Ah, miljoonakaloja! Montako mahtuisi 325 litraiseen?

Synnyttävät ja kutevat hammaskarpit. Miljoonakalat, mollit, platyt, killikalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Shiny^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 18:09, 07.07.2005
Paikkakunta: Helsinki

Ah, miljoonakaloja! Montako mahtuisi 325 litraiseen?

Viesti Kirjoittaja Shiny^ »

Mulla oli aikoinaan milliksiä, mutta kokemattomuuden myötä jäivät "harjoittelukaloiksi", eli ostettiin-ruokittiin-ihmeteltiin mikä tuli :p

Nyt, ikää ja taitoa hieman hankkineena kypsyttelin idean miljoonakala-akvasta. Edelliset kalat saavat uudet kodit ja altaani täyttyy miljoonakaloilla.

Ja kuten tiedän, nämä veijarit lisääntyvät hurjasti ja siksi kyselenkin, kuinka paljon voi rauhallisin mielin pitää 325 litraisessa suunnilleen? :|

En malta odottaa, että akvani saa kaipaamansa väriloiston.. *syvä huokaus*
marinum
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3804
Liittynyt: 15:06, 29.01.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio/Turku

Viesti Kirjoittaja marinum »

Oletko ajatellut mihin saat näitä poikasia sitten sijoitettua?
Läheskään kaikki akvaarioliikkeet eivät huoli niitä edes ilmaiseksi.
Niitä kun on nopeasti altaassasi niin paljon, että laskutaidot eivät enää riitä niitä laskemaan sieltä.
Iso allas tuo toki on joten kyllä sinne niitä kymmeniä menee, tarkkaa määrää on mahdoton sanoa, koska se ei tule pysymään kuitenkaan.
Pelkkiä uroksiakin voi toki laittaa, niin ei ole pelkoa lisääntymisestä.
Muistathan vielä, että ne vaativat keskikovaa ja emäksistä vettä [;)] .
MYYDÄÄN LEHTIKALOJA JA 80x50x50 eli 200 L KULTAKEHYSAKVAARIO
Shiny^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 18:09, 07.07.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Shiny^ »

Jeap, suunnitelmat ovat kyllä jo valmiina, jos tulee liian monia poikasia.

Ja vesiarvotkin on tiedossa, en enään viitsi tehdä samaa virhettä kuin aikoinaan :)
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Jos allas ei ole ihan tolkuton viidakko, millikset kyllä pitävät lisääntymistään itsekin vähän kurissa. :roll: Vaikka ainakaan nuo omani eivät ole kovin hyvin hahmottaneet sitä, että pikkukalat ovat syötäviä.

Tuon kokoiseen altaaseen milliksiä menee... No, paljon. :mrgreen: Varmaankin ainakin kuutisenkymmentä aikuista tai satakunta kappaletta, jos suuri osa on poikasia.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
haukka
Senior Member
Senior Member
Viestit: 782
Liittynyt: 20:36, 07.03.2004
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja haukka »

Kaverilla on 350 litrainen ja sillä on niitä villejä miljoonakaloja. Ne ei ehkä ole yhtä värikkäitä kuin ne jalostetut, mutta kyllä ne sitten lisääntyy. Voisin melkein väittää että poikasineen niitä on siellä reilusti yli 100 ja sano et vaikka se julmasti niitä välillä harventaa ja myy niin silti ne vaan lisääntyy.
lippu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 18:23, 09.11.2006
Paikkakunta: Hki

Viesti Kirjoittaja lippu »

Toi kuulostaa tosi kivalle suunnitelmalle, iso kaunis ja hoidettu miljoonakala-akvaario. Vähän toista luokkaa kun ne perus 60l:t neontetra-miljoonakala sekoitukset kuolevine kasveineen ja muovikoristeineen. :)
Miljoonakal (kuten partamonnikin) on ihan liian vähän arvostettu kala - ja vain siksi, että se on niin helposti lisääntyvä ja selviytyvä. Vähän surullista.

