Kovasta vedestä pehmeään

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Marabou
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 11:33, 01.07.2005
Paikkakunta: Helsinki

Kovasta vedestä pehmeään

Viesti Kirjoittaja Marabou »

Pulmana on, että akvaariossa on siis tällä hetkellä "kovaa vettä", ja siellä asuu siis malaweja. Tarkoitus olisi mitä luultavammin siirtyä siis "normaaliin" pehmeään veteen, samassa altaassa. Onko vaihto kuinka hankalaa, siis jos altaan tyhjentää, jne, niin käykö homma samalla tavoin, kuin perustaisi vain uuden akvaarion, käytettyyn akvaarioon? Akvaariossa ei ole ollut mitään tauteja, loisia, ym, jotka villiintyisivät uudesta kasvualustasta. Ja viimeiseksi, miten muutos käytännössä tapahtuu eli milloin voi uudet hiekat siirtää akvaarioon sen tyhjentämisen jälkeen?
-Trust your instincts, be yourself-
lilo
Senior Member
Senior Member
Viestit: 719
Liittynyt: 21:50, 19.02.2004
Paikkakunta: Hki

Re: Kovasta vedestä pehmeään

Viesti Kirjoittaja lilo »

Marabou kirjoitti:Pulmana on, että akvaariossa on siis tällä hetkellä kovaa vettä, ja siihen kuuluvia asukkeja. Tarkoitus olisi mitä luultavammin siirtyä siis "normaaliin" pehmeään veteen, samassa altaassa.
Ja siiskö luopua samassa yhteydessä näistä kovan veden asukeista?
Onko vaihto kuinka hankalaa, siis jos altaan tyhjentää, jne, niin käykö homma samalla tavoin, kuin perustaisi vain uuden akvaarion, käytettyyn akvaarioon?
Näkisin että helpommin kuin uuden akvaarion perustamisessa; sinullahan on siellä jo valmis bakteerikanta sorassa ja suodattimessa yms. pinnoilla. Niitä kannattaa hyödyntää. Kun kerran asut Helsingissä, siellä hanavesi on valmiiksi pehmeää.
Ja viimeiseksi, miten muutos käytännössä tapahtuu eli milloin voi uudet hiekat siirtää akvaarioon sen tyhjentämisen jälkeen?
Vanhaa soraahan (jos se sitä oli?) voit hyödyntää; saat sieltä arvokasta bakteerikantaa esim. soraa saviruukussa akvaariossa pitämällä. Laakea ja matala astia on parempi kuin syvä ja kapea. Onko saatu bakteeristo riittävä uudelle kalastolle, sen saat selville nitriittiä seuraamalla (jos uudet kalat ovat jo akvaariossa). Tai voit lisätä ammoniakkia ja testata muuttuuko se riittävän nopeasti nitraatiksi (kun uudet kalat eivät vielä ole akvaariossa).
Ilman mainoksia olisimme onnellisia tietämättä miksi. (Lapsen kouluaineesta poimittu)
Marabou
Starting Member
Starting Member
Viestit: 6
Liittynyt: 11:33, 01.07.2005
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Marabou »

No hiekka ei siis ole niin kovin vanhaa, ja sekoituksessa on mukana korallihiekkaa. Tarkoitus olisi siis vaihtaa myös hiekka. Vaihdoin siis edelliseen viestiin tarkennuksen, akva on malawiakvaario, joten ihan normi kovia kaloja(platyt miljoonat,jne) ei siellä ole kuitenkaan.
-Trust your instincts, be yourself-
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”