hummeri ja sen allas

Meri- ja murtoveden akvaariot, kalat, tekniikka ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jube
Member
Member
Viestit: 254
Liittynyt: 21:18, 09.03.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kotka

hummeri ja sen allas

Viesti Kirjoittaja jube »

Eli tuli tuossa mieleen rapualtaan perustaminen ja olisin suunnitellut laittavani sinne hummereista, kun kerran olen tällä hetkellä kalatukussa töissä ja siellähän niitä olis.
Vähän kysyttävää: pitääkö suolaa olla yhtä paljon kuin ihan perus riutalla vai voiko pitää jopa murtovedessä tai jopa makeassa vedessä, tai mikä nyt olisi sopiva ominaispaino.
Kauankohan elävät normihoidolla akvaariossa, kun luonnossa voivat elää jopa sen 70v ja kasvaa 11kg. Ja syövätköhän innolla katkaa, kalaa vai jopa kasvispitoista ravintoa.

Ja lopetan työt nyt joulua edeltävänä perjantaina, joten olisi hienoa jos tietoa tulisi suht ripeästi, jos sitä löytyy. :)
Pepsi Max, mustaa kultaa
KatjaN
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:52, 04.12.2001
Paikkakunta: Kerava
Viesti:

Viesti Kirjoittaja KatjaN »

Varmaan parhaiten saa titoa 'googlettamalla' tuskin kellään on moisesta kokemuksia :D Suurin ongelma on varmaankin veden viilentäminen. Ns. riuttahummerit olisivat varmaan helpompia.
iso5817
Member
Member
Viestit: 318
Liittynyt: 12:53, 27.07.2007
Akvaarioseurat: Suomen merivesiakvaariot (Facebook)
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Ilmajoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja iso5817 »

Ja juuri kalakirjoja lukeneena ;) tiedän kertoa, että hummerit on yleisesti ottaen (siis korjojen mukaan) melko agressiivisia (petoja), joten seura kannattaa harkita tarkasti.

Ihan rapulanhan voi perustaa makeaan veteen (siis makean veden ravuista!) Ovat mielenkiintoista katseltavaa! :)
Olohuoneessa 800:n litran kalakeitto suolan kera.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Jos makean veden altaan saa pidettyä viileänä niin miksipä ei suolavesialtaan? Kyllähän ne SeaLifessäkin pitävät viileää vettä ;) Tuulettimia vaan kehiin, valot jotka eivät puske paljon lämpöä ja pumppujen tehot kannattaa katsoa sen mukaan, etteivät kuluta paljon sähköä pumppaustehoon nähden (ylimääräinen menee lämmöksi). Sitten tietenkin Humskulle ihan oma allas, jonka pitänee olla aikas iso, pohjaltaan vaikka 200x60cm, hummeri kuitenkin kasvaa aikasen isoksi jötikäksi. Sitten varmaan hiekka-/korallimhiekkapohja ja jotain pyöreää kiveä voisi harkita. Elävä kivi voi ehkä haitata niiden liikkumista, ne eivät minusta vaikuta järin ketteriltä... Tietty tekniikan on hyvä olla ala-altaassa, joten sinnehän voi työntää "suodatinkiveä" niin paljon kuin haluaa.

Mutta pääpiirteittäin tuo vaatinee samat vermeet kuin muutkin suola-altaat, valoa ei tarvitse olla yhtä paljon ja tuulettimilla lämpö kuriin. Lisäksi kunnon tuuletus ettei lämpö nouse liikaa ja tuota bakteeritulehduksia sun muita mitä näkee ruokakauppojen hummereilla kesäaikaan.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Meri- ja murtovesi”