Pallokaloihin hurahtanut. Onko totta?

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Pallokaloihin hurahtanut. Onko totta?

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Onko siis totta että pallokalat ovat myrkyllisiä? Miten ne siis ovat myrkyllisiä? Syödessä? Vai jos se puree? 8O
No mutta tässä kyssiä pallokaloista.

1. Mitkä vesiarvot pallukoilla olis?
2. Mitä palloja, ja montako 140 litraiseen voisi heittää. En aio ottaa altaaseen muita fisuja.
3. Lämpötila?
4. Onko mitään suomenkielisiä linksuja missä olis lisätiatoo pallokaloista.
5. Harrastajilta tuskin palloja saa, koska on niin, niin vaikea kuulemma saada lisääntymään. Siis, mistäs nuo pallukat sitten saa?
6. Tiedän että siellä pitää olla paljon kasveja, suoranainen viidakko, mutta ei pidä unohtaa uimatilaa. Pitääkös nuo ovasta vaiko pienehköstä virtauksesta. Mulle sanottu että pienestä.

Tässä lisäkysymys; Nehän imaisee ittensä täyteen vettä säikähtäessään. Nehän voi imaista myös ilmaa, kuinka monelle on käynyt, että on imaissut ilmaa massuunsa?

Kiitos etukäteen, jos joku vaivautuu vastaamaan. :mrgreen: :mrgreen:
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Ihan ensin pitäisi tietää, että mihin kaikista pallokalalajeista olet hurahtanut? Niitä kun on kovin monenlaisia, joten ilman sellaista tarkempaa lajia voi antaa vain aika yleistäviä vastauksia.

Pallokalalajeista ainakin osa on ihan varmuudella myrkyllisiä, muistaakseni joidenkin lajien kohdalla homma meni niin että ovat luonnossa myrkyllisiä, mutta vankeudessa eivät. Myrkyllä on kuitenkin merkitystä vain jos kalan syö, purema ei siis ole vaarallinen. (Ellei pallo satu olemaan sen verran iso, että saa hampaillaan tuhoa aikaan, mutta eipä semmoisille enää sormia tarjoillakkaan)

Vesiarvot riippuvat tietysti lajista, mutta käsittääkseni nämä yleiset makeanveden pallukat tykkaavat siitä perinteisestä pehmeästä ja hieman happamasta vedestä, eli siitä mitä Suomessa yleisimmin suoraan hanasta tulee.

140 litraiseen sopisivat ainakin kääpiöpallokalat, joita voisi ottaa reilunkin parven, tai sitten punapyrstöpallokalat, joita myös mahtuisi useampi yksilö. Tai jos yksi ainoa pallo kiehtoo ajatuksena, niin vaikkapa kyhmypallokala mahtuisi tuonne mukavasti möllöttämään. Eli kunhan lajin päätät niin sitten voi katsoa määrää tarkemmin.

Lämpötilakin on lajikohtaisesti päätettävä juttu, mutta ei niin oleellinen, lämmitinhän sen sitten säätää.

Tämän foorumin haku-toiminto auttaa löytämään todella paljon keskusteluja ja tietoa pallokaloista, suosittelen tutkimaan ainakin sitä. Tässäpä myös yksi sivusto http://pallokalat.tripod.com/

Pallokaloja saa (lajista riippuen tietysti) ainakin parista Helsinkiläisestä liikkeestä ja monet akvaarioliikkeet ovat kyllä valmiita palloja myös tilaamaan jos tukusta vain löytyy. Kunhan tiedät lajin, niin kyllä joku sitten osaa neuvoa mistä niitä helpoiten saa.

Kasvien määrä ja sisustus muutenkin on taas sitten ihan niistä palloista kiinni. Esimerkiksi omani tuhoaa kaikki kasvit, mitään viidakkoa ei voi edes kuvitella ja virtausta saisi kyllä olla vielä enemmänkin. Yleisesti ottaen pallot ovat parempia uimaan kuin miltä näyttävät ja ainakaan kimalaispallokaloja ei kovakaan virtaus häiritse. Eli ihan lajikohtaista tämäkin.

