haju oli lähinnä samanlainen, miltä ampullien sisältö haisi, mutta 63 litraa haisee hieman voimallisemmin kuin pari millilitraa ainetta

Liuskatesteillä mitaten muut arvot ovat ihan ok, mutta sekä nitraatti että nitriitti näyttävät edelleen nollaa. Toisaalta valmisteessa sanotaan sen estävän nitriittipiikin muodostumisen...? Olenkin nyt hiukan hukassa sen suhteen, mistä voin tulkita kypsymisen tapahtuneen ja altaan olevan valmis asukkaille?

Asukkaiksi on tulossa tetraparvi ja leväsukarapuja, jotka tietääkseni ovat erittäin herkkiä - eikä tässä nyt muutenkaan ole tarkoitus eläinkokeita harrastaa!

Milloin voi laittaa kasveja (vaikka ensin osan ja loput myöhemmin)? auttavatko kasvit veden kypsymistä?
Kiitos avusta!