Mutta asiaan. Otat sinne vaikka aluksi pari-kolmekummentä millistä ja annat sitten niiden lisääntyä. Aiotko ottaa kaikki samanlaisia-periaatteella vai keskenään erilaisia ja katsoa minkälaista jälkikasvua sitten syntyy?
Kalojen kannalta olisi varmaan parasta, kun olisi monesta eri paikasta ostettuja/saatuja kaloja, koska lisääntyvät kuitenkin keskenään, niin ei mene sitten niin sisäsiittoiseksi heti.
Helinä79
Senior Member
Senior Member
Viestit: 769
Liittynyt: 20:32, 05.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Merilappi

Viesti Kirjoittaja Helinä79 »

Voin vain kuvitella, mikä upea väriloisto altaassasi tulee olemaan! Ajattelitko ottaa muita kaloja, esim. partamonnia puhtaanapitoon?
Sitä luulisi kysymysten jossain vaiheessa loppuvan kesken, mutta totta on, että mitä enemmän saa tietää, sitä enemmän osaa kysyä.
fazerina82
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 12:35, 24.05.2005
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Perniö

Viesti Kirjoittaja fazerina82 »

Täällä innostuttiin miljoonakaloista vuosien jälkeen. Nyt yli 500l uiskentelee niitä miljoonittain :mrgreen:
Ostin VAIN ( [;)] ) 2 urosta ja 4 narasta ja nyt kuukautta myöhemmin taidan mennä kinuumaan akvarioliikkeen oven taakse jospa he haluaisivat hieman kaloja altaisiinsa :mrgreen:
Akvaariot ovat vieneet sydämeni, lirisee siellä sun täällä ja isompaa tahdon..
pkurki
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 14:29, 10.12.2003

Viesti Kirjoittaja pkurki »

Meillä on 140 litran akvaariossa useita kymmeniä miljoonakaloja, pohjakaloina viisi vihermonnista. Akvaariosta myydään isot kalat pois sitä mukaa kun ehtivät kasvaa. Pyrin erottelemaan sukupuolet eri tankkeihin että voin hallita tuota lisääntymisvimmaa, ostan silloin tällöin pari uutta urosta että ei tule sisäsiittoisia heikkoja kaloja.

Välillä suoraan sanottuna harmittaa luopua kaloista, osa on niin hienoja että ! No kyllä artemialla, verimadoilla, kunnon hiutaleruoalla pitääkin tulla hyvät värit ja pyrstönmuodot.

Pistäisin sinun akvaarioosi pelkästään uroksia valtavan kasan, esim. 50 kpl tai sitten voit ostaa yhden uroksen ja vaikka 3-5 naarasta ja tankki on parin kuukauden päästä täynnä kalaa :)
luruli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 21:26, 18.05.2007

Viesti Kirjoittaja luruli »

minusta olisi hyvä hankki noin parikymmentä enintään. meinaan kohta siellä käy kova vilske.
Shiny^
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 18:09, 07.07.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Shiny^ »

Tein vaihtokauppoja kalojen osalta. Millikset tulivat vanhojen kalojeni tilalle. Kuvassa ei näy kaloja paljoa (liian vikkeliä tuolle kameralla ;) ) mutta vähän saa käsitystä millainen millilä on.. Aikuisia on tällä hetkellä hieman alle parikymmentä ja poikasia sitten senkin edestä :D Pitäisi hakea juu akvaariokaupasta pari muuta ukkoa, niin ei mee heikoiks fisut.

Kuva esiintyy myös akvakuvaketjussa, mutta linkitetään nyt tähänkin.

http://irc-galleria.net/view.php?nick=R ... d=62206475
butterfree
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 20:00, 10.07.2007
Paikkakunta: Kaarina

Viesti Kirjoittaja butterfree »

Minulla nyt kanssa uudelleen iskenyt millikuume ^^ aikoinaan niillä aloitin, sitten oli monta vuotta lehtikalojen kudetusta ja muuta ja sitten puolisen vuotta ilman akvaariota olen nyt elellyt, mutta ajattelin tuon jäljellä olevan 112l altaan tuolta autotallista jälleen esiin kaivaa. Tarkoituksena tehdä siitä miljoonakalojen lajiakvaario, eli ei niiden lisäksi varmaan muuta kuin muutama pohjakala. Poikasia tarkoitus pienimuotoisesti kasvatella, eli en aio alkaa plutrata monen altaan kanssa vaan ipanat saavat selvitä aikuisten parissa. Noista muovisista kelluvista synnytysaltaista minulla ei ole kuin huonoja kokemuksia: sintit karkailevat niistä, emokala stressaantuu ja poikaset ei siellä opi varomaan isompiaan.

