Etulasi hiukkasen pullistunut

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Poisson
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 15:16, 12.01.2009

Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja Poisson »

Tervehdys kaikille foorumilla, ihan uusi akvaristi ja löysin tämän hienon keskustelupaikan...

Ostin jouluksi Juwel 160l altaan ja nyt siellä on kamat sisällä, hiekat, juuret, kasvit ja pari kalaakin, vaikka kuulema vasta muutaman viikon kypsymisen jälkeen kannattaa enempi kaloja laittaa...

Mutta asiaan: akvaario on silikonisaumoilla vaan liimattu ja kun katsoo etulasia pitkin niin selvästi pullistelee keskeltä. Onko tällainen normaalia vai onko kenties minulla joku alustaongelma ? Akva on nyt tukevan kaapin päällä ja vielä akvaarion kokoinen liimapuulevy siinä välissä. Valmistajan ohjeen mukaan tälle ei mitään styroksia tai solumuovia kuulu laittaa.

Pullistuma on noin 3mm kun mittaan etu- ja takaseinien etäisyyden keskeltä verrattuna päätyyn?
Aqualung
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5530
Liittynyt: 13:54, 06.04.2007
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lieto

Re: Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja Aqualung »

Ilmeisesti yläreunasta olet mitannut? Eli kokemuksesta voin sanoa että kuuluu ihan asiaan noissa välituettomissa juweleissa. Lasi on taipuisa materiaali ja tuo 1,5mm taipuma metrin matkalla per lasi ei ole vielä mitenkään hälyttävää. Omanikin kesti vuosikaudet - varmaan kestäisi vieläkin jos keksisi sille käytttöä.
My word's but a whisper - your deafness a SHOUT.
I may make you feel, but I can't make you think.

Liikkuvaa ja liikutettua kuvaa riutastani YouTubessa
Tex
Starting Member
Starting Member
Viestit: 49
Liittynyt: 10:45, 23.03.2009
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Joensuu

Re: Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja Tex »

Akvaariolasin pullistuminen huolettaa vähän minuakin. Juwel Rio 400 pituus on 150 cm ja mittaero yläreunasta keskeltä mitattuna on 12 mm eli molemmissa laseissa on kuuden millin taipuminen. Muovisia poikittaistukia on kaksi, joissa en havaitse mitään erityistä. Allas on ollut nyt käytössä puoli vuotta, eikä taipumista juurikaan ollut ensimmäisten kuukausien aikana vaan vasta nyt.

Minkä verran akvaariolasi kestää vääntöä hajoamatta? Mikähän kohta altaassani fuskaa, kun taipuminen on tapahtunut vähitellen ajan kuluessa? Venyvätkö muoviset poikittaistuet vai...?
kirjoplaty
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1687
Liittynyt: 15:57, 13.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Re: Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja kirjoplaty »

Kai muovi voi venyä? Seuraava ihmetyksen aihe on kyllä että miksi siihen on laitettu muoviset poikkituet? Eivätkö ne yleensä ole lasisia, ja altaan laseja paksummat? Minulla on altaassa yksi lasinen poikkituki, ja sekin on silmäarviolta ainakin 10mm paksuinen.
pivip
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 09:18, 26.06.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vihanti/Lampinsaari

Re: Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja pivip »

Juwel rio 400 on ainakin muoviset poikkituet, vaikkakin luottaisin lasisiin/metallisiin enemmän.
Meillä kanssa huomattiin nyt lievää pullistumista, noin 4mm yläreunan muovikehyksessä. Pitää koittaa mitata lasiakin, että onko antanut sekin periksi. Soitin myös liikkeeseen josta altaan hommasin ja kysyin asiaa. 2-4mm/per lasi on kuulemma ihan normaalia. Pitänee seurailla tilannetta... :|

Onhan ilmeisesti joistakin nuo ihanat muovituet pettäneetkin ja rioista tullut visioineita.. 8O Ei ainakaan kauheesti helpottanut altaan lojaus-pelkoa kun saa noita muovisia poikkitukia kuulemma varaosina :mrgreen:

Ja jos nuo poikkituet heiluu kahdella sormella liikuteltaessa, altaasta vedet puolilleen ja soittoo liikkeeseen josta ostanut...ni saa varaosia XD
~Amor vincit omnia~
jube
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 21:18, 09.03.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kotka

Re: Etulasi hiukkasen pullistunut

Viesti Kirjoittaja jube »

Itsellänikin käynyt samalla tavalla. Huomasin kerran vahingossa, että akvaario pullisteli kunnolla(korkeutta 55cm) ja alkoi sydämestä ottamaan. Äkkiä aloin tyhjentää allasta ja jätin joku 20cm vettä, että kalat pysty vielä suht hyvin uimaan. Kaupasta hain alumiinilistaa, leikkasin kaksi sopivaa pätkää ja taivutin kulmat, sitten pehmusteet kiinni taivutuskohtiin ja akvaarioon tuet kiinni. Toimiva, mutta tarkalla katsojalla osuu silmään. Listaa sai vain n.2metrin pätkissä ja makso joku 25e. Kyllä se akvaario varmaan pullisteluja kestää, mutta kyllä se suht uhkaavalta näyttää.
Pepsi Max, mustaa kultaa
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”