Sannukka kirjoitti:Ja voiko kaikkea antaa raakana?
No, kerta se ensimmäinen olisi, jos kokki tuolta jostain joen varrelta löytyisi. Että joo... Raakana vain. Pieni keittäminen pehmentää rakennetta voi helpottaa ruoan syöntiä. Partiksen kyllä pystyvät aika hyvin kalvamaan kovaakin ainesta.
Ja niitä herneitäkin olen ajatellut, mutta pysyykö ne pohjalla, kun on keittänyt, ettei ne vaeltele ympäri akvaariota?
Teepä näin: Laita kahvikuppiin tilkka vettä, sinne muutama pakasteherne ja mikroon noin 20 sekunniksi täydelle teholle. Sitten herneet lautaselle, poista sitkeä uloin kuori, jolloin saat sen itse sydämen esille. Haarukalla tai sormissa voi vähän litistää rakennetta ja tipautat akvaarioon. Menee takuulla pohjalle pohjakaljen iloksi. Osa voi hajota veteen (litistämisen seurauksena), jolloin muutkin kalat voivat saada osansa herneistä - jos vain maittaa.