Kypsytyksestä

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
heebo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 17:54, 12.10.2008
Sukupuoli: Nainen

Kypsytyksestä

Viesti Kirjoittaja heebo »

320litrainen allas olisi kypsymässä mutta vähän on ongelmia ilmennyt.
Kaksi viikkoa sitten laitettiin altaaseen vedet, uudet hiekat ja käyttämätön suodatin. Viikko sitten laitettiin muutama kasvi ja pari kantoa, jotka olivat olleet kuivillaan kuukauden. Lisäsin myös PMDD:tä ja pohjalannoitetta kasveille. Ruokaa olemme heittäneet vähän bakteereille kun olemme tällä asunnolla käyneet, mutta emme ole nyt päässeet kuin n. kerran viikossa.
Nyt kun tulimme taas allasta katsomaan niin kannoissa oli melko paljon valkoista (hometta?) haituvaa. Ja nitriittipitoisuus oli noussut 1mg/l, aikaisemmin sitä ei ollut ollenkaan.
Eli mikä kannoissa on vialla? Voiko niitä vielää käyttää? Otin kyllä ne nyt pois altaasta, mutta pitäisikö koko vesi vaihtaa?
Muut vesiarvot on ihan hyvät, KH 9, GH 5, pH 7,2-7,4. Lämpö on n.26 astetta.
Substral
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1394
Liittynyt: 17:24, 21.12.2008
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kypsytyksestä

Viesti Kirjoittaja Substral »

Tuosta tarinasta puuttuu kokonaan ymppi, jostain ne kantabakteerit on saatava. Sen jälkeen sanoisin, että kalanruoka kerran viikossa ei ole riittävästi ruokaa.. Useimmissa kypsytysohjeissa lisätään hirvensarvisuolaa päivittäin. Oma arvio tilanteesta tuon kerrotun perusteella on, ettei altaassa ole typpibakteereja ollutkaan kuin nimeksi ja vähäinen kalanruoka on homehtunut altaaseen ja tarttunut sopivimpaan pintaan. Oletko nitraatteja mitannut?
Pesisin kannot harjan ja kuuman veden kanssa ja pistäisin takaisin.
Eiköhän tämä ollut tässä..
Amethyst
Junior Member
Junior Member
Viestit: 120
Liittynyt: 22:39, 04.04.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Re: Kypsytyksestä

Viesti Kirjoittaja Amethyst »

Ihan normaalia, että uusiin kantoihin ja juurakoihin tulee aluksi haituvaa. Putsaa ja laita takaisin. Ruskeaa piilevää niihin voi myös aluksi tulla, se katoaa ajan mittaan ja myös sopivat kalat syövät pois.
heebo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 11
Liittynyt: 17:54, 12.10.2008
Sukupuoli: Nainen

Re: Kypsytyksestä

Viesti Kirjoittaja heebo »

Lisäsin minä siihen ympinkin joskus viikko sitten, mutta kovin suurta määrää ei alle sata litraisesta saa. Ja ikävä kyllä nyt kesällä ei ole mahdollisuutta laittaa ruokaa joka päivä kun ruokinta-automaattikin on toisessa altaassa. Mutta jospa se siitä.
Ja kiitos tiedoista kantojen suhteen.
Taavetti
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1809
Liittynyt: 15:07, 13.09.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kypsytyksestä

Viesti Kirjoittaja Taavetti »

Kannattaa tutustua seuraavaan linkkikoosteeseen kypsyttämisestä: http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=41&t=67551" onclick="window.open(this.href);return false;.

-----------------------
heebo kirjoitti:Lisäsin minä siihen ympinkin joskus viikko sitten, mutta kovin suurta määrää ei alle sata litraisesta saa.
Kyllä satalitraisestakin ihan hyvän ympin saa.
heebo kirjoitti:Ruokaa olemme heittäneet vähän bakteereille kun olemme tällä asunnolla käyneet, mutta emme ole nyt päässeet kuin n. kerran viikossa.
Sopiskohan tuohon ratkaisuksi jokin "lomaruoka"? :? Kertokaapa tietävämmät.
heebo kirjoitti:Nyt kun tulimme taas allasta katsomaan niin kannoissa oli melko paljon valkoista (hometta?) haituvaa. Ja nitriittipitoisuus oli noussut 1mg/l, aikaisemmin sitä ei ollut ollenkaan.
Eli mikä kannoissa on vialla? Voiko niitä vielää käyttää? Otin kyllä ne nyt pois altaasta, mutta pitäisikö koko vesi vaihtaa?
Ei kannata vaihtaa vettä, eikä kantoakaan olisi tarvinnut poistaa. Tuollainen kasvusto on kypsyksen aikana, ja myös tuoreissa, jo kypsytetyissä altaissa ihan normaalia.
Mikäli huomaat erehtyneesi, olet jo varmaankin oppinut jotain uutta. (oma ajatelma)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”