Eli antakaas vinkkejä! Varmaankin kannattaa laittaa tuuheita kasveja? Allas on muuten kooltaan 80x40x40cm ja vetoisuus siis tuo 112l. Kuinka monta milliä alkuun ja kuinka monta aikuista saa sitten penskojen kasvettua tuolla kerrallaan pitää? Taviksen partamonnin sijaan haluaisin ehkä joitakin vähän erikoisempia pohjakaloja, jotka eivät olisi kuitenkaan kalanpoikasten perään (söisivät niitä.) (ehdotuksia??)

Riittääkö tuommoiseen akvaarioon 1 loisteputki valaisin (80 W muistaakseni) kasveille? semmoinen siihen on aina kuulunut, ja kasvit ihan kohtuu hyvin voineetkin. Minulla on ollut siihen sekä violetti- että keltasävyistä loisteputkea, kumpi parempi kasveille?

Ainiin ja pitääkö millit virtaavasta vedestä, eli kun uutta suodatinta olen sinne ostamassa niin kannattaako ostaa oikein tehomasiina? en ole viime aikoina kauheasti akvaariopiireissä liikuskellut enkä tekniikkaa tarkastellut, onko nykyään suodattimissa semmoisia vähän pienempiä ritilöitä saatavana ettei millipoikaset menisi suodattimeen? Niin näet usein kävi aikoinaan. :|

Ainiin ja mikä parasta ruokintaa milleille? oliko ne kasvipitoisen ruoan perään vai pätikö se vain platyihin? :?

Niin ja vielä, minulla on tuommoinen kuplia puhaltava huristin, kannattaako se laittaa akvaarioon vai onko siitä mitään hyötyä. Artemioita sillä olen vain aikoinaan hautonut. :o
Perustamisen alla 112l miljoonakaloille omistettu akvaario

Milliharrastajat Turusta päin: Olen kiinnostunut ostamaan huntupyrstöisiä kaloja! jos sinulla on myydä, laita yksäriä tai mailia. :)
seovi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 15:31, 27.02.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kajaani (/Hämeenlinna/Oulu)

Viesti Kirjoittaja seovi »

Eikös se joku suositus mennyt niin että niin monta litraa per kala kuin kala on pitkä. Eli kun milikset kasvavat noin 5-6cm(?) pitkiksi niin esim. 200 litraa riittää (200:5 tai 200:6) 30-40 aikuiselle milikselle... :roll:
Pari karvakorvaa, liian monta litraa vettä ja mies... tärkeysjärjestyksessä ;)
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

seovi kirjoitti:Eikös se joku suositus mennyt niin että niin monta litraa per kala kuin kala on pitkä. Eli kun milikset kasvavat noin 5-6cm(?) pitkiksi niin esim. 200 litraa riittää (200:5 tai 200:6) 30-40 aikuiselle milikselle... :roll:
Jep, olihan tuollainen laskukaava joskus olemassa, mutta nykyään sitä ei enää juuri käytetä epätarkkuutensa vuoksi; useimmat lajit kun ovat tavalla tai toisella poikkeuksia siitä. :roll: Lisäksi nykyiset isot vedenvaihtosuositukset mahdollistavat isommatkin kalamäärät altaassa, kun kalat eivät eri vesikerroksissa uivina vie toisiltaan tilaa. Esimerkiksi tuon 40 milliksen kera 200-litraiseen menisi hyvin vielä pohjakaloja.
Vai miltä kuulostaa ihan tyypillinen 63-litraisen altaan kalastosuositus:
30 pikku rasboraa (30x2 =60 cm)
3 korurihmakalaa (3x4 = 12 cm)
15 pientä monnista (15x3=45 cm)
Ja hyvin mahtuvatkin vielä :D
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3249
Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

butterfree kirjoitti: Eli antakaas vinkkejä! Varmaankin kannattaa laittaa tuuheita kasveja? Allas on muuten kooltaan 80x40x40cm ja vetoisuus siis tuo 112l. Kuinka monta milliä alkuun ja kuinka monta aikuista saa sitten penskojen kasvettua tuolla kerrallaan pitää? Taviksen partamonnin sijaan haluaisin ehkä joitakin vähän erikoisempia pohjakaloja, jotka eivät olisi kuitenkaan kalanpoikasten perään (söisivät niitä.) (ehdotuksia??)
Vetoisuus on muuten 128 litraa. [;)]

Osta vaikka 6 miljoonakalaa ja kaveriksi sitten pikkumonnisia ja albiinopartamonni. Miten olisi? Kasviksi voit ottaa vaikka jaavansammalta.
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
butterfree
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 20:00, 10.07.2007
Paikkakunta: Kaarina