Tuo ilman imaiseminen mahaan ei ole pallolle hyvä juttu ollenkaan ja itse olen pyrkinytkin siksi aina siirtämään pallokalan veden alla. En tiedä onko tuo sitten liiankin varovaista, mutta en siis kimalaispallojenkaan kanssa siirtänyt niitä altaasta toiseen haavin kanssa, vaan pakesterasiassa veden alla. Nykyistä palloa (T. miurus) taas ei voi haavissa siirtää kun haavi on sitten entinen. Koskaan en ole itse pallon nähnyt pullistuvan, herkyys siihen tuntuu myös vaihtelevan lajin ja jopa yksilöiden välillä.

Onnea hienosta kalavalinnasta, pallot on tosiaan semmoisia, että kun niihin hurahtaa niin muut kalat on enää "vaan kaloja". :mrgreen:
Dixi et animam levavi.
Nib
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 16:41, 06.07.2006
Paikkakunta: Sjk

Viesti Kirjoittaja Nib »

mysli kirjoitti:Onnea hienosta kalavalinnasta, pallot on tosiaan semmoisia, että kun niihin hurahtaa niin muut kalat on enää "vaan kaloja". :mrgreen:
Mä yhdyn tähän aivan täysin. Sama juttu on käynyt myös meille.. Ja lisää on tiedossa. [;)]
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Kyhmypallokala olis kiva. Semmottee "mamman pikku mussukka" sinne. :roll: Eikös tuo "möllöttäjä" kuole yksinäisyyteen? Niin kävi meillä ku toinen undulaatti kuoli, toinen kuoli perässä. :cry:
Seuraavaks ko meen jonnekki misson akvaarioliike nii kysäsen kyhmypallokalasta.

Kiitos, mysli! :D
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Kyhmypallokala taitaa ennemmin kuolla kaksinaisuuteen :mrgreen: . Agressiivinen kala tuskin kaipaa seuraa jollei se sitten halua saada/antaa turpaan oikein kunnolla. Undu taasen on pariskuntana/ryhmänä viihtyvä lintu eli aika huono vertauskohta.

Muoks: Kyhmypallot voivat sitten olla ihan tilaustavaraa ja saatat joutua pahimmassa tapauksessa odotelemaan omaasi muutaman kuukaudenkin.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Siihen 140-litraiseen voisi myös mahtua murtoveden pallokaloista rengaspallokala, lempinimeltään kasipallo, joita oli pantteripallokalojen lisäksi vielä vähän aikaa sitten Helsingin Akvaariokeskuksessa. Niitä voi pitää pienessä parvessa.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Ja nehän yleensä syövät "Surviaisia". Minähän en niinhin ole perehtynyt. 8O
1. Mistä niitä saa?
2. Voiko niitä ns. kasvattaa?
3. Ei maksa kuulema paljoo, mut paljo nuo örkit keventää lompsaa?
4. Sitte, että MITEN niitä voi kasvattaa? Onko vaikeeta?
Siitäkin sitte tietoo. :roll:
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Tuleva kirjoitti:Ja nehän yleensä syövät "Surviaisia". Minähän en niinhin ole perehtynyt. 8O
1. Mistä niitä saa?
2. Voiko niitä ns. kasvattaa?
3. Ei maksa kuulema paljoo, mut paljo nuo örkit keventää lompsaa?
4. Sitte, että MITEN niitä voi kasvattaa? Onko vaikeeta?
Siitäkin sitte tietoo. :roll:
Kysytkö nyt palloista vai survarista? No, vastaan ajatelen että kysyt survarista :roll: .
1. Surviaista saa pakasteena ja kuivattuna (sekä satunnaisesti elävänäkin) akvaariokaupasta.
2. Jollei survaria niin kaikkea muuta elävää ruokaa voi kasvattaa, kuten kotiloita ja marmorirapuja. Joku isomman pallon omistaja saisi muuten kokeilla että miten akaattikotilon kakarat maistuu, kääpiöisille kun nuo ovat lähtöönsä jo kamalan suurta ruokaa.
3. Ovathan nuo hinnakkaampia kun vaikka neontetrat (pallot siis) mutta halvempia kuin harvinaiset plekot. Summassa varmaan 5-9€ kääpiöpallo, ~10-15€ kimalaispallo tai punapyrstö. Harvinaisemmista en osaa sanoa ja nuo ovat tosiaankin kappalehintoja, parvi kääpiöpallojakin voi siis maksaa 100€ mutta kuka niitä pakottaa kerralla ostamaan :D? Ruoka taas on halpaa, surviaislevy muutaman euron, kuivahyönteiset halvempia kuin vastaavan kokoiset purkit hiutaleita.
4. Miten voi kasvattaa mitä? Palloja voi saada lisimään mutta kudun onnistuminen poikasiksi on vaikeaa. Muutama pasltalainen on saanut onnistuneesti kääpiöpalloja myyntiin asti, ja ainakin RoopeB sai jonkun harvinaisemman pallukan (pisama?) kutemaan mutta se tyssäsi siihen. "Säkäkutijoita" ovat ;). Elävää ruokaa tas voi kasvattaa monin tavoin, riippuu ruoasta.

