Eli mitä ihmettä mä sen kanssa teen ? Vatsa sillä on vedenpinnan yläpuolella n. 2cm. ja välillä se käy sitä "kastamassa" mutta apaattinen on.
Jos tuo lopettaa pitää niin miten noin valtava kala lopetetaan ?

Valvoja: Moderaattorit
Antamani tapa on varmempi, sillä isku kohdistuu tarkemmin. Lisäksi kurkun leikkaus varmistaa kuoleman. Kalat voivat olla aika sitkeitä. Kokemusta on jo ihan kalastusharrastuksen puolelta.Mari kirjoitti:Millä tavalla sen kalan kannalta on parempi napauttaa siltä se taju pois kalikalla, kuin tainnuttaa se napakalla iskulla esim. lavuaarin reunaan
Sillä tavalla, että jos heiluttelet kalaa haavissa pitkin lavuaarin reunoja, niin yhtä suurella todennäköisyydellä kala pamahtaa reunaan maha edellä, kuin niska edellä. Kummassa tapauksessa uskot kalan kärsivän enemmän? Tähdätystä iskusta niskaan, vai vatsa edellä lavuaarin reunaan?Mari kirjoitti:Millä tavalla sen kalan kannalta on parempi napauttaa siltä se taju pois kalikalla, kuin tainnuttaa se napakalla iskulla esim. lavuaarin reunaan? Tulos on kuitenkin sama ja tuo lavuaarin reunaan napautus on jopa nopeampi. Kukin tekee kuitenkin tavallaan. Kunhan kala ei kärsi, kaikki on hyvin.
Mulle tuo kalojen lopetus on ihan luonnollista, johtuen tosiaan kalastusharrastuksestani. Kuitenkin kunnioitan näitä otuksia ja lopetan ne arvokkaasti. En pelkästään leikkaa kaulaa auki, vaan kuten aiemmalla sivuilla olevista kirjoituksistani käy ilmi, tainnutan kalat ensiksi niskaiskulla. Pönttö tai lavuaari ei vain ole mielestäni sopiva tuossa hommassa..Ville K. kirjoitti:Hyvä tavaton sentään, miten hankalaksi kalan lopettamisen voikaan saada. Kalan lopettaminen täytyy hoitaa siten, että siitä on kalalle mahdollisimman vähän kärsimystä, mikä pitää myös sisällään sen, että lopetustapahtumasta on suoriuduttava nopeasti.
Pään irtileikkaaminen ilman minkäänlaista tainnuttavaa iskua (tai kemiallista nukutusta esim bentsokaiinilla) on armeliaiden lopetustapojen listalla kokolailla häntäpään tavaraa. Eläinten lopetustapoja on tutkittu jonkin verran erityisesti koe-eläintekniikkaa varten ja on huomattu, että pään katkaisemisen jälkeen eläin saattaa olla vielä useita sekunteja tajuissaan ilman katkaisua edeltävää tainnutusta. Tästä syystä kala on tainnutettava aina huolellisesti ennen silpomista. Tainnuttavan iskun on oltava todella nopea (ei siis mikään painallus).
Mahtaako tämä nyt olla kovin armeliasta? Ei itellä kyllä kantti kestäisAmos kirjoitti:Ihan pienimmät kalat samoinkuin kotilot ja ravut suoraa kattilaan.
Parempi on ihan käsin liiskata kotilot ja pikkukalat. Ei mitään keittelyitä.tetra-76 kirjoitti:Mahtaako tämä nyt olla kovin armeliasta? Ei itellä kyllä kantti kestäisAmos kirjoitti:Ihan pienimmät kalat samoinkuin kotilot ja ravut suoraa kattilaan.