Talkoovoimaa haussa TRE

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

maspe
Senior Member
Senior Member
Viestit: 969
Liittynyt: 15:17, 18.08.2003
Paikkakunta: Oulu, Uleåborg

Viesti Kirjoittaja maspe »

ToniR81: Tarkoitatko flyygeliä pianolla? Flyygeli voikin painaa sen 400kg tai reilusti yli, mutta harvoinpa piano painaa paljoa yli 200 kiloa. Googlella pikaisesti katsoin, niin tavalliset kotona olevat pianot painavat 170-210 kg. Tuollainen kyllä menee siinä ja siinä kahdella miehellä kantaen pienen matkaa, mutta en usko että perusmuuttomiehellä menee se kantaen kerrostalon portaita kolmanteen (jne.) kerrokseen. Flyygeliä tuskin kannetaan kahteen mieheen pientäkään matkaa.

No saahan sitä sanoa kantavansa mitä vaan kenen kanssa tahansa, mutta jotakin faktaa kaipaisi tuohon tueksi.

Joka tapauksessa, altaan omistajan murhe kait se on saada kantoapua tarvitsemansa määrän, hän se kuitenkin loppupeleissä sanoo kuka kantaa mistäkin kun näkee tilanteen ja kantoavun.
Anza
Member
Member
Viestit: 431
Liittynyt: 18:33, 19.10.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kangasala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Anza »

ToniR81 kirjoitti:Tottahan toki allasta saa mun puolestani kantaa vaikka 20 ihmistä, mutta sen mitä itse olen kantanut ja nähnyt kun muut kantavat niin mitä vähemmän sen paremmin homma sujuu.
Komppaan.
Silloin kun muutettiin Viherkalaa, kannettiin suurimmillaan 540-litrainen allas kahteen pekkaan, ja minä siis naispuolisena ihmisenä toisessa päässä, eikä tehnyt tiukkaakaan (enkä edes erityisesti harrasta mitään "voimailulajeja" tms. eli siinä suhteessa ihan perus-kategoriaan luokittelen itseni ;)).
Taas kun toisaalta kannoin isoja altaita myös niin että oli 3-4 ihmistä kantamassa niin homma vaikeutui heti. Enemmän väkeä vaan söhlää enemmän.
Ennen joulua hankin itselleni 720-litraisen, ja senkin kantoi kahdestaan kaksi miestä ilman ongelmia.
Toki tuollainen 1500-litrainen painaa jo paljon enemmän kun lasien paksuuskin moninkertaistuu, mutta haluan minäkin tuoda sen pointin esille että jos kantajia on liikaa niin siitä on mielestäni enemmän haittaa kuin hyötyä.
sammari
Junior Member
Junior Member
Viestit: 145
Liittynyt: 22:23, 05.07.2005
Paikkakunta: Satakunta/Pirkanmaa

Viesti Kirjoittaja sammari »

Meillä pyydettiin palokunta ison akvaarion siirtoon ja kaikki 6 miestä oli kyllä tarpeeseen. Ne kirjasi sen avunantotehtäväksi ja maksuksi riitti kahvit. Allas siis noin 1000 litraa, pohja ja kehykset painavaa laivaterästä ja lasit paksuja. Painoa en tiedä. Kyllä sitäkin on joskus 2 miestä siirtänyt, mutta eipä kaksin kauaa jaksa kannatella. Meillä on se jo kaksi kertaa nosteltu ikkunoista, irroteltu ovenkarmeja, hajotettu seinää kannettu ylä- ja alamäkeen ja tehty kaikkea muutakin mitä ei voi kuin ihmetellä tekevänsä muutamaa kalaa katsoakseen [;)]
Panu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 225
Liittynyt: 10:56, 25.11.2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Panu »

maspe kirjoitti:No saahan sitä sanoa kantavansa mitä vaan kenen kanssa tahansa, mutta jotakin faktaa kaipaisi tuohon tueksi.
Aika pahan pistit. Kerran kantokaverin kanssa kannoimme Hellas Helsingin 12. kerrokseen. Perillä sitten huomasimme tulleemme väärään rappuun. Alas ja seuraavasta ylös. Oli lämmin. Vaikea sitä on faktoja heittää pöytään jostakin muutosta, kumma kyllä sitä työtä ei arvosteta niin korkealle, että reportterit pyörisivät jaloissa. Voin kyllä antaa sulle silloisen työnantajan yhteystiedot, jos kiinnostaa nakkaa privaa.
Se suurin ja raskain soittopeli ei välttämättä ole se pahin. Pienikin voi olla hankala viedä, jos paikat on todella ahtaat.
Kiiki74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 581
Liittynyt: 23:09, 26.05.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Kiiki74 »

Meille tuli n.500 litrainen (taitaa vesitilavuus olla sen 470) neljän ihmisen voimin. Kolme miestä ja yksi nainen. Jokainen omassa imukuppikulmassaan ja sitten kun ei mahtunut niin kaksi tippui aina pois mutkissa. Hyvin kaksi ei-niin-riskiä-miestä sen kantelivat. Ja yksin se avokkini on kannellut 250 litraistakin vaikka mun mielestä on jo aikas painava yksinään kannella. 8O Voi ottaa päähän se otteen lipeäminenkin enemmän silloin.
Tyhjänä ja myynnissä on 90 ja 412 litraiset jalustalliset kehysakvat.
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Uppaus

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Mitenkä pääsisi tällä viikolla apuun ihmisiä? Nyt olisi viimeinkin jalusta valmis vailla allasta.

Ilmoittautukaa tähän tai suoraan puh. numerooni 0407473580, niin yritetään sopia semmoinen yhteinen sopiva aika altaan kantoon.

Yritetään saada jostain (?) pari rullakkoa, seuralta imukupit, sekä riittävästi kantomiehiä.
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”