Sisustusapua tännekin

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Emmuh
Junior Member
Junior Member
Viestit: 59
Liittynyt: 16:08, 17.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Sisustusapua tännekin

Viesti Kirjoittaja Emmuh »

Ongelma, 80*40*50cm (l, s, k):

Kuva

Tuo on kesällä otettu kuva, tällä hetkellä laiva on siirretty oikeaan reunaan ja tietenkin kasvit kasvaneet melko paljon enemmän.

Näyttää tylsältä ja haluaisin tuon keskellä olevan puskan pois. Mutta mitä tilalle? Nuo punaiset tikut ovat papukaijalehteä, luultavastikin kuolleita. Subwussertang on melkein vallannut laivan kokonaan. En kuuntele ehdotuksia laivan pois lähdöstä, se on lahja veljeltä, joten sen on pakko olla siellä. ;) Pinnalla on myöskin tällä hetkellä paljon limaskaa, valitettavasti ja amerikankilpukoita.

Valaisu: 2x18W(+tulossa heijastimet), Arcadia Original Tropical & Freshwater.
Lannoitus: PMDD, saviturvepallerot ja tänään tehty hiilidioksidi lisäys. Ovatko ok?

Nimiäkään en tiedä, muuta kuin vallisneria, papukaijalehti, subwussertang, kääpiökeihäslehti ja intianvesitähdikki, joten niissäkin saa neuvoa.
:: 360l ::
kiekkoilija
Member
Member
Viestit: 286
Liittynyt: 09:24, 31.10.2005
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja kiekkoilija »

Aivan ensimmäiseksi laittaisin jotain taustaan. Omien mieltymysten mukaan joko kaupallinen kuva tai rytättyä kartonkin tms. Sen jälkeen akvaario näyttääkin jo varmaan yllättävän hyvältä. [;)]

Voisit tuolla veden suosikilla peittää suodattimen...
Tämä harrastus vain rönsyää ja rönsyää...
miuagua
Member
Member
Viestit: 390
Liittynyt: 11:25, 19.02.2006
Paikkakunta: Nastola, LAS

Viesti Kirjoittaja miuagua »

Reippaamman kokoinen juurakko toisi hiukan ilmettä.
Siis korkeussuunnassa isompi juurakko.
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Komppaan edellisiä. Iso puska suodattimen eteen ja laiva suunnilleen sen viereen keskellä. Toiseen takareunaan voisi sitten laittaa ison juurakon, johon kiinnittäisi jaavansammalta muutamiin kohtiin pieniä tuppoja. Sitten noita valluja vaikka sen juurakn vierelle keskelle akvaa, enne kuin alkaa se pusikko.

Tausta olisi hyvä saada. Ihan must/tumman sininen kartonkikin voisi olla nätti, kalat ja kasvit korostuu hyvin sitä vasten.

Tuohon eteen olisi kiva saada jotain pientä. Vaikkapa apilasaniainen Marsilea hirsuta tai Hatturuoho tai Cardamine lyrata (ei millään muista mikä tuon nimi oli suomeksi [:I] ). Tuo kasvi on tosi kiva etualalla, kun sen varret painaa maahan pienin välimatkoin -> tulee kiva matto.

Noi anubiaat (muistaakseni näin niitä, vähän huono muisti köhköh [:I] )voisi sitten siirtää yhdeksi isoksi kasvustoksi sen tulevan kannon eteen.

Sitten jos haluaapi näiden seuraksi voi lisätä johonkin jonkin punaisen valopilkun, kuten punainen tiikerilumme Nymphaea lotus (onnistuu pieneenkin akvaarion kanssa, kunhan muistaa karsia) tai Rusolehti Ludwigia repens "Rubin" tai Ruskomelalehdet.

Pointti: lisää kasveja, tausta ja kanto + samanlaiset kasvit yhteen nippuun.
I'm #1 so why try harder?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”