Tarkoituksena olisi kypsyttää 80 l:n allas leväkatkaravuille. Ongelmana on nyt se, että en tiedä kuinka tämä täytyisi hoitaa. Vaihtoehtoina on kypsytys ammoniakilla tai nappaamalla bakteerikanta jo olemassa olevasta altaasta. Altaan pohjamateriaalina tulee olemaan Bilteman puhallushiekka ja happipitoisesta vedestä vastaa pillifilter.
Jos vanhasta altaasta siirtää hiekkaa uuteen: kuinka paljon kannattaa ottaa ja mitä muita toimenpiteitä kannattaa tehdä? (tämä vaihtoehto tuntuu jokseenkin arveluttavalta...)
Ammoniakki-kypsytys on varmasti se "ainut ja oikea" kypsytys altaaseen johon on tulossa kaloja, mutta kuinkas rapusien kanssa? Täytyy myöntää, että hiukan pelottaa ajatus aloittaa tuo kypsytys ammoniakilla, kun en ole sitä vielä koskaan tehnyt...
Altaan kypsytys leväkatkaravuille...
Valvoja: Moderaattorit
Ota sitä kypsää hiekkaa niin paljon, kuin vaan raaskit. Ja laita se pillifiltteri sinne jo kypseneeseen altaaseen jonkun päivän ajaksi, parempi tietenkin, mitä kauemmin se siellä on.
Ja kannattaa myös ottaa, jos vain mahdollista, niin paljon sisustusmateriaalia kuin vain irtoaa, siitä kypsästä altaasta rapulaariin.
Ja kannattaa myös ottaa, jos vain mahdollista, niin paljon sisustusmateriaalia kuin vain irtoaa, siitä kypsästä altaasta rapulaariin.