Tässä vaiheessa jo alan saarnani mm. kääpiöpallojen ruoasta. Täsysikasvuinen käppänä voi paastota muutaman vrk ongelmitta ja oppii syömään uusia ruokia. Puolelleen pitää voittaa yksi utelias yksilö jokamaistaa kaikkea. Kateus on vahva ajava voima, pien muutkin tulevat ihmettelemään että "mitä syötävää tuo muka on löytänyt". Pakastesurvari on kiva lisä ruokaan, niinkuin ihmisillä vaikka mansikkahillo, mutta ei sitä syömällä voi elää koko elämäänsä terveenä. Repertuaaria laajentamalla selviää helpoimmalla, voi unohtaa vitamiineilla pelaamiset ja keskittyä olennaiseen eli pallukoiden ihailuun :D. Meillä onnistuneet ruokakokeilut ovat seuraavanlaisia, näitä kaikki syödään jatkuvasti (osa tosin nk. sesonkisafkoja)

- Pakastesurvari
- Pakastekatkarapu
- Pakasteartemia
- Kuivattu survari
- Kuivattu artemia
- Kuivattu torvimato (tubifex)
- Kuivattu krilli (tää vähän tökkii vielä, kyllä se siitä...)
- kaikki elävät otukset jotka ovat alle 0.5cm pituisia, mukaanluettuna xs-sirkat.
- Kaikki elävät selkärangattomat otukset jotka elävät vedessä (sukaravun kakarat, marmoriravun kakarat, sääskentoukat yms. keväiset lammikko-otukset, erilaiset kotilot)

Eikä siihen vaadita kuin pinsetit, hermoja ja aikaa, todella paljon aikaa. Niin ja meidän tapauksessa erittäin ennakkoluuloton pikku pallopoika nimeltä Silmäpuoli Simo aka. Simppa. Simppa oppi nopeiten ymmärtämään että pinsetit=ruokaa ja tuleekin näpsimään tyhjiä pinsettejä jos ne vahingossa altaaseen laittaa ;).
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Tuleva kirjoitti: Seuraavaks ko meen jonnekki misson akvaarioliike nii kysäsen kyhmypallokalasta.

Ihan sillälailla vihjeenä annan, että ei pallokaloista kovin monesta akvaarioliikkeestä kannata kysyä. Tai siis saatavuutta ja hintaa toki voit kysyä mistä vain, mutta hoito-ohjeet, allastoverit, aikuiskoko ja oikea laji on sitten sellaisia, että muutamaa poikkeusta liikkeissä lukuunottamatta noiden selvittäminen pitää ottaa ihan omalle vastuulle.

Palloissa on tosiaan seuraa kaipaavia ja ihan erakoita, omanikin on tuommoinen, että jos altaaseen tahtoo jotain muuta elävää seuraksi laittaa, niin se on selkeästi vain ruokaseuraa, niinkuin ravinnon muodossa. Kaikkea purraan ainakin kerran.

