Mitä värikkäitä kaloja?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
nina.rahikainen@pp.inet.f
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 14:33, 30.10.2006
Paikkakunta: vantaa

Mitä värikkäitä kaloja?

Viesti Kirjoittaja nina.rahikainen@pp.inet.f »

Haluaisin värikkään parven seura akvaariooni.
Altaan koko 130 x50 x50.
Nykyinen kalasto:
4 pientä marmorilehtikalaa
7 safiiritetraa
2leväbarbia
1 ruskorihmakala(naaras)
taistelukala&naaras
partamonni
3 piikkisilmää
4 harlekiininuoliaista
Jostain voisin luopuakin. Eli mikä olisi sopiva värikäs parvi uiskentelemaan mukaan ja pohjallekin voisin vielä jotain ottaa. :roll:

[i]Edit: Isot alkukirjaimet lisätty[/i]
Pirtsakka
Senior Member
Senior Member
Viestit: 531
Liittynyt: 20:52, 22.05.2003
Paikkakunta: Halikko

Viesti Kirjoittaja Pirtsakka »

Mikä akvaarion lämpötila on, entä vesiarvot? Riippuu tietysti paljon niistäkin, mitä sinne voi laittaa.

Aika sekalainen seurakunta sulla on tuolla. Lehtikalat vie kyllä tilaa tosi tehokkaasti, että mitään kovin suurta ei tuonne kyllä mahdu, jos et sitten laita lehtareita pois.
Leväbarbit tykkäis pidemmästä altaasta, niistä kannattaa mielestäni aloittaa pois lahjoittaminen. Myös taiselukaloista luopuisin, jos olisin sinä. ovat vähän hurjassa joukossa.

JOs ajatellaan, että luopuisit noista em. niin sitten ottaisin lisäystä parviin safiiritetoille ja piikkisilmille, ehkä jopa harlekiineille. Ruskorihmatytölle pari kaveria, sopiva kokoonpano olisi esim. 1k+2n. Se, että mahtuvatko ruskot ja lehtikset samaan altaaseen, on varmasti myös yksilöistä kiinni.

Tuon jälkeen allas näyttää jo varmasti ihan erilaiselta, parvikalat ovat huomattavasti näyttävämpiä ja usein myös aktiivisempia isommassa parvessa. Olen niin mielikuvitukseton ihminen, että en osaa sulle mitään ihan uutta kalaa sinne alkaa ehdottamaan, muut tehköön sitten sen. Tosin tila rajoittaa kyllä aika tehokkaasti, jos et lehtiksistä luovu.
Serene and silent sky,
Rays of moon are dancing with the tide,
A perfect sight, a world devine -J.Liimatainen/Sonata Arctica-
tantrum
Junior Member
Junior Member
Viestit: 124
Liittynyt: 20:44, 06.04.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja tantrum »

miltäs kuulostas Rusokiilakyljet, pieniä ja rauhallisia. Varsin komeita isompana parvena ( 20+ ) joka kyllä altaasesi vielä mahtuisi hyvin :D

Ohessa kuva omistani.

Kuva
720 l Malawi + 300 l Tanganjika + 96 l Rio Meta + 96 l Malawi poikas-allas + 96 l Tanganjika poikasia + 120 l Malawi poikasia +25 l evakkola
kendau
Senior Member
Senior Member
Viestit: 838
Liittynyt: 11:34, 12.02.2003
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja kendau »

Ei kannata ottaa mitään uusia lajeja, ennen kuin olet vähentänyt ja järkeistänyt altaan nykyistä asujaimistoa. Esim. taistelukalat ovat sen verran hidasta ja rauhallista väkeä, etteivät niille todellakaan ole parasta mahdollista seuraa vilkkaat ja röyhkeät safiiritetrat. Muutoinkaan altaan kalakokooonpano ei ole kovin hyvä. Jos karsisit muutaman lajin pois, niin sitten voisi harkita altaaseen jäävien lajien parvikoon kasvattamista tai yhden uuden altaaseen sopivan uuden lajin hankintaa.

Mutta ykkösasia olisi nyt ehdottomasti altaan kalaston kuntoon laittaminen, ei uusien lajien mietintä.
nina.rahikainen@pp.inet.f
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 14:33, 30.10.2006
Paikkakunta: vantaa

Viesti Kirjoittaja nina.rahikainen@pp.inet.f »

Hyvin näyttävät keskenään viihtyvän.
Rihmis tuli, kun kävi kaverin altaassa liian isoksi. Tetroja oli 14 mut vähensin. Piikkisilmiä otan pari lisää. Lehtikaloista jos/kun tulee pari, ni luovun toisista (tosin kaupan setä sanoi, että mahtuvat kaikki olemaan). Harlekiineja olisi samaisen sedän mukaan menny 6kpl. Taistokin on menos omaan purkkiinsa, kunhan se on valmis. Suht. hyvin on pysyny kyllä tuossa virrassa vireessä, kun kutevat koko ajan.
pH 6.8
KH 3
GH 6
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

No kiva kuulla, että taisto ainakin on muuttamassa omaan asuntoon. Minkähän kokoinen tankki kyseessä, eli voisiko sinne taiston kaveriksi harkita noita rusokiilakylkiä ja vaikkapa piikkisilmiä? Olisi kaunis ja toimiva Aasia-teema. (Tässä nyt ehdottelen, kun itse tuollaisesta haaveksin... :mrgreen: )

Sinne nykyiseen voisit tosiaan ottaa harlekiineille vielä pari kaveria. Ja lehtiksistä kannattaa kyllä jättää vaan se pariskunta, kun toisensa löytävät. Kutiessa noiltakin saattaa alkaa tuota reviirikäyttäytymistä löytyä.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”