Leväkatkaravut

Muihin ryhmiin sopimattomat kalat (sateenkaarikalat, sädekalat, pallokalat jne.), mukaan lukien muut "örkit".

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
nanina
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 12:48, 22.06.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Leväkatkaravut

Viesti Kirjoittaja nanina »

Antakaa joku viisaampi vinkki, mitä rapusia voisin ottaa altaaseeni. Allas 170L. Kalasto: partaimumonni, 6 albiino monnista, 4 mustaa mollia, 6 neontetraa. Ja jos jollain myynnissä leväkatkaa, niin laita viestiä.
Hei Haloo!
Psykedelia
Junior Member
Junior Member
Viestit: 172
Liittynyt: 14:56, 17.12.2005
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Psykedelia »

Ensinnäkin se on partamonni ei partaimumonni. Toisekseen eikös mollit tarvitsis kovempaa vettä kun neontetrat, monniset ja partis?
_Marjana_
Member
Member
Viestit: 498
Liittynyt: 23:24, 26.10.2005

Viesti Kirjoittaja _Marjana_ »

Psykedelia kirjoitti:Ensinnäkin se on partamonni ei partaimumonni. Toisekseen eikös mollit tarvitsis kovempaa vettä kun neontetrat, monniset ja partis?
Kyllä näin on. Mollit tarttee kovempaa vettä kuin muut akvaariosi asukkaat. Ja jos tahdot ottaa jotain rapuja joudut kovettaa vettä entisestään. Joten eiköhän kannata kattoa ensin se kalasto ravuille sopivaksi ja sitten miettiä mitä rapuja otat....
Tell me why we build castles in the sky?
aquasol
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1376
Liittynyt: 21:01, 20.02.2003
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja aquasol »

Eipäs nyt tyrmätä het kättelyssä 8-)
Nuo neontetrat ovat väärässä vedessä. Tai mistäs minä tiedän millaista vettä kysyjällä on, mutta jos pH on n. 7,5 ja dH ~20, niin kaikki muut pärjäävät/viihtyvät. Mielestäni siellä menisi jokin leväkatkarapukin vesiolojen puolesta. Tosin, kun en noista molleista tiedä, pistänevätkö rapuset ruokalistalle? Mutta ne toisessa threadissa kaipaamasi lehtikalat eivät kyllä mitenkään perin mahdu altaasesi. Niille tarvitaan väh. 250-litrainen amme.
nanina
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 12:48, 22.06.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Leväkatkaravut

Viesti Kirjoittaja nanina »

Mollit todellakin kaipaavat koveempaa vettä . Ja minulla tyhjä allas, joten voin vaihtaa neontetrat, toiseen altaaseen. Odotan neuvoja ja kokemuksia, en kiitos moralisointia.
Hei Haloo!
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Kun olet siirtänyt neontetrat toiseen altaaseen, koveta vesi molleille sopivaksi (ellet ole jo tehnyt sitä? voitko kertoa tähän vesiarvot?). Katkaravut sopivat mainiosti tähän samaan kovaan ja emäksisen puolella olevaan veteen.

"Tavallinen" leväkatkarapu eli amanorapu Caridina japonica on sopiva. Se ei tosin lisäänny makeassa vedessä, joten poikasia ei taida juuri olla kaupan täällä palstalla, akvaarioliikkeissä kylläkin. Pienempiä red cherry-, crystal red- ja green-katkarapuja on myynnissä monellakin, myös minulla. Kannattaa katsoa tuota myydään-palstaa. Ne lisääntyvät seura-akvaariossakin, mutta kaloja sisältävässä altaassa kannattaa pitää runsaasti kasveja (esim. jaavansammaltiheikköä tai vastaavia suojaisia kasveja), että kaikki poikaset eivät tule syödyiksi.

Poikasethan ovat kyllä myös hyvää elävää ruokaa kaloille. :mrgreen:
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Minä haluaisin taas kerran painottaa, että katkaravut eivät tarvitse kovaa ja emäksistä vettä, ne eivät ole kotiloita ja ne eivät tarvitse kovinkaan paljon kalsiumia kuoreensa (ja kaiken lisäksi ennen kuoren luomista ne ottavat ilmeisesti aika ison osan kalsiumista takaisin vanhasta kuorestaan ja vielä lopuksi syövät sen kuoren).

Katkaravut viihtyvät ihan hyvin silloinkin kun kokonaiskovuus on muutaman asteen luokkaa ja pH 7 tai vähän alle, monet lajit pärjäävät sekä kovan veden altaassa että kotimaisessa hanavedessä. Omat Crystal Red -katkarapuni elelevät monenlaisissa oloissa muutamassa altaassa, eniten ne lisääntyvät akvaariossa jossa pH on 6,5 ja GH 4.

Niitä katkarapuja voisi harkita myös neontetrojen seuraan, katkarapujen poikasetkin saattaisivat pärjätä paremmin neontetrojen kuin mollien kanssa. Mutta kyllä mollienkin kanssa osa poikasista toki selviää jos kasvipuskia ja piiloja on tarpeeksi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muut kalat ja eliöt”