Hiekkaa K-raudasta

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Rvanirppu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 104
Liittynyt: 18:30, 25.03.2005
Paikkakunta: Tornio

Viesti Kirjoittaja Rvanirppu »

rsy kirjoitti:
Eipä taida olla tilauskampe tuo hiekka.
No mutta sittenhän pääsen Oulunsuuntaan ostoksille :D :mrgreen:
Santtura
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 16:00, 09.06.2004
Paikkakunta: Korpilahti

Viesti Kirjoittaja Santtura »

Meillä myös tuo Optirocin hiekka haiskahti reippaasta pesusta huolimatta niin reippaasti öljylle, että en uskaltanut laittaa ollenkaan 8O
lala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 63
Liittynyt: 20:44, 19.08.2005
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja lala »

Tunsin itseni jokseenkin tyhmäksi, kun hain Porin K-Raudasta 40kg:n säkin hiekkapuhallushiekkaa. Kotona nimittäin huomasin, että hiekan 'lähtöpaikka' oli Nakkila ja tuosta melkein naapuristahan se on. :mrgreen: No eipä ollut iso rahallinen kuolema, reilut 5 euroa.

Paljon sitä sai pestä, kyllä minulla meni useampi tunti. Istuskelin vessassa ja lisäisin lasten pesupunkkaan aina noin ämpärillisen hiekkaa ja huuhdoin huuhtomasta päästyäni. Onneksi vesi kuuluu vuokraan...Selkävikaisena en voi pestä isompia satseja kerralla, piti vähän säästellä ja siihenhän sitä aikaa varmastikin tuhrautui ylimääräistä.

Nyt jos pitäisi hiekkaa hankkia, kävelisin suoraan tuohon uimarannalle ja hakisin sitä ihan samaa hiekkaa sieltä, mutta valmiiksi huuhtoutuneena.

Ihan hyvä ostos se oli ja värikin on mukavasti tummempaa kuin Bilteman vastaavalla, mutta sitä pesuruljanssia en ihan helpolla halua ottaa uusiksi. Onneksi se 40 kiloa riitti. Mitään hajuja tai öljyjä ei hiekasta irronnut.
piperita
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 20:26, 21.03.2005
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja piperita »

Ostin paikallisesta vasara ja nauloja -liikkeestä Kuivatuotteen puhallushiekkaa (valmistaja siis Kuivabetoni Juvonen & Havo oy tjsp.). Väriltään mukavaa suomalaisen hiekan väristä - siis hieman punertavaa ja tummempaa kuin Bilteman. Toisessa altaassa on raekoko 0-0,6 ja toisessa 0,5-1,2 ja molemmat kaadoin suoraan altaaseen. Karkeampi ei juuri samentanut vettä, hienompi teki pariksi päiväksi veden mukavan sameaksi. Ja tekee hetkellisesti edelleen kun Monni oikein innostuu sisustamaan... Mitään hajuja tai öljylauttoja ei ilmennyt.
Juuri kun luulet, ettei mikään voisi olla huonommin, joku varastaa häntäsi.
Pelkkä aloittelija
Senior Member
Senior Member
Viestit: 867
Liittynyt: 10:56, 28.12.2004
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Pelkkä aloittelija »

Onko kukaan Lahdesta joka olisi ostanut K-raudasta esim. Optirocin hiekkaa? Millaisia kokemuksia? Mistä K-raudasta tarkalleen?
miuagua
Member
Member
Viestit: 390
Liittynyt: 11:25, 19.02.2006
Paikkakunta: Nastola, LAS

Viesti Kirjoittaja miuagua »

Itse juuri ostin K-Raudasta Kauniston Soran hiekkaa (siis Lahdesta). Optirocin hiekkaa sieltä ei enää saa. Huuhtelin hiekkaa melkoisen reilulla kädellä, mutta siitä huolimatta siitä liukenee edelleenkin ilmeisesti öljyä.. Onneksi allas on uusi, joten siellä ei ole kaloja.
Tittis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1307
Liittynyt: 19:55, 25.12.2003
Paikkakunta: Järvelä

Viesti Kirjoittaja Tittis »

Onko noissa hiekoissa suuriakin varieroja? Entapa minka kokoinen allas/paljonko meni hiekkaa? Itsea kiinnostaisi mahdollisimmaan vaalea hienojakoinen hiekka.
*laa la laa*
mape
Member
Member
Viestit: 326
Liittynyt: 16:59, 07.10.2002
Paikkakunta: Nurmijärvi/Klaukkala

Viesti Kirjoittaja mape »

Tittis kirjoitti:Onko noissa hiekoissa suuriakin varieroja? Entapa minka kokoinen allas/paljonko meni hiekkaa? Itsea kiinnostaisi mahdollisimmaan vaalea hienojakoinen hiekka.
Bilteman hiekka on ainakin vaaleaa. Hiekan määrä per allas taitaa olla myös makuasia, mutta esim. minulla on 50 kg hiekkaa 315 litraisessa ja tulevaan 150 litraan aion laittaa 25 kg. Mutta niin kuin sanoin, se on makuasia. Minusta kasvit on helpompi istuttaa, kun hiekkaa on kunnolla ja ainakin Bilteman hiekkasäkit ovat kooltaan 25 kg, joten mitäpä sitä turhaan säilyttelemään kaapin nurkassa [;)]
Miksi pitää olla muiden kaltainen, kun heitä on jo niin paljon?
Mika_KOKKOLA
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 07:54, 23.02.2006
Paikkakunta: Kokkola

K-Raudan hiekkaa

Viesti Kirjoittaja Mika_KOKKOLA »

Itselläni on nyt K-raudasta ostettu Raahen Hiekkapojat Oy:n hiekka.
Ongelmia ei ollut. Huuhtelin hiekkaa hieman, pölyt pois. Oisko se raekoko ei ollut ihan hieno 0,6-1,? en muista tarkemmin. Mitään kalvoja tai muuta ei ole tullut ja hiekka maksoi 40kg säkki 5,50 euroa
onnistunut valinta oli mielestäni.
Kaiku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 795
Liittynyt: 13:45, 04.10.2004
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja Kaiku »

Minkä väristä oli tuo Kokkolasta ostettu hiekka? Tai siis oliko ihan vaaleata vai vähän tummempaa? Tuon Bilteman väri kun ei oikein silmää miellytä ja pitäisi tässä piakkoin Kokkolassa pyörähtää...
Be merrier with a terrier!
JanneH
Junior Member
Junior Member
Viestit: 108
Liittynyt: 19:45, 10.11.2004
Paikkakunta: Vantaa, Myyrmäki Rock City

Viesti Kirjoittaja JanneH »

Itselläni on ollut aina käytössä Ardex:in hiekkaa (raekoko: 0,5-1,2) ja oon ollu tyytyväinen. Aika paljon kyllä saa pestä mutta väri miellyttää. Aika paljon tavallisen perus suomalaisen hikan väristä. Näyttää tältä. Tota hiekkaa löytyy melkeen jokaisesta Ardex tuotteita myyvästä rautakaupasta.
JanneH
* Itseäni olen aina kiittänyt ja kiitosta on riittänyt *
Kuvia
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”