Sitäkin kannattaa miettiä, että tahtooko vilkkaan kalan, joka on esillä jatkuvasti, pienen parven, jonka arvojärjestystä voi seurailla vai tosiaan sitten hyvinkin paikoillaan olevan yhden hiljaisen yksilön. Pallokalalajeissa on yhdistäviä piirteitä jonkin verran, kuten kiinnostus altaan ulkopuolisia tapahtumia kohtaan ja omalaatuinen uintityyli. Sitten on niitä erojakin, joitain lajeja näkee harvoin edes kokonaan esillä, toiset taas tuijottavat etulasista herkeämättä takaisin uteliasta altaan ihailijaa.
Dixi et animam levavi.
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Sellattee tuijottava olis kiva. :D Nokka kiinni etulasissa. :roll:

Mitäs muuten sitten pitää tehdä, jos pallo imaisee itsensä täyteen ilmaa?
Puristaa ilma ulos, vai odottaa? :frown:
itaki
Member
Member
Viestit: 357
Liittynyt: 00:03, 14.04.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja itaki »

Tuleva kirjoitti:Mitäs muuten sitten pitää tehdä, jos pallo imaisee itsensä täyteen ilmaa?
Puristaa ilma ulos, vai odottaa? :frown:
Etkai kysy tosissasi :roll:
Eihän pallokala, niinkuin mikään muukaan kala, mikään ilmapallo tai pesusieni ole. Pullistuminen on joko vahinko (ruuan yhteydessä pinnalta haukattu ilma) tai useimmiten paniikki/uhkailu/varokeino. Jos kala on jotain pelästynyt ja pullistuu, niin ei siihen pidä koskea. Ainoa keino on odottaa josko pullistuja saa "itsensä tyhjennettyä", aina tämäkään ei onnistu.

Aamulla esimerkiksi näin nopean tapahtumasarjan; kärttyinen pikkupallo nappasi mahasta kiinni ohi uiskentelevaan toiseen palloon. Hampaiden välissä ollut pallonen pullistui aivan mahdottoman kokoiseksi, olin jo varma että nyt tulee loppu. Tilanne kesti muutamia sekunteja (lue=tuntui ikuisuudelta), lopulta kun toinen pallo irroitti otteensa pullistunut palasi normaaleihin mittoihinsa.
Kyllä säikäytti näin sivustakatsojankin :|
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Yleensä pallokalat pullistuvat vain vedessä ja selviävät siitä omin avuin, mutta jos niin kävisi että kala pullistuisi täyteen ilmaa eikä näytä siitä tyhjenevän niin suosittelisin että painat sen varovasti ja hellästi pinnan alle, ettei kala vain kellu pinnalla.

Minulla on ollut muistaakseni 7 eri lajia pullistuvia kaloja n. 7 vuoden aikana eikä koskaan ole käynyt niin.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
mysli
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1308
Liittynyt: 15:15, 06.06.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja mysli »

Tuleva kirjoitti:Sellattee tuijottava olis kiva. :D Nokka kiinni etulasissa. :roll:
No sitten melkeen miettisin niitä kääpiöpalloja, ne on juurikin tuommoisia. Pullistumista en ole itse ikinä edes nähnyt yhdenkään pallon tekevän ja veden alla ne voivat imaista itsensä täyteen vain vettä. Se ei suinkaan ole sellainen ilmiö jota todennäköisesti edes pääsisi näkemään, puhumattakaan että siitä sitten pitäisi olla huolissaan.

Jos jokin yksittäinen asia on sellainen, joka pallojen kanssa on tuottaakseen päänvaivaa, on se ruokinta. Monipuolisen ja riittävän kovan ruuan tarjoaminen voi alkuun herkästi nirsoilevien kalojen kanssa olla jonkinmoinen haaste, mutta kun henkisesti valmistautuu kotiloita ja/tai pieniä rapuja vaikka kasvattamaankin ja sitkeästi uusia ruokia tarjoamaan, niin ei sekään ongelma ole.
Dixi et animam levavi.
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Ajateltiin tänään pyydystää kamun kaa murkkuja, mutta sitte hokattii että se kuningatarhan niitä "poikasia" tekee.
Mutta nyt olen kasvattamassa kierteisiä akvaariossa, pallolle. :roll:
Mitä muuta näin pyydystettävää ja viljeltävää olis?
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Tuleva kirjoitti:Mitä muuta näin pyydystettävää ja viljeltävää olis?
Adrianna kirjoitti:- kaikki elävät otukset jotka ovat alle 0.5cm pituisia, mukaanluettuna xs-sirkat.
- Kaikki elävät selkärangattomat otukset jotka elävät vedessä (sukaravun kakarat, marmoriravun kakarat, sääskentoukat yms. keväiset lammikko-otukset, erilaiset kotilot)
Kierteiset eivät ole ihan parasta hampaidenkulutusravintoa palloille superkovan kuorensa takia. Pallot eivät hampaitaan niissä kuluta, nappaavat kuorestaan ulos kurkistavan kotilon vain suuhunsa.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Mitäs sitten? :mrgreen:
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Katso kotilo-topic http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=26049

Voit myös kasvattaa erilaisia rapuja kuten marmorirapuja tai jotakin niistä kovin arvokkaistakin sukarapulajeista. Pienille kaloille pieniä rapuja ja isommille isompia :D Itse en ole kokeillut kuin marmori-ja sinirapujen pitämistä, ja voin sanoa että kansilasit ovat välttämättömät, muuten ravut kiipeävät ulos altaasta ja kävelevät pitkän matkaa asunnossa ennenkuin kuivuvat kuoliaaksi.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

Miten pallokalojen omistajat ovat hoitaneet lomaruokinnan? Joku käy antamassa sapuskaa? Ruokinta-automaatti ehkä kävisi, jos pallot oppivat kuivattua survaria syömään, mutta jos ei, niin siinä meneekin jo sormi suuhun.

Kun itsellä tekisi kanssa kovasti mieli kääpiöpalloja, mutta kun toistaiseksi asuu yksin, poikakaveri sen verran kaukana enkä tästä kaupungista hirveänä väkeä tunne, niin ei oikein ole sitä ruokkijaa saatavilla.
RPekka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1313
Liittynyt: 21:53, 23.09.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja RPekka »

Malys kirjoitti:Miten pallokalojen omistajat ovat hoitaneet lomaruokinnan? Joku käy antamassa sapuskaa

Kun itsellä tekisi kanssa kovasti mieli kääpiöpalloja
Juu. Kääpiöpallotkin pärjäävät pitkän viikonlopun (3 vrk) ilman hoitajaa ja viikon reissulle riittää yksi tai kaksi ruokintakertaa.
Hän joka sanoo ettei koskaan pidä antaa periksi, ei hyväksy elämän realiteetteja.
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

Tuo tieto helpotti kummasti, kiitokset. Ehkä sitä sitten helpommin saisi ruokkijan, jos hänellä tarvitsisi käydä noinkin harvoin vain. Täältä olin vain lukenut, että noin pienet sintit eivät pärjää kauaa ilman ruokkijaa.
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Minä olen välillä poissa 6 viikkoakin yhteen menoon (työharjoittelussa laivalla) ja kalat ovat kääpiöpalloja myöten selvinneet ilman ongelmia kun lomaruokkija käy n.3 päivän välein antamassa surviaisia.
Sen lisäksi voi tietysti laittaa akvaarioon kotiloita ennen lähtöään, ne kun elävät siellä vettä pilaamatta kunnes päätyvät ruoaksi.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Mon-ni
Junior Member
Junior Member
Viestit: 71
Liittynyt: 12:32, 01.04.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Mon-ni »

Minä hoidan kääpiöpallojeni ruokinnan kippaamalla sinne ennen reissuun lähtöä kasan kotiloita. 4 päivää olin poissa ilman ruokkijaa ja eivät nuo pikkuiset olleet edes laihtuneet. Kotilot tosin näyttivät kadonneen. ;)
Pallokalat veivät järkeni.<3
Tuleva
Junior Member
Junior Member
Viestit: 84
Liittynyt: 15:47, 15.07.2006

Viesti Kirjoittaja Tuleva »

Ei kai nuo sitten kovinkaan tarkkoja ole siitä milloin ja kuinka paljon ruokkii. :mrgreen:
RPekka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1313
Liittynyt: 21:53, 23.09.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja RPekka »

Tuleva kirjoitti:Ei kai nuo sitten kovinkaan tarkkoja ole siitä milloin ja kuinka paljon ruokkii. :mrgreen:
Semmoisia nuo luonnon eläimet tuppaavat olemaan. Syövät mahan täyteen aina tilaisuuden tullen ja lopun aikaa etsivät että missä ihmeessä sitä ruokaa on.
Hän joka sanoo ettei koskaan pidä antaa periksi, ei hyväksy elämän realiteetteja.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”