Omenakotiloallas ja kurkku - samea vesi

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Lea_83
Junior Member
Junior Member
Viestit: 232
Liittynyt: 18:49, 28.06.2007
Akvaarioseurat: Porin Akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pori

Omenakotiloallas ja kurkku - samea vesi

Viesti Kirjoittaja Lea_83 »

Minkä takia kurkun laitto altaaseen muuttaa veden sellaseks ihan ku sinne olis kaadettu maitoo joukkoon?

Samennus alkaa heti kun joku iskee siihen suunsa ja alkaa sitä syödä.
Tätä kestää siihen asti kunnes otan kurkun pois tai se on syöty.

Altaan tiedot:
Litroja 45l
Lämpö: 22-24
Kovuus: 15
Ph: 7,5
NO3 : viimeisen mittaukseen mukaan alle 50
N02: 0
suodattimenena aquaball
Asukkaina pelkästään omenakotiloita.
Pohjana hieno hiekka,kasveina valisneriaa ja kääpiömiekkakasvii

Ainoastaan tässä altaassa on tuo ongelma. Tuolla toisessa 145litrasessa ei tätä ongelmaa ole jos sinne olen laittanut partamonneille kurkkua.
Hypi silmille vaan. Mä puhun omasta kokemuksesta.
waterwoman
Senior Member
Senior Member
Viestit: 580
Liittynyt: 10:28, 25.09.2006
Akvaarioseurat: Lahden Akvaarioseura, Heinolan akvaarioseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Heinola

Re: Omenakotiloallas ja kurkku - samea vesi

Viesti Kirjoittaja waterwoman »

Jos kurkku tai tomaatti on vähääkään ylikypsä, niin tossa lämmössä alkaa ns mädäntyminen, limottuminen ja hajoaminen.
Laitatko sen ilman kiehautusta tai mikrossa käyntiä? Onkohan kenties liian iso pala pienehköön altaaseen?

Kokeile laittaa salaatinlehteä, keitetty porkkanaa tai perunaa, pakastevihanneksia, mutta vain PIENIÄ paloja.
180 l Neonsateenkaarikaloja, tunnnistamaton pienehkö pleko. KALAT SAANEET KODIN
Omatekemiä Tittakoruja facebookissa...kantsii käydä kurkkaamassa ja tykkäämässä ;)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”