aqua2002 kirjoitti:Keinoja, joilla vähennetään riskiä "epidemiaan":
4) Laadukasta ja ennen kaikkea tuoretta ruokaa. Ruokaa, joka sisältää kaloille tärkeät vitamiiinit ja hivenaineet, ravintoarvoiltaan sopiva ja sopii ko. lajeille. Ei ruokita siis väärällä muonalla. Kaupalliset valmisteet käytetään kuukaudessa ja säilytetään tarkoin. Ruokapurkki, joka on ollut pitkään avoinna kelpaa kaatopaikan koristeeksi - ei enää kaloille ruoaksi.
Ohhoh, olipas taas uutta tietoa minulle, olin uskossa, että avattu purkki on 3 kk hyvä.

Pitääpä käydä kaupassa töistä tullessa! Kai tunnettujen valmistajien (Tetra, JBL) ruuat ovat kuitenkin riittävän laadukkaita?
aqua2002 kirjoitti:
8) Ei oteta vastaan kasveja/kaloja muilta harrastajilta, joilta epämääräisiin oireisiin on kuollut kaloja tai vaihtuvuus kalastossa suuri.
9) Toimivaan akvaarioon hankitaan kasvit akvaarioliikkeistä, joissa kasvialtaat ovat erikseen eikä näihin kasvialtaisiin olla sijoitettu "levänsyöjiä" - kuten leväbarbeja, ottoja...
Onko mitään konstia "desinfioida" kasveja? Niitä tulee kuitenkin vaihdeltua aika paljon...
aqua2002 kirjoitti:Kalatubi tarttuu myös ihmiseen: ei katso sitä onko lapsi vai aikuinen, jos on tarttuakseen.
Noh, lähinnä halusin tietää, tarttuuko se, jos vettä juo... koska todennäköisesti vettä _ei_ juo kukaan aikuinen, mutta lapselle tuo voisi olla hyvinkin mahdollista...
Eli bakteeri tarttuu vain vioituuneeseen ihoon, hyvä tietää.
Noiden vesiarvojen ja kalaston sopivuuden suhteen vienosti pyytäisin teitä kokeneita ja tietäviä vilkaisemaan tätä:
http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=46756
Olisin oikein kiitollinen korjaavista neuvoista! Koska tuo kalatubi on tosiasiaa ja haluan siihen varautua niin hyvin kuin mahdollista!