Viesti Kirjoittaja butterfree »

JukkaV kirjoitti: Vetoisuus on muuten 128 litraa. [;)]

Osta vaikka 6 miljoonakalaa ja kaveriksi sitten pikkumonnisia ja albiinopartamonni. Miten olisi? Kasviksi voit ottaa vaikka jaavansammalta.
Voi olla että muistan mitat väärin, voi olla että se korkeus on vaikka 35 cm :O koska muistan joskus aikoinaan laskeneeni sen litravetoisuuden kertomalla mitat. mutta voi olla että olen laskenut väärinkin :D

hmmm albiinopartamonni? enpä ole semmoisesta kuullutkaan. :) onko se yhtä helppohoitoinen kuin tavallinen partamonni? yhtä kova lisääntymään, jos on uros ja naaras?
mitä tuolta luin niin kalleilta vaikuttavat, mutta kiitos hyvästä ideasta :) vastaavasti varmaan poikaset menisivät kaupaksi hyvin, jos niitä innostuisi kudettamaan.
Perustamisen alla 112l miljoonakaloille omistettu akvaario

Milliharrastajat Turusta päin: Olen kiinnostunut ostamaan huntupyrstöisiä kaloja! jos sinulla on myydä, laita yksäriä tai mailia. :)
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

butterfree kirjoitti:hmmm albiinopartamonni? enpä ole semmoisesta kuullutkaan. :) onko se yhtä helppohoitoinen kuin tavallinen partamonni? yhtä kova lisääntymään, jos on uros ja naaras?
mitä tuolta luin niin kalleilta vaikuttavat, mutta kiitos hyvästä ideasta :) vastaavasti varmaan poikaset menisivät kaupaksi hyvin, jos niitä innostuisi kudettamaan.
Noita on ollu palsatalla toisinaan ihan luovutettavaksi astikin, eli ei kannata alkaa mitenkään innolla kudettamaan. Ihan sama kala kuin tavan partis, vain väri puuttuu [;)] .

Kuva
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
butterfree
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 20:00, 10.07.2007
Paikkakunta: Kaarina

Viesti Kirjoittaja butterfree »

Adrianna kirjoitti: Noita on ollu palsatalla toisinaan ihan luovutettavaksi astikin, eli ei kannata alkaa mitenkään innolla kudettamaan. Ihan sama kala kuin tavan partis, vain väri puuttuu [;)] .
aa okkei =D no täällä meilläpäin on kyllä ihan tavalliset partsunkinpoikaset menneet lemmikkikauppoihin hyvin myyntiin, niillä on jopa tienannut :P mutta mutta, millejähän tässä oli tarkoitus kasvatella. :)
Perustamisen alla 112l miljoonakaloille omistettu akvaario

Milliharrastajat Turusta päin: Olen kiinnostunut ostamaan huntupyrstöisiä kaloja! jos sinulla on myydä, laita yksäriä tai mailia. :)
seovi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 15:31, 27.02.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kajaani (/Hämeenlinna/Oulu)

Viesti Kirjoittaja seovi »

Niin tietenkään tuo minun kuulemani sääntö ei sovi jokaiselle kalalajille... Esimerkkinä kultakalat, joille ei missään nimessä riittäisi 20-30 litraa/kala. Itse olen kuitenkin käyttänyt tuota "Xlitraa/Xcm pitkä kala" suuntaa antavana omille kaloilleni (miljoonakalat ja platyt). Siitä en sitten tiedä onko sinne päinkään oikea määrä kaloja akvaarioissani...
Pari karvakorvaa, liian monta litraa vettä ja mies... tärkeysjärjestyksessä ;)
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

seovi kirjoitti:Niin tietenkään tuo minun kuulemani sääntö ei sovi jokaiselle kalalajille... Esimerkkinä kultakalat, joille ei missään nimessä riittäisi 20-30 litraa/kala. Itse olen kuitenkin käyttänyt tuota "Xlitraa/Xcm pitkä kala" suuntaa antavana omille kaloilleni (miljoonakalat ja platyt). Siitä en sitten tiedä onko sinne päinkään oikea määrä kaloja akvaarioissani...
Kyllähän se kutakuinkin toimii silloin, kun on kyse n. viiden sentin mittaisista kaloista, esimerkiksi juuri miljoonakaloista ja platyista. Eiköhän kalamäärä ole kohdallaan, vaikka pohjakaloja toki sopisi lisäksi. [;)]
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hammaskarpit”