Tiedän että tästä aiheesta on puhuttu aikaisemminkin mutta haluaisin nyt vielä tiiviin ja ytimekkään selvennyksen.
Eli aion kerätä luonnosta nokkosen lehtiä kaloille ruoaksi.
Pitääkö lehtien olla nuoria ja pieniä vai käyvätkä isotkin ja vanhat lehdet?
Riittääkö että vain huuhtasen roskat pois lehdistä ja kuivaan ne jollain alustalla ja pakastan kokonaisina?
Vai voinko pakastaa lehdet kosteinakin?
Kiitos paljon jo etukäteen neuvoista!
nokkosesta kalojen ruokana
Valvoja: Moderaattorit
-
- Member
- Viestit: 456
- Liittynyt: 20:19, 09.05.2004
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Paimio
Nokkosista kannattaa kerätä tähän aikaan vain latvat (ei kukintoja!*) ja nuorimmat lehdet. Mutta mikäli et löydä kovin antoisaa apajaa, voit harkinnan mukaan kerätä myös vanhempia lehtiä.
Mikäli aiot pakastaa nokkosen, suosittelisin pikaista ryöppäystä ja pakastusta joko kokonaisina lehtinä tai sitten ryöppäyksen jälkeen vesitilkassa soseutettuna. Pakastaessa ei tarvitse huolehtia tuosta kosteudesta. Eri asia sitten, mikäli haluat kuivattaa nokkoset ja säilyttää kaapissa ja murustella niitä kaloille/ruokaan.
Roskien poisto joka tapauksessa.
Tässä vielä pari vanhaa säiettä:
Nokkosten perkaaminen
Luonnon ravintoa
*Nokkosen siemenet ovat kuitenkin kuivatettuina käyttökelpoista ravintoa
Mikäli aiot pakastaa nokkosen, suosittelisin pikaista ryöppäystä ja pakastusta joko kokonaisina lehtinä tai sitten ryöppäyksen jälkeen vesitilkassa soseutettuna. Pakastaessa ei tarvitse huolehtia tuosta kosteudesta. Eri asia sitten, mikäli haluat kuivattaa nokkoset ja säilyttää kaapissa ja murustella niitä kaloille/ruokaan.
Roskien poisto joka tapauksessa.
Tässä vielä pari vanhaa säiettä:
Nokkosten perkaaminen
Luonnon ravintoa
*Nokkosen siemenet ovat kuitenkin kuivatettuina käyttökelpoista ravintoa

-
- Member
- Viestit: 257
- Liittynyt: 23:08, 17.11.2011
- Akvaarioseurat: TAS
- Sukupuoli: Nainen
- Paikkakunta: Vehkajärvi (Kangasala)
Re: nokkosesta kalojen ruokana
Nostelen tätä vanhaa viestiketjua ylös, kun löysin kaappieni kätköistä nokkosjauhetta. Pystyisiköhän siitä valmistamaan nokkospapanoita jollain erikoisreseptillä?
Oisko kellään ideaa miten se onnistuis tai mitä siihen jauheeseen vois lisätä? Ei varmaan pelkkä vesi auta? Sen koostumus on tosi hienojakoista, luomukaupasta joskus ostettu. Mietin, että sitä vois koittaa tarjota mun siniharjaravuille. Ajatus lähti siitä, kun tuolla siniharjaraputhreadissa on mainostettu noita Dennerlen nokkostikkuja...

200l ja 3x45l.