Piikkisilmät / Kuka rakastaa matokaloja ?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Raita
Junior Member
Junior Member
Viestit: 132
Liittynyt: 10:44, 18.08.2002

Piikkisilmät / Kuka rakastaa matokaloja ?

Viesti Kirjoittaja Raita »

Täällä on aiemminkin keskusteltu piikkisilmistä ja siitä, mitä kaikkea huvittavaa ne tekevät akvaariossa ja väitteen "arkoja pohjakaloja" kumoamisesta.

Nyt siis kyselenkin, että kuka rakastaa matokaloja? Kertokaas omista piikkisilmistänne, niiden lajeista, tekemisistä ja jos on ristiäisiä vietetty, niin nimistä. Ja myös miksi niitä oikeen hankitte :D

Itselläni asustaa 86 litran akvaariossa 3 piikkisilmää, kaksi siiamin- ja yksi tummapiikkisilmä. Siiamit ovat ilmeisestikkin naaras ja koiras, koska tuo ilmeinen naaras on kaksi kertaa niin paksu kuin koiras. Niinpä lihavuudestaan johtuen neiti on saanut nimekseen Fat Leidi :roll: Ja hänen siippansa on sitten Woogie. Tummapiikkisilmä on äitini nimeämä, tämä ennen poitsun(?) tuloa kammosi näitä "matokaloja", mutta kun kaveri laskettiin altaaseen ja se lähti vetämään hirveää raundia, niin äitini oli kuin limattuna akvaarion edessä. Ja kun tulin myöhemmin kysymään, että vieläkös sä sitä katselet, niin vastauksena tuli jotakin tähän tapaan: "Juuh, Luiro on niin ihana ja vauhdikas!" Näin tummapiikkisilmäni Luiro valloitti äitykän sydämmen.

Joskus aikuisena, jos akvaarioharrastukseni jatkuu, niin teetän varmasti jonkun 30 cm korkean ja 60 x 70 mallisen akvaarion, pohjalle hienoa hiekkaa ja niitä piikkisilmiä aimo kasa.

Olen siis rakastunut matokaloihin :roll:
Huk
Junior Member
Junior Member
Viestit: 105
Liittynyt: 19:18, 05.09.2002
Paikkakunta: Hyvinkää

:)

Viesti Kirjoittaja Huk »

Ostin tuossa pariviikkoa sitten 4 tummapiikkisilmää:) En ole aikaisemmin niitä pitänyt, ja ovat yllättävän vilkkaita ja rohkeita.
Mutta sitten 3 niistä katosi ja siinä olin sitten vähän ihmeissään, mutta ajattelin, että ehkä ne vaan ovat niin piilottelevia fisuja. Mutta sitten älysin, että nehän ovat menneet tuonne ulkosuodattimeen 8O, ja äkkiä sitä sitten tietysti avaamaan. Yksi niistä oli kuitenkin kuollut, ilmeisesti yritettyään tunkea päänsä yhden suodatinmassakorin väliin :(

Nyt ne sitten asuvat 300 litraisessa, ja naapureina on muunmuassa verkkiksiä 4. Isointa verkkistäkin näkee paljon harvemmin kuin näitä ihania matokaloja, kokoajan ne ovat etsimässä ruokaa. Nyt ne saavat kyllä pian muuttaa semmoiseen 80-90 litraiseen, kun sukkahousu väkermät suodattimieni poistoaukkojen ympärillä menevät kokoajan tukkoon, aaargh. Sinne ne saavat kavereiksi muutaman rihman :mrgreen:
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Re: Piikkisilmät / Kuka rakastaa matokaloja ?

Viesti Kirjoittaja dsl »

Raita kirjoitti:Täällä on aijemminkin keskusteltu piikkisilmistä ja siitä, mitä kaikkea huvittavaa ne tekevät akvaariossa ja väitteen "arkoja pohjakaloja" kumoamisesta.
Tiiviisti ovat kannon alla, mikäli huoneessa on liikettä.
Nyt siis kyselenkin, että kuka rakastaa matokaloja ? Kertokaas omista piikkisilmistänne, niiden lajeista, tekemisistä ja jos on ristiäisiä vietetty, niin nimistä. Ja myös miksi niitä oikeen hankitte :D
Kivannäköisiähän ne on, mutta kuitenkin kaloja siinä kuin muutkin. Lähinnä ovat pallokalojen talonmiehinä.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Kivojahan ne ovat!
Entinen jumbolihava siaminpiikkisilmäni tykkäsi aasianmutakalasta! Siellä se nukkui keskellä pohjaa mutakalan kyljessä pitkin päivää. Sen elämä katkesi siihen kun se hölmöyttään hyppäsi akvaariosta laatialle kun en ollut älynnyt hankkia peitinlaseja.:cry:

Nykyään 317 litraisessa asuu joku, jota myyjä sanoi mustaksi siaminpiikkisilmäksi. Onko sellaisia? Se on aika rohkea silloin kun ruokaa on tarjolla. Nimi on vielä haussa...
Raita
Junior Member
Junior Member
Viestit: 132
Liittynyt: 10:44, 18.08.2002

Viesti Kirjoittaja Raita »

Olen lukenut, että siiaminpiikkisilmät voivat vanhemmiten muuttua täysin tummiksi. Tai sitten kyseessä on tuo tumaapiikkisilmä. Tosin tummapiikkisilmä on sellainen "harmahtava" ja tietääkseni kokovärinen siiaminpiikkisilmä on sellainen ruskeanvärinen, mitä ns. "normaaileissa" piikkisilmissä on ruskeana.
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Ei se ainakaan vanha ole, väri on sellanen tumman suklaanruskea ja pyrstön tyvessä pienet keltsut täplät... Mikälie